Kaupallinen yhteistyö

*kaupallinen yhteistyö Mionetton kanssa*

 

Joulukuu on koko joulun parasta aikaa. Odotus on usein kaikessa parasta aikaa. Ei se päämäärä vaan se matka. Se, mitä tapahtuu odotellessamme. Se on sitä elämää ja arkea - niitä hetkiä, joista kannattaa nauttia sen sijaan että vain odottaisi jotain huipennusta. Usein kaikki paras on jo tapahtunut ennen h-hetkeä.

Siksi joulukuusta pitää nauttia. Koristaa joululla, kutsua ystäviä, syödä hyvin ja polttaa kynttilöitä. 

Tein mun kaveriporukalle pinnekjøttiä, koska se on niin mielettömän hyvää jouluruokaa. Pinnekjøtt on etenkin Norjan länsirannikolta koko maahan levinnyt jouluherkku, joka on valmistettu lampaan lihasta. Pinnekjøttiä myydään valmiiksi paloiksi leikattuina, vahvasti suolattuna ja kuivattuna, joita ensin liuotetaan vedessä vuorokausi suolan poistamiseksi ja sitten keitetään muutama tunti ennen tarjoitua. 

Aivan mielettömän hyvää. 

 

Hyvää ruokaa - ja juhlavaa tunnelmaa korostaa aina hyvä juoma ja lasillinen kuplivaa aloittaa mukavan illan usein - etenkin aikuisseurassa  luontevasti. Tiedän, että kaikille alkoholi jouluna ei tuo hyviä fiiliksiä, mutta mulle se on osa ruokaa ja osa juhlavaa tunnelmaa. Yksi tervetulomalja, yksi lasillinen viiniä ruoan kanssa ja ehkä jotain pientä jälkiruoaksi on sellainen resepti, joka toimii mulla vaikka lapsiakin olisi läsnä. Alkoholi on vähän niinkuin tuli - hyvä renki mutta huono isäntä.

Alkoholin suhteen ajattelen myös määrän sijasta laatua; eli pieniä annoksia jotain joka sopii tilanteenseen maultaan ja tunnelmaltaan. Silloin kaikilla on usein kivaa ja hyvä tunnelma säilyy - tai jopa korostuu.

Skoolaillaan ja maistellaan kohtuudella <3.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (1)

Vierailija
2/1 | 

Hei, pakko kysyä mistä tuo aivan ihana harmaa pitsipaita on? Ihastuin siihen joulukuussa blogia lukiessa ja nyt se tuli mieleeni, kun olen menossa vihille alkukesästä. Sopisi täydellisesti valkoisen nahkahameeni kanssa 😍

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010