Heip, joulukorttikuulumisia vain nopeasti. :)

Moni teistä ehkä tietääkin, että mulla on tapana - yleensä joulukuun ekana viikonloppuna - askerrella joulukortteja. Piirellä ja liimailla. Ja siemailla lämmintä glögiä. Se on mulle niinkuin joulumielen aloitus.

Otin nyt vähän varaslähdön ja aloitin jo marraskuussa; parilla pienellä lyijykynäpiiroksella. Meinasin, että tänä vuonna teema saa olla ihan simppeli lyijykynämeininki. Ja eläimiä. Sellasia jouluisia metsän elämiä.

Löysinpä joitakin viime vuonna lahettämättä jääneitä korttejakin (anteeksi kaikki, jotka jäivät korttia vaille), joten voi olla ettei tänä vuonna tarvitse tän suurempaa korttitehdasta järjestääkään. Sääli tosin; kyllä mun varmaan on pakko ensi viikonloppunakin.

Itsetehdyt kortit on jotenkin niin ihania. Koskettavia, liikuttavia. Tai nykypäivänä tietysti kaikenlainen posti, joka ihan oikeaan postilaatikkoon ihan oikeasti kolahtaa. Kaikki joulukortit, joissa on jonkun ihmisen omaa käsialaa ja joita joku toinen ihminen on lämpimissä käsissään pitänyt ja postiin jossain päin maailmaa vienyt. 

Mutta silti, itsetehdyissä on aina ekstratunnelmaa. Ehkä jollen tykkäisi itse piirtää, tulostaisin jotain Martta Wendelinin tai Rudolf Koivun kuvia ja liimaisin niitä kortteihin. Tai jollen yhtään tykkäisi tehdä mitään, niin kirjoittaisin ainakin nimeni valmiiseen korttiin ja lähettäisin ihan oikeassa postissa sille, joka on elämässä mulle jotain merkinyt. Sille ihmiselle, jonka muistan ja jota haluan joulun alla muistaa. <3

 

Kommentit (24)

Jemima
25/24 | 

Voi kun saisikin itse tehdyn joulukortin, arvostaisin ja vaalisin!!! Kyllä kaupan valmiskorttikin toisi ison ilon, mutta olen surullisena todennut, että facebookin ja somen yleistyttyä perinteisten korttien lähetys on vuosi vuodelta vähentynyt ihmisillä ja monilla loppunut kokonaan. Itse sinnikkäästi lähetän kortit vielä, muttei omaan laatikkoon putoa enää kuin yksi tai kaksi. Syy siihen näkyy olevan se, että monet laittavat Facebookiin yleisen jouluntoivotusstatuksen korttien sijaan. Niin surullista!

Ihania kortteja olet tehnyt! ❤️

Vierailija
27/24 | 

Koe maailma kolmiulotteisena, kuten Luoja on sen suunnitellut. Paperitasossa ei ikinä pääse vastaavaan, voi ainoastaan vain hyvin heikolla tasolla matkia... :)

Malbert
28/24 | 

Todella kauniita ja koskettavia. Hyvällä maulla ja taidolla tehtyjä. Taideteoksia.
Kyllä joulukortteja ja yleensäkin kortteja on ihana saada.

Vierailija
29/24 | 

Olisin ihan täpinöissäni, jos saisin jonkun noista tekemistäsi joulukorteista. Aarteena säilyttäisin ja ottaisin kortin uudelleen esille tulevina jouluina.  Harvalla on tuollaista piirtämisen lahjaa.

Vierailija
30/24 | 

Aivan ihania kortteja! Tykkään myös tehtailla kortit itse, vaikka aikaahan se vaatii. Kuitenkin siinä askarrellessa tulee kortin saaja ajatuksissa paljon lähemmäksi, kuin jos ostetun täyttäis tarvittavilla tiedoilla. Muistaminen tietty kuitenkin kaikkein tärkeintä <3.

-seija

AK
32/24 | 

Aivan ihania eläinhahmoja. Olet Johanna tosi lahjakas. Oletko koskaan ajatellut, että voisit kuvittaa esim. lastenkirjoja? Hyvää joulun aikaa! :-)

SissiS
33/24 | 

Kauniita kortteja ja ihanat hiukset! Voitko tehdä joskus hiuspostauksen, miten saat niistä noin kuohkeat?

Vierailija
34/24 | 

Pakko kommentoida ja kehua korttejasi: aivan upeita! :) Olet todella lahjakas.

Ei-Leen
35/24 | 

Todella kauniita, ollapa itsellänikin tuo lahja. Yleensä lähetän kortteja kaikille vanhoille tutuille, koska ilman vuosittaista korttia yhteys helposti katkeaisi ja tuleepa kerran vuodessa päivitettyä osoitteet. Meidän korttimme on aina lasten kuva, niitä tykkään itsekin saada ja taltioida.

Toivottavasti tänä vuonna saamme taas kortteja, koska pari vuotta asuimme ulkomailla, jonne posti ei tullut perille. Jotkut sinnikkäästi lähettivät meille Suomen kotiosoitteeseen ja oli mukava saada joulukortteja keskellä kesää lomaillessamme kotimaassa :)

Maiju
36/24 | 

Hyvin kauniita kortteja. Menee tunteisiin nuo peuran silmät <3. Itse en koe osaavani riittävän hyvin piirtää, sen sijaan värittäminen ja erilaisten sekoitusmenetelmien käyttö on minulle luontevampaa.

Vierailija
38/24 | 

Liisa Napapiiriltä

Uskomattoman ihania ja herkkiä kortteja!  Olet kyllä lahjakas piirtäjä=)

Emma
39/24 | 

Suunnittele joulukortti ja joulujuliste-mallisto ensi jouluksi, laita myyntiin By Piasille ja nettiin - just a thought :)

Emma

Vierailija
42/24 | 

Kauniita, herkkiä aiheita on sinulla korteissa.Kuuluu ehdottomasti jouluun tehdä itse kortit, en ole lainkaan taitava mutta ajattelen niin että ajatus on tärkein.Myös minulla on monasti glögilasi vieressä kun askartelen.Mukavaa tiistaita sinulle!

malla
43/24 | 

Todella ihania joulukortteja, olet tosi taitava! Hyvää joulun aikaa koko teidän perheelle:)

Vierailija
45/24 | 

Itse en osaa piirtää yhtään mitään! Siis ostan kortit kaupasta, mutta valitsen jokaisen tosi huolella ja päätän jo kaupassa kuka saa millaisen. Usein valitsen eläin-aiheisia ja vanhanaikaisia, sellaisia sinisen hämärän tunnelmallisia mökin kuva kortteja. 

Harmittaa vaan, että aika vähän ihmiset lähettää nykyään kortteja, ei se ole ollenkaan sama laittaa Facebook-sivulle yhtä yleistä toivotusta kaikille! Jokainen postilaatikosta löytyvä kortti tuo minulle hyvän mielen ja hymyn huulille.

Vierailija
47/24 | 

hei.tee ensi jouluksi myyntiin joulukortteja ihastuttavia.taitava olet piirtämään.

anna k
48/24 | 

Hei! Toi bambi on niin suloinen!!! Voisitko millään myydä tollaista kehystettäväksi?! Niin ihana <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram