*Kaupallinen yhteistyö Ahti sillin kanssa

 

Rakastan kalaa ja rakastan (kaikkia) jouluruokia, mutta silli... Siihen mulla on mennyt tovi totutella.

Meillä sillit ja lasipurkit ovat aina kuuluneet joulupöytään ja niitä on tarjoiltu alkuruokina ja välipaloina, lähinnä aikuisten suurina herkkuina - lapsille melkein kauhistuksena. Muistan miten kerran sain kymmenen markkaa siitä että maistoin silliä (kuten  myös hillosipulia), mutta mitään pysyvää suhdetta silliin en lapsena luonut. Lasipurkit ja sillit ovat sen sijaan silmää aina miellyttäneet - kuuluneet kauttaukseen vaikken niitä lapsenä syönytkään.

Vasta mun mieheni kanssa - joka rakastaa kaikkea kalaa - olen itsekin oppinut rakastamaan myös silliä. Luulen, etten ole vain osanut yhdistää ja tehdä sitä oikein, oman maun mukaan. Enkä ole tajunnut miten helppoa on tehdä hyvä voileipä, ja miten helposti kalaa saa suoraan lasipurkista valmiiksi pieneksi pilkottuna. Jääkaapissa on melkein aina kananmunaa, sipulia, tomaattia tai jotain muuta kasvista - täydellistä tilpehööriä sillivoileipään. 

Mun suosikkisilliresepti on silli hyvän tuoreen leivän päällä, kananmunan ja sipulin kera. Myös rapea parsa on ihanaa purtavaa suolaisen pehmeän sillin kera. Eli sillivoileipä joko kananmunan ja sipulin tai parsan kera. Joulun maku!

Vai mitä sanotte? Kuuluuko sillit lasissa jouluunne? (Oi että odotan jouluruokia muuten, mmmm!) <3

 

Osaatko valmistaa silliherkkuja? Lisää reseptejä löytyy täältä http://www.sillikoulu.fi

 

Kommentit (3)

Kirsi
4/3 | 

Silli on herkkua, kananmunan kanssa varsinkin ja kesällä uusien perunoiden kanssa, tietty. 

Joulupöytään kuuluu meillä ehdottomasti.

Mummoni syötti minulle ja veljelleni silliä kun olimme vauvoja jo ennenkuin muuta kiinteätä ruokaa saimmekaan. Siitä on vissiin sitten jäänyt ikuinen rakkaus silliin!

Merjalta
5/3 | 

Sillikaviaari uuniperunan kanssa, nam.. Ranskankermaa, punasipulia, silliä ja tilliä. Nuo kuutiot onkin käteviä siihen herkkuun. Hyvää joulun odotusta kaikille teille!

Donja
6/3 | 

Tykkään sillistä! Tämä uutuuskuutio on kiinnostava.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010