Kaupallinen yhteistyö - tuotteet saatu Stormberg

Torstaina töiden jälkeen lähdimme melomaan, etsimään hyvää yöpymispaikkaa riippumatoille. Minä ja Olav. 

Perjantaina meloimme kotiin hakemaan lapset ja lyöttäydyimme yhteen Hilden perheen kanssa. 

Ensimmäinen yö kahdestaan, toinen yö kahdeksalla hengellä. 

Eikä ois haluttu tulla kotiin nukkumaan. Yöt olivat tosi kirkkaita, nukahdimme tähtitaivas ja männynoksat riippumaton raosta vilkkuen. Niin parhautta. Kyllä uni tuli helposti.

Ensi viikonloppuna uudelleen. Kunhan vaan ei sada. Kylmää saa olla, mutta ei sadetta.

 

Mitä riippumattoyöpymiseltä vaaditaan?

Aikuisella on melkein pakko olla tuplakokoinen riippumatto. Meillä on Ticket to the moonin riippumatot; lapsilla singlet ja meillä aikuisilla tuplat. Muuten sinne ei mahdu pesään. 

Ehkä vielä tuplariippumattoa tärkeämpi seikka on makuualusta. Riippumaton pohjalla on meillä sekä makuualustat että lampaantaljoja. Se on kaiken A&O. Maasta hohkaavan kylmyyden huomaa heti, jos makuualusta siirtyy paikaltaan; jos hartia tai peppu joutuu pelkän riippumaton päälle. 

Lämpötilan mukainen makuupussi on myös oltava riippumatossa mukana. Ja me nukuimme villa-alusvaatteissa.

Jos nukun Olavin kanssa kahdestaan samassa riippumatossa (jep, tähän ei ehkä kykene muut kuin aika vastarakastuneet), yhdistämme makuupussit. Jos nukumme yhdessä isossa makuupussissa, emme myöskään tarvitse villakerrastoja, silloin lämmitämme toisiamme ihan tarpeeksi. Mulla oli vain tota Stombergin silkkistä kahvipapu -materiaalia päällä yhdessä nukkuessa. 

Yöt täällä ovat olleet sellaista nollan pintaa. Varmasti käynyt miinuksenkin puolella.

Ja vaatteet kannattaa pakata osittain makuupussin sisään (ne mitä tarvitsee ensin) ja osittain muuhun pussiin - yöllä on usein sen verran kosteaa, että on kurja herätä kosteisiin, kylmiin vaatteisiin.

Ja riippumatot kannattaa tiukata ja kiristää puihin ihan niin tiukalle kuin vain saa. Liian löysässä pussissa ei saa hyvää asentoa, siitä ei tule tiivis ja pussi löystyy usein joka tapauksessa yön aikana. Huomaatteko millä me olemme kiristäneet? En tiedä mitä noi mm. peräkärryissä käytettävät lenkit ovat suomeksi, mutta ne ovat ihan perhaita! 

 

Kokeikaa ensinihan lähellä; kotona tai kotimetsässä jos mahdollista; pääsee kotiin jos jokin hätä yllättää ja ainakin aamupalalle niin ei tarvitse stressata kaikkea mahdollista mukaan. <3

Saa kysyä, toivottavasti innostuitte. 

Muistutan, Stormbergiltä saa hyviä ja edullisia ulkoiluvetimiä - ja edelleen 20% alennusta koodilla JOHANNA20; siellä on paljon hyvää ulkoiluvarustetta ja vaikkapa nää ihanat kahvipapujen jätteestä valmistetut vihreät ja vanharoosat teepaidat! <3

 

Kommentit (15)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012

Joo mutta ajattelin että se on tärkeä ottaa huomioon jos pelkää palelemista 😊 että kaksi voi mennä yhteen makuupussiin ja lämpö on moninkertainen 👍 pätee myös lapsiin 👍

heidim
2/15 | 

Mahtavat maisemat. Tuli ihan mökkiä saaristossa ikävä. Tällainen retkeily ja luonnossa yöpyminen on hieno idea! Luonto tarjoaa aina sitä parasta tekemistä ja on ihan terapiaa. Pitää varmaan aloittaa riippumattokokeilu omalta takapihalta :)) Jos ei kuitenkaan mene ihan putkeen... Kiitos blogistasi! Postaukset ovat aina niin piristäviä. Hyvää ja onnellista kevättä!

Vierailija
3/15 | 

Ettekö käytä ollenkaan pelastus/kelluntaliivejä? Itse en uskaltaisi lähteä ilman. Vesi on kuitenkin superkylmää tähän aikaan. Aurinkoista kevättä kaikesta huolimatta! Upeat retkimaisemat teillä

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012

Käytän, oikeasti aina ja kyllä vähän pelottelun 😬😅 mutta mukana oli vain kahdet liivit ja kun lapset tulivat mukaan, annoimme niille. Lasten kanssa tosin ei ollut pakko lähteä melomaan, tehtiin vain pieni retki huvikseen 😊 Hhvää kevättä ☀️😊

Vierailija
4/15 | 

Ihanan näköistä teillä Norjassa! Onko siellä punkkeja, kun meidän saaristossa niitä on tosi paljon ja kantavat vaarallista TBE-virusta. Tai rokotetaanko teillä sitä vastaan yleisesti? Mukavaa kevättä!

Lilja
5/15 | 

Ihanan näköinen retki teillä on ollut! Itseäni näin city-ihmisenä mietityttää että eikö tuossa ole vaarana että jokin eläin tulee raatelemaan yöllä? No, ei varmastikaan, olen luonnosta vieraantunut mutta minulle metsä on myös pelottava paikka vaikka siellä onkin ihana päiväseltään käydä :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012

Hmm, mulle ei oo tullu mieleen että joku eläin uskaltaisi mutta tietty hyvä pakata ruoat tiukasti piiloon ettei kukaan syö niitä 😁 tietty jos tietäisi että aluella on paljon ns vaarallisia eläimiä niin en valitsisi sitä aluetta mutta ei varmaan näinkin lähellä asutusta elele niin paljon niitä karhuja ja susia 😊 luonto on ihana päivälläkin, ekstraelämys ja ekstra hyvä uni yöllä 😊❤️

Jaanuska
6/15 | 

Oi, kyl me mahdutaan samaan makuupussiin, vaikka onkin jo 30 yhteistä vuotta takana. Ollaan ihan yhtä rakastuneita ku silloin 18 vuotiaina, ehkä enemmänkin.

Vierailija
9/15 | 

Voi miten ihana retki teillä ollut! On tehnyt mieli itsekin kokeilla ulkona nukkumista, ehkä aloitamme lapsen kanssa kesämökin pihapiirissä :) Ja kiitos vinkeistä, en olisi osannut ajatella että pussiin tarvitsee makuualustan. Kivaa kevättä toivottaen, Sanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram