Juotko sinä aamuisin lämmintä sitruunavettä? 

Tai ehkä inkivääri-hunajamaitoa? :)

 

Tässä sairastellessa innostuin ihan kympillä juomaan päivittäin lämmintä vettä, johon puristin puolikkaan tai kokonaisen sitruunan sekä palasen inkivääriä. Juoma on tietysti aika vahva, mutta pidän oikeastaan happamasta sitruunan mausta ja etenkin ihanan raikkaasta inkivääristä, joten maku ei tee mulle tiukkaa. 

Mutta miksi?

Kaikki tietävät, että sitruunassa on paljon C-vitaminia. C-vitamiini tukee tietysti puolustuskykyä, vähentää tulehduksia ja auttaa pysymään terveenä - mikä kuulostaa erityisen houkuttelevalta flunssan jälkeen. No more. 

C-vitamiini ja antioksidantit ovat tietysti hyviä myös ihon hoidossa; vähentämään ryppyjen ja tummien läiskien syntymistä. C-vitamiini on yksinkertaisesti supertärkeä kauniin ihon kannalta ja se voi auttaa myös vähentämään finnien syntymistä. C-vitamiiniahan käytetään paljon ihonhoitotuotteissa, mutta itse tykkään nauttia näitä tärkeitä aineita etenkin sisäisesti. :)

Sitruunan sanotaan lisäksi parantavan aineenvaihduntaa, sillä se auttaa maksaa tuottamaan aineenvaihdunnalle tärkeitä happoja. Sitruunassa on myös runsaasti vitamineja ja mineraaleja sekä sitrushappoa, jotka auttavat maksaa poistamaan haitallisia aineita suolistosta. Sitruunassa on myös hyviä ominaisuuksia vähentämään niin närästystä kuin turvotustakin. 

Sitruunalla sanotaan olevan muutenkin laihduttajalle edullisia ominaisuuksia, sillä se sisältää runsaasti pektiinikuitua, joka auttaa vähentämään ruokahalua.

Lisäksi se voi parantaa hengitystä ja yleensäkin tuoksuu aivan ihanalle! Freesimpää tuoksua kuin sitruuna ei varmaan ole, jo siitä tulee aamuisin hyvä fiilis. :) Runsas sitruunan nauttiminen voi kuitenkin olla haitallista hammaskiilteelle, joten sitruunavesi kannattaa nauttia pillillä.

 

Miksi inkivääriäkin pitäisi nauttia päivittäin? 

Vatsa pitää siitä(kin)! Inkivääri auttaa pahoinvointiin ja sen pureskelua voi kokeilla jos kärsii vatsakivuista. Inkiväärin kuten sitruunankin ominaisuudet vähentävät myös vatsan turvotusta, joten tämän yhdistelmän pitäisi olla erityisen hyvä litistämään (tai ainakin rauhoittamaan) vatsaa! Onpa jossain USAn yliopistossa tehty tutkimuskin, jonka mukaan inkiväärin päivittäinen  nauttiminen (teelusikkallinen) nopeuttaa aineenvaihduntaa, mutta kovin varmana faktana en tuota pitäisi.

Inkiväärin sanotaan myös helpottavan tulehdustiloja ja sitä kannattaa kokeilla päänsäryn tai jopa migreenin lievittämiseen.

Inkiväärin sanotaan myös vilkastuttavan verenkiertoa, vaikuttavan positiivisesti kolesteroliin ja auttaa ehkaisemään korkeaa verenpainetta. Inkivääri sisältää yli 50 antioksidanttia on siis yrteistä rikkain , joten jos tunnet flunssan oireita, kannattaa nauttia paljon inkivääriä. 

 

Paljon hyviä aineita siis, jos pitää mausta. :) 

 

Olen muuten pilkkonut tänään aika paljon muutakin kuin sitruunaa ja inkivääriä. #keittopäivä  :D

 

 

Mmmm - Ja reippaasti valkosipulia! Aino toivoi tätä (ihan vaan jauhellihakeittoa) huomennakin kun sillä on syntymäpäivä ja olin jo luvanut että voidaan mennä Mäkkäriin. Mut taidetaankin tulla kotiin keitolle. :D

 

 

Kommentit (11)

Raikasta
12/11 | 

Tätä haluan kokeilla. Kuinka laitat inkiväärin juoman sekaan? En ole aikaisemmin käyttänyt ehjää inkivääriä.

Hellu
13/11 | 

Ystäväni, hammaslääkäri, on kieltänyt "sortumasta"tähän "villitykseen", kuten hän asian ilmaisi...siis sitruunaveden nauttimiseen aamuisin. Eli en ole sitä tehnyt vaikka monesti harkinnut kun joku sitä hehkuttaa... 😁 Entä onko sillä jotenkin erityisempi teho kuin sillä että joisi huonelämmintä vettä, ja söisi erikseen vähemmän happaman c vitamiinipitoisen hedelmän, kuten vaikkapa kiwin tai appelsiinin?

hann€
14/11 | 

Hei, 

miten lisäät juomaan tuon inkiväärin? Pilkot vai raastat? Pureskelet? :D

Ei-leen
15/11 | 

Kuulostaa ihanalta. Olen saanut maistaa Pekingin saksalaisten tekemää ihanaa kuumaa appelsiini-inkiväärimehua ja se maistui myös aivan mahtavalta. Ja lämmitti huippukylmänä päivänä. Sitä en sitten tiedä, oliko juoma kiinalainen vai saksalainen keksintö :)

Mariateresakaroliina
16/11 | 

Jauhelihakeitto on niin hyvää. En varmaan vaan koskaan saa mun ruotsalaista miestä siitä tykkäämään.

Armi M.
18/11 | 

Ihana tuo sinun neuleesi! Onko itse tehty? Väri sopii sinulle upeasti. Miten kaikki sun kuvat onkin niin rauhallisia ja kauniita. Niitä on ihana katsella.

Vierailija
19/11 | 

Moi ja kiitos taas hyvistä vinkeistä! Tuli mieleen, että ajaako valmis sitruunamehu saman asian? :)

t. Vakkarilukijasi

Sannuli
20/11 | 

Hyvä vinkki tuo, että sitruunavesi kannattaa juoda pillillä. Eipä ole tullut itselle mieleen, vaikka oon pohtinut, että sitruunavesi on kiilteelle tosi haitallista. Muuten kyllä varmasti koko keholle hyvää😊. Näin kevättalvella sitä kummasti aina kaipaa hedelmiä ja marjoja, jo ihan niiden väritkin piristävät. Nyt pitääkin käydä hakemassa sitruunoita ja inkivääriä. Täällä on pitkästä aikaa aurinkokin näyttäytynyt, ihanaa kevättä ja valoisaa aikaa kohden mennään.

saara vaan
21/11 | 

Hei,

Saisiko linkkejä näihin journaaleihin? Erityisesti inkivääristä ja sen antioksidanteista suhteessa flunssaan. Sinulta tai joltain lukijalta?

Kaneli
22/11 | 

Hei,

Kiitos vinkistä :) Muutama kysymys. Toimiiko kylmä vesi sitruunajuomaan yhtä hyvin vai miksi kannattaa sekoittaa lämpimään veteen? Olen kuullut, että monet sekoittavat sitruunaveteen suolaa, esim. himalajan suolaa? Mitä mieltä olet himalajan ruususuolan terveyshyödyistä tai ylipäätään onko niitä? Minäkin vannon inkiväärin nimeen. Uskon sen helpottavan suolistosairauttani ja viime flunssastakin on jo aikaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram