- naisellisia kuvia Kuuban reissulta

 

Siinäpä meitä. :) Naisia ja tyttöjä matkalla. 

Tiedätte varmaan, että rakastan olla nainen. Tykkään pukeutua naisellisesti ja pikkasen tykkään jopa perinteisistä sukupuolirooleista. Vaikkapa siitä, että miehessä on jotain herrasmiesmäistä ja siitä, että naisena voin joskus hemmotella miestä sitten taas omalla tavallani. Mun on pakko myöntää, että joskus mun mielestä tasa-arvoisuus viedään liian pitkälle ja joskus se saattaa sotkea noh, ehkä primitiivisiä, mutta toisaalta myös monelle luonnollisia arvoja ja tarpeita. Tasa-arvo vähän niinkuin latistaa sukupuolirooleja enkä pidä siitä, että naisellisuutta pitäisi piilottaa eikä iloita ja nauttia siitä siinä missä muistakin elämän pienistä helpoista iloista.

Naistenpäivä ei mun mielestä ole turha, en ole koskaan naureskellut sille enkä itseasiassa koskaan edes kysynyt missä miestenpäivä. 

Naistenpäivä ei mulle kuitenkaan ole mikään ylimääräinen hemmottelu- tai kukkapäivä enkä tarvitse suurta huomiota. Se on muistutus siitä, että naisten asema ja oikeudet tarvitsevat oman päivänsä ja niitä on ajettava.

 

Tiedän nimittäin varsin hyvin voivani ajatella näin vapaan naisellisesti naiseudesta vain koska olen syntynyt maassa, jossa naisten asiat on jo ajettu melko tasa-arvoiseen asemaan niin, ettei mun enää tarvitse alkaa sotimaan turhauttavia ja jopa aivan kamalia epäkohtia vastaan. Mun ei ole koskaan tarvinut taistella näiden oikeuksien puolesta ja otan ne usein itsestäänselvänä vapautena.

Naistenpäivää tarvitaan kuitenkin yhä; muualla maailmassa vielä enemmän kuin meillä. Tarpeesta kertoo esimerkiksi monien maiden tyttöjen koulutuksen puute, naisen asema miehen omaisuutena tai niinkin tuttu ja länsimainen asia kuin USA:n uusi presidentti, jonka asenteet naisia kohtaan ovat ilmeisen alkeelliset. Aika pelottavia juttuja, joiden varjossa kyllä tekee vähän mielikin taistella naisten oikeuksien puolesta.

Ajatella, että voin tietenkin opiskella, työskennellä, matkustaa. Että saan päättää asioistani itse. Että voin iloita ja nauttia elämästäni naisena ja samalla tietysti arvostaa miehiä. Eihän tasa-arvo tarkoita sitä, että naiset saavat kaiken vallan, alkavat kulkea housupuvuissa ja leikkaavat hiuksensa. Tasa-arvo on mulle vapautta ja tasavertaista arvostusta. Sitä herrasmiesmäisyyttä ja vastalahjaksi pehmeää naisellisuutta.

Siksi naistenpäivä on mulle olemassa. Ei kukkien tähden, vaan siksi, ettemme unohda taistella. Jotta voin jatkossakin olla vapaasti nainen; sellainen kuin haluan. Ihminen siinä missä miehetkin. Eihän siinä muusta ole kyse kuin samoista oikeuksista sukupuolesta tai sukupuolettomuudesta huolimatta. Ihan yksinkertaisista asioista. Samoista oikeuksista ja vapaudesta.

 

Kommentit (18)

Jaana B
19/18 | 

Näin juuri, niin naulan kantaan kirjoitit tämän! En voi ymmärtää yhtäkkistä Naisten päivän aliarvostusta ja juurikin tämän kuulee monien naisten suusta. Tätä päivää tarvitaan juurikin mainitsemiesi asioiden vuoksi. Etuoikeutemme on kasvattaa tasa-arvoisia tyttöjä ja poikia ja auttaa muita heikommissa asemissa olevia. ❤️

Lillukkap
20/18 | 

Hei, mistä olet ostanut tuon kauniin pitsimekon?

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
21/18 | 

Ostin sen Playa Largasta, kylän ainoasta "vaate"kioskista, jossa myytiin muutama tuollainen melko kotikutoisen oloinen pitsijuttu ❤ (kioski näkyy yhdessä kuvassa, jossa valkopaitainen nainen vähän vilkuttaa 😊)

Kirahvitar
22/18 | 

Olipa säteilevän kauniita kuvia ja hyviä ajatuksia! Tahtoisin vielä kuitenkin lisätä sanomaasi sen, että tasa-arvoa ei ole mahdollista viedä liian pitkälle, sillä tasa-arvoisessa maailmassa kullakin olisi oikeus olla juuri sitä mitä on joutumatta kärsimään siitä, eli vaikkapa kannattaa perinteisiä sukupuolirooleja ja nauttia siitä. Tästä tulee esimerkkinä mieleen vaikkapa se, ettei perheestä kotona huolehtivan äidin toimeentulo putoaisi kotona vietettyjen vuosien jälkeen - ihan konkreettinen epäkohta tänä päivänä Pohjoismaissa. Toki joskus keinot tasa-arvon saavuttamiseksi voivat mennä liian pitkälle, jolloin ne jo sotivat itseään vastaan. Kuten vaikkapa radikaalit ajatukset siitä, että jokainen nainen, joka ylläpitää perinteisiä sukupuolirooleja, pettää sukupuolensa. Tällöin epätasa-arvo pikemminkin lisääntyy, sillä tuokin ajatus sisältää arvottavan elementin, jonka mukaan nainen on arvokkaampi toimiessaan ennen miehille kuuluneilla yhteiskunnan osa-alueilla. Meni vähän monimutkaiseksi tämä kommentti, mutta koin kuitenkin tarvetta tuoda tämän ajatuksen esiin. :D

Aurinkoista kevättä ja kiitos kauniista blogista!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
23/18 | 

Hyvä kommentti, totta... ja maailma on ja varmaan tulee olemaankin epäreilu ja sen verran epätasa-arvoinen, ettei ihan ideaalin ole mahdollista päästäkään... mutta jos edes siihen "tarpeeksi hyvään"... kiitti että jaksoit kirjoittaa 😊

Mm
24/18 | 

Kauniita kuvia ja oikeita ajatuksia! Kysyisin vähän vanhemmasta postauksesta eli matka-asusta. Minkä merkkinen oli päälläsi ollut harmaa trikoomekko, jossa lyhyet hihat? Olen etsiskellyt juuri tuollaista.

Vierailija
26/18 | 

Kauniit ja ihanat naiset rannalla! Tulipa hyvä fiilis näistä kuvista. Elämässä on valoisemmatkin puolensa.

Jenna
27/18 | 

En kestä kattoo näitä kuvia täällä suomen säässä.. Ihanan pirtsakoita! Ja totta tuo että suomessa tasa-arvo paljon paremmalla mallilla kuin monessa muussa maassa. On ihan mahdotonta täysin asettua epätasa-arvoseen naisen asemaan, koska ei oo kokemusta eikä oikein näe läheltäkään. Uutisista toki, mutta eihän sitä tunnetta tunne, kun ei voi samalla tavalla unelmoida matakailusta, urasta tms. vaan kahlittu tiettyyn muottiin.

Ei-leen
28/18 | 

Hyvää naistenpäivää näin jälkeenpäin, vaikka naisten päivän pitäisi toki olla joka päivä. On hyvinkin totta, että Suomessa on helppoa olla nainen ja vaikeata edes tajuta, kuinka erityinen tilanteemme on nykyään. Vaikka täällä Kiinassa usein tuntuu, että naiset olisivat jo monessa asiassa lähes yhtä tasa-arvoisia kuin miehet (kaupungeissa siis, maalla on toisin), mutta silti monessa asiassa on vielä pitkä matka siihen, mitä meillä on. Erotilanteessa naisella ei ole asemaa lapsensa äitinä, vaan mies saa lapsen huoltajuuden - ja käytännössä lapsen kasvattaa silloin miehen äiti. Perheiden asiat ovat sisäisiä, niihin eivät muut puutu, joten arvata saattaa, kuka pitää monessa kodissa päätösvaltaa nyrkin avulla...

Niin että on hienoa olla nainen - maassa jossa naisella on arvo

Vierailija
29/18 | 

Olen ihan samaa mieltä (taas) kanssasi tasa-arvosta. Miksi niin usein tasa-arvo ajatellaan, että naisten pitäisi olla enemmän miesten kaltaisia? Mitä se sellainen tasa-arvo on... Täällä Suomessa on kova yritys eräillä poistaa kaikki naisia ja miehiä, tyttöjä ja poikia erottavat asiat. Kuten sukupuolen mukaan wc:t. Minä olen myös naisellinen nainen, enkä muuksi muutu :)

Olen ylpeä siitä, että kuulun "lokeroon": Naiset.

