En ole ajatellut, halunut tai jaksanut kirjoittaa erosta kovin paljon. Se on vienyt tarpeeksi paljon energiaa arjesta ihan joka päivä ja vaikka ehkä olisin toivonut kirjoittavani ajatuksiani siitä tännekin, en vain ole jaksanut. Mutta nyt haluan sanoa sanoa sanan siitäkin.

Erosta kirjoittaminen tuntuu myös vähän epäreilulta, sillä se on aina vain mun versio asiasta, johon kuuluu kaksi puolta. En halua, enkä varmasti koskaan tule sanomaan mitään pahaa miehestä, joka ei enää ole puolisoni, mutta joka aina tulee olemaan lasteni isä ja siksi tärkeä osa mun elämääni. Olen purkanut ja puhunut ja ystäville, mutta en koskaan julkisesti enkä koskaan edes miehelle. En koskaan ole toivonut mitään pahaa enkä sanonut mitään pahaa, olen vastanut ystävällisesti kurjiinkin viesteihin ja ollut tosi pahoillani. Koska se on hyvä mies ja hyvätkin tyypit saattavat hankalissa olosuhteissa käyttätyä kurjasti.

Olen sanonut, että vaikeita päiviä on ollut. Olen itkenyt ehkä melkein joka päivä. Ja hymyillyt varmasti joka päivä. 

Meidän ero meni olosuhteisiin nähden kamalan hyvin kunnes kerroin miehelle alkaneeni viettää paljon aikaa toisen kanssa. Miehen, jonka olen tuntenut jo vuosia töiden kautta (kerron teillekin vielä lisää :)). Tieto uudesta miehestä on ollut mun entiselle viime viikkoina tosi vaikea.

Mulla on ympärillä hyviä ystäviä, joiden kanssa vietän paljon aikaa (eilen meni taas melkein kahteentoista naapurin miesten kanssa; olen saanut ihanan tutun parin naapuriksi tähän uuteen kotiin <3 Niin ja nyt sit heräsin viideltä miettimään tätä, huoh). Mulla on siis kaikki hyvin. Siksikin ajattelen että mun on tehtävä kaikki niin helpoksi kuin mahdollista. Erot ovat p****ja, sydänsurut ja mustasukkaisuudet. Niiltä kannattaa yrittää välttyä. Mutta sen, jolla vähänkin on voimia, kannattaa yrittää olla ystävällinen ja pysyä kivana. Sulkea silmät ja korvat kurjuuksilta, antaa vaikka toisen purkaa pahaa oloa jos tarvii ja ymmärtää, ettei se ole nyt se oma hyvä itsensä, sillä on just nyt tosi vaikeaa. Pysyä vahvana, koska ei tässä elämässä kannata musertua. Ei kannata antaa toisten musertaa eikä saa itse luovuttaa. Taipua pitää, mutta ei katketa.

Elämä on vähän tällaista. Kurjilta jutuilta ei voi välttyä. Jokainen saa jotain, se on varmaa. Elämä ei ehkä voi olla liian kivaa tai helppoa, siksi se on pakko yrittää tehdä niin siedettäväksi kuin mahdollista. Itselle ja muille. Elää niin, että hyvällä omallatunnolla voi sanoa tehneensä parhaansa. Joskus me vielä voidaan olla ystäviä. 

 

Ps. Paneudun juhannusneuleohjeeseen vielä täällä ihan yleisesti; sitä on toivottu. :) Siinä on ollut vähän erilaisia hankaluuksia, joten yritän selittää niitä täällä yhteisesti. Anteeksi kamalasti että joudutte odottamaan, tiedän kuinka turhauttavaa on jumittaa neuleohjeen kanssa, josta ei pääse eteenpäin! 

 

Lähetän teille niin mukavia lauantaifiiliksiä kuin ikinä pystyn, lämpimiä ajatuksia ja halauksia. <3 Kaikki järjestyy. Kuuntele vaikka seuraava bossa nova - tää rauhoittaa aina.

 

 

 

 

 

Kommentit (40)

Vierailija
41/40 | 

Mun ensimmäinen ero oli lapsiperheelle tyypillinen. Oltiin leipäännytty toisiimme, miehen naama etoi ja miehellä oli paljon muita naisia. Löysin myös uuden lähipiiristä aika pian.
Ikävä kyllä tällä uudella oli hankala persoonallisuushäiriö joka paljastui vasta yhteen muuton jälkeen. Siitä seurasi pitkä hankaluuksien jakso.
Olet varmasti valinnut paremmin. Olet ehkä niin kiltti, että kuuntelet loukkauksia etkä nakkele niskojasi niille.
Itse olen alkanut rakentaa vahvuutta ja nykyään samaistun melkein Iines Ankan tempperamenttiin :D
Nauti kesästä ja uusista ystävistäsi. Luulen, että nämä päätökset, joita olet vuoden aikana tehnyt, eivät kaduta sinua vanhana kiikkustuolissa.

Vierailija
43/40 | 

Minä ajattelen ihan samalla tavalla. Aika tekee tehtävänsä miehesi suhtautumiseen, mutta pahaltahan se tuntuu. Ehkä joutuu rajaa vetämään, jos menee ihan mahdottomaksi. Kyllä se toisen"uusialku"kirpaisee, ehkä se tunne on yllättäväkin. Minulla oli kipeä ero, kun mies löysi uuden. Yritin lopulta ajatella lasten kautta, ja että on muistettava monet hyvät yhteiset vuodet, ja annettava niille se arvo. Kun sitten itse löysin uuden rakkauden, niin oli se exällekkin vaikea paikka. Siinä on niin paljon sulateltavaa, kun on ne yhteiset lapsetkin, ja monenlaista tunnetta mukana. Aurinkoa kesääsi, ja lempeää tuulta tulevaisuuteen! t.Pia

Mambo
46/40 | 

Tuttu tilanne minullekin. Minun exäni ei suostunut näkemään mitään vikaa käytöksessään, ja ikäviin viesteihin vastasin vain korjaamalla kirjoitusvirheet. Lopulta ei sit kehdannut enää kirjoittaa. :D

Sara
47/40 | 

Ihailen asennettasi. Katsot tulevaisuuteen ja jaksat uskoa hyvyyteen.Toivon sinulle kaikkea hyvää!

Vierailija
48/40 | 

Tsemppiä 🌞 täällä eletään kerran, joten rohkeasti vaan kohti uutta rakkautta ❤

Ihanien neulohjeiden napsija ..
49/40 | 

Kyllä jokainen elää omaa elämääsä  tekee siitä juuri sellaista kuin mieltää itselleen  sopivan !Kirjoitit niin  kauniisti  ex-miehestäsi toki ymmärrän että ero on aina kipeä kirpaisu mutta ketään ei voi omistaa elämä menee omia latujaan..elämä kantaa eron jälkeenkin .isot pisteet fiksusta asenteestasi ja toisen huomioon ottamisesta!

Siina
50/40 | 

Pitkäaikainen (ennen kun olette saaneet Ollin) lukija ja todella harvoin kommentoija täällä hei. Hienoa, että elämässäsi on valoa eron jäljiltä. Olen sitä mieltä, että ero on aina oikein, jos jompikumpi osapuoli ei ole onnellinen. Silloin ei ole onnellinen oikeasti oikeastaan toinenkaan. Ja jos yritetty on. Uskon, että myös ex-miehesi pääsee tästä yli ja jatkaa itsekin elämää ja löytää onnen. Paljon rakkautta sinne ja lämpöistä kesää. This too shall pass. <3 ja sut olis kyllä kiva saada naapuriksi :)

Ja samaan syssyyn kysyn vastapainoksi, mistä olet löytänyt maton ruokapöydän alla? Se on ihana! Niinkuin muutenkin kotisi!

Vierailija
53/40 | 

Aika aikaansa kutakin pätee tähänkin. Mutta hei, mistäs olet noin mielettömän kauniin mekon löytänyt? Ihan näyttäisi olevan ainakin häivähdys ihanaa ruosteenpunaista sävyäkin eli tahtoo samanlaisen ;-)

Eija

Jaana B
54/40 | 

Vaikeuksien kautta voittoon ❤️ Surusi keskellä tiesin jo, että kaltaisesi kultakimpale ei pitkään yksinolosta kärsi 😉💕

Pellavasydämen Mervi
55/40 | 

En ole kokenut eron tuskaa, enkä siis voi todella ymmärtää, mitä koet. En ehkä koskaan ole lukenut - tai kuullut - näin kaunista ja ymmärtäväistä tekstiä puolisosta, josta on juuri eronnut.

Kiinnitin huomioni myös kuvaavaan, mutta myös arvoitukselliseen lauseeseen:  ero meni olosuhteisiin nähden KAMALAN HYVIN....

Vierailija
56/40 | 

Tsemppiä Johanna 💕 Itse erosin vuonna 2011, lapset olivat silloin 7v ja 11v. Lapset selvisivät erosta hyvin, mutta ex-mies on edelleen katkera. Tällä hetkellä olen onnellisempi kuin koskaan uuden mieheni kanssa. 💕

Vierailija
57/40 | 

Suhtadun aina vähän epäilevästi, kun joku sanoo eron sujuvan hyvin, ja että ystäviä ollaan. Se tarkoittaa oikeasti vaan sitä, että uusia kumppaneita ei ole vielä ilmaantunut. Moni "pelaa" eroaikana olemalla kiva ja joustava, jos on vielä toiveissa palata yhteen. Mutta sitten kun käy selväksi, että niin ei tule tapahtumaan, niin "annetaan palaa". Jaksamista!

Maiju
58/40 | 

Onpa kurja, että välinne ovat menneet huonoksi. Ero kirpaisee, niinhän se on. Mutta ihanaa, että olet löytänyt uusia tuttavuuksia ja mennyt eteenpäin. Kyllä kaikki hyväksi kääntyy. Kaunis mekko sinulla!

Marisa
59/40 | 

Hei Johanna,
Onhan se todella rohkeaa että kerto erosta ja uudesta rakkaudesta tuhansille ihmisille, jotka eivät tunne sinua ja elämääsi. Altisyay itsesi paljolle loan heitolle. Kun kukaan ei tiedä mitä oikeasti tapahtui. Nyt yhden iltapäivälehden sivuilla eroasi ja persoonaasi puidaan asiasta mitään tietämättä.

Olen pahoillani.
Yritä olla lukematta.

Oma elämäsi on sinun elettävä. Muut elävät omaansa.
Jaksamista ja ihanaa kesää sinulle ja rakkaillesi!

Tiina Är
60/40 | 

Mekko on ihana minustakin, minkä merkkinen?
Kaikkea hyvää sinulle nyt ja aina! ❤

Annuu
61/40 | 

Johanna olet kyllä hyvä ihminen, sanan kaikissa merkityksissä. Vaikka sinulla on itselläkin vaikeaa, niin jaksat pysyä noin ymmärtäväisenä toisen tunteille ja ystävällisenä. Jos joskus joudun (ja varmasti elämässä välillä joutuukin) yhtä kovaan paikkaan, niin toivon todella pystyväni pysymään noin lämpimänä ihmisenä, joka jaksaa ymmärtää myös sitä toista puolta. Rutkasti energiaa ja halauksia sinulle <3

Vierailija
63/40 | 

onko tää uus bypias-kuvausmatkoilla mukana ollut mies? jotenki niistä kuvista näkyi jotain. mut ehkä oon väärässä..
onnea teille ja toivottavasti teit valintoja jotka ei kaduta.

Vierailija
64/40 | 

Kuullostaa siltä, että exälläsi on ollut vielä pieni toivon kipinä yhteenpaluustanne. Kurjat reaktiot voi johtua siitä. Joskus vielä on helpompaa ♡

Mm
65/40 | 

Erot ovat aina kurjia ja väkisinkin sattuu. Kirjoitat miehestäsi kauniisti ja arvostavasti, hänkin voisi sinusta samalla tavalla...Kyllä kaikki vielä jonain päivänä on hyvin eikä enää satu kumpaakaan.

Johanna-kaima
66/40 | 

Erosin itsekin samoihin aikoihin kuin sinä Johanna. Mieheni ja lasteni isä ihastui ja rakastui työkaveriinsa ja muutti toiselle puolelle maata rakkautensa perässä. Minä ja lapset jäimme kolmistaan. Alkuun ero tuntui maailmanlopulta, nyt olen onnellinen ja hassulla tavalla jopa kiitollinenkin exälleni tästä mahdollisuudesta uuteen elämään ja toivottavasti jonkun nurkan takaa eteen tulevaan uuteen rakkauteen.

Luottamusta ja onnellisuutta sinulle elämääsi. Ole hyvä lastesi isälle, hänen vihainen reaktionsa kumpuaa uskoakseni surusta, pelosta ja luopumisen tuskasta. Näin se oli ainakin minulla.Kun se hellittää, voitte varmasti olla lempeitä toisianne kohtaan.

Fanni-Inkeri
67/40 | 

Anteeksi että olen utelias mutta mikä teidän eronne syy oli? Olenko ymmärtänyt väärin mutta eikö Kalastaja juuri itse löytänyt itselleen uuden naisen? 

Vierailija
68/40 | 

Helppoja ja yksinkertaisia eroja ei ole olemassakaan. Varsinkaan, jos on lapsia. Jos joku muuta väittää, niin hän ei kerro koko totuutta. Ja kun kuvioihin tulee uudet partnerit, niin siinäpä sitten onkin aihetta riitautua. Tuli ne uudet ennen eroa tai eron jälkeen. Aina se toinen tuntee tulleensa petetyksi ja on mustasukkainen.

Mutta kaikista eroista selvitään lopulta, joskus se vie pitemmän aikaa, joskus vähemmän. Mutta kaikki se entinen tulee vaikuttamaan loppuelämään. Varsinkin kun on ne lapset. Vasta kun lapset alkavat olla aikuisia itse, niin tulee olo, että kaikesta siitä entisestä alkaa pääsemään irti.

Kaikkea hyvää tulevaisuuteen, kaikesta huolimatta.

Paula
69/40 | 

Täytyy kuunnella sydäntä ja luottaa itseen. Joku aina sanoo jotain, mutta itse tietää mikä tuntuu oikealta ja lopulta toisetkin ymmärtävät, että asiat on oikein. Tee niin kuin tuntuu, lapset sopeutuu varmasti!

satunnainen kävijä
70/40 | 

 Blogisi tarvitsee nyt sitten uuden nimen. Ja ehkä samalla voisit piirtää/maalata sille tunnus/taustakuvankin! Nykyinen on aika pliisu, ei esteettisesti blogijuttujesi tasolla.. 😉

Elisa
72/40 | 

Ihana, ihana, pirteältä näytät jälleen. Kuvasi ovat olleet kauniita ja inspiroivia tässä silloinkin, kun rivien välistä ja sisällöstä on huokunut huoli ja suru. Ihana, että vaalit molempia. Se on hyvä, että haluaa vaalia myös "kivana olemista" - mutta muistahan, että "aina ei tarvitse olla kiva" :). Voi käydä pitemmän päälle raskaaksi sekin. Myös olemalla välillä edes vähän ei-kiva, voi oppia itsestään paljon uutta. Ja varmasti aika muovaa suhteet uuteen muotoonsa ja aina (!) Elämä itsessään löytää uomansa viedä virtaa eteenpäin. Kauniisti kirjoitat pohdintojasi, ja kiitos, että niitä meille seuraajillesi jaat.

Varmasti usein näin onkin, että jos uusi rakkaus/seuralainen löytyykin jo olleesta tuttava/koulutus/työpiireistä, herättänee se ymmärrettävästi exässä epäilyksiä siitä, josko suhdekuviot ovat alkaneet jo ennen eroa. Ja ne ajatukset, jos jotkin, muovaavat sitten myös niitä myönteisiä yhteisiä muistoja (olikohan asiat sittenkään niin? -tyyliin). Niin tai näin, elämä kantaa. Virtaa & lepoa sinne sinulle ja perheellesi kesään - sopivissa määrin.

kirsi
73/40 | 

Hei Johanna! Olen lukenut kirjoituksesi useampaan kertaan, ja joka kerta luettuani totean, että oletpa hienosti, viisaasti, suurella sydämellä kirjoittanut vaikeasta tilanteesta. Ymmärryksesi ja kunnioituksesi entistä puolisoasi kohtaan on ihailtavaa. Sydämestäni toivon, että tilanne muuttuu ajan kanssa paremmaksi ja voitte olla ystäviä, kuten lopussa kirjoitit. Itse en ole eronnut, mutta eronne on kovasti koskettanut. Voimia ja kaikkea hyvää koko perheelle!

Vierailija
76/40 | 

Voimia paljon, eroaminen on tosiaan niin rankkaa ja vaatii aikaa selviytyä kaikista niistä ahdistuksista mitä eto tuo mukanaan❤️ Itse olen jo kauan ollut huonossa parisuhteessa mutta lasten takia olen pysytellyt miehen kanssa yhdessä, niin paljon ahdistaa ajatus siitä että lapset ikävöisivöt meitä vuorotellen, toisaalta myös päivittäin ajattelen kuinka huono lapsillekin on aistia huono ilmapiiri.. et varmaankaan halua kirjoitella tarkemmin miten lapset ovat eron ottaneet mutta ilmeisesti olosuhteisiin nähden ihan hyvin..
kiitos kun jaat myös näitäkin tuntoja ja ajatuksiasi❤️

Eija
78/40 | 

Mikähän tämän purkauksen tarkoitus oli? Loukkaannuin ex-kumppanisi puolesta. Hienoa, että itse olet nyt onnellinen uuden kundin kainalossa ja on helppoa "yrittää olla ystävällinen ja pysyä kivana", mutta ajattele lastesi isän tilannetta. Entä jos kaikki olisikin toisinpäin: kuinka kypsästi ja kiltisti silloin itse viestittelisit? Miksi edes kertoa eetteriin tällaisista asioista, kun toisella osapuolella ei ole mahdollisuutta/tarvetta selitellä omasta puolestaan? Kelle se kuuluu, miten kukin entisessä perheessäsi reagoi? Kunnioituksesta entistä kumppaniaan kohtaan olisi tyylikästä jättää hänet tällaisissa blogikirjoituksissa rauhaan.

En odotakaan, että tämä läpäisee julkaisuseulasi, mutta kirjoitinkin vain sinulle.

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
79/40 | 

Hei, en ole halunnut oikeastaan kommentoida asiaa enkä sanoa erosta tai sen syistä mitään, mutta koska mies julkaisi itse sosiaalisissa medioissa viestin, josta olen saanut palautetta, halusin