Kanelinkukka
30/18 | 

Kiitos erityisesti tästä: "Jotta voin jatkossakin olla vapaasti nainen; sellainen kuin haluan. Ihminen siinä missä miehetkin. Eihän siinä muusta ole kyse kuin samoista oikeuksista sukupuolesta tai sukupuolettomuudesta huolimatta. Ihan yksinkertaisista asioista. Samoista oikeuksista ja vapaudesta."

Olen kasvanut perheessä, jossa ns. ihmisoikeudet ei ole ihan selvä kuvio. Siitä maksan edelleen. Jouduin ottamaan lapsena ihan liikaa vastuuta ja unohtamaan itseni. Nyt aikuisena naisena olen tutustunut itseeni, elänyt välillä kivuliaankin itsenäistymisprosessin ja lopultakin koen eläväni sellaista (naisen) elämää, jossa minun on hyvä olla. Olen joutunut ja saanut aloittaa kaiken alusta. Meillä jokaisella on oma tarinamme, myös täällä hyvinvointi-pohjoismaissa. Todella, vapaus on ihana oikeus ja lahja :)

Tasa-arvo Tallu
31/18 | 

"Mun on pakko myöntää, että joskus mun mielestä tasa-arvoisuus viedään liian pitkälle" ja sitten: "Tasa-arvo on mulle vapautta ja tasavertaista arvostusta". Eli ts, joskus vapaus ja tasavertainen arvostus viedään mielestäsi liian pitkälle????

Tasa-arvo EI tarkoita sitä että naisista pitäisi tulla miehiä ollakseen arvostettuja. Tasa-arvo on sitä, että jokainen voi toteuttaa itseään omista vahvuuksistaan ja arvoistaan käsin sukupuolesta riippumatta. Naisena voit olla just niin perinteinen tai epäperinteinen kuin haluat ja miehet samoin. Tasa-arvon liian pitkälle viemisellä tarkoittanet, että joskus sinusta tuntuu siltä, että naiset ovat lakanneet arvostamasta / toteuttamasta naisellista puoltaan kuvitellen, että tasa-arvo saavutetaan olemalla kuin mies? Tämä on oma tulkintasi tasa-arvosta eikä edusta mitään virallista kantaa. Olkaamme Siskot tarkkoina, ettemme tasa-arvo -termin väärinkäytöllä vähättelisi pohjoismaiden huikeita tasa-arvosaavutuksia!

Iiris
32/18 | 

Erilaisia, mutta ehdottomasti yhtä arvokkaita eli tasa-arvoisia! :) Itse pidän perinteisistä sukupuolirooleista, valinnan vapaus on tärkeintä. Onneksi meillä on täällä Pohjolassa niin monta tapaa olla nainen!

Vuorotyöläisen Vaimo
33/18 | 

Upeita kuvia. Ja viisaita ajatuksia. Minäkin rakastan olla nainen. Usein tulee otettua itsestäänselvyytenä suomalaisen naisen tasa-arvoinen ja monien muiden maiden naisiin verrattuna etuoikeutettu asema. Kiitollinen voi tänäänkin olla suomalaisen yhteiskunnan hyvistä puolista. 

Annee
34/18 | 

Mikä on ystäväsi Odd Molly (?) mekko? ihana! jos hän milloin sen haluaa myydä niin olen ostaja ehdokas, kiitos:-) Vakavampaa asiaa se että Naistenpäivä on todella tärkeä asia ja on ihanaa olla nainen ja siitä unelmoin että voi kumpa jonakin päivänä saataisiin kuntoon niin monien köyhien maiden naisten ja tyttöjen asiat....

Anna
35/18 | 

Voi miten ihania kuvia, välittyi onnellisuus ja lämpö tosi voimakkaasti tänne ruudun toiselle puolelle, harmauden keskelle.

Vierailija
36/18 | 

Siis ei vois paremmin selittää tota, ajattelen täysin samalla lailla. Ei sitä tiedä olisko mulla sama mielipide jos oisin kotoisin esim. Afrikasta mut nyt kyllä pysyn tän ajattelutavan takana.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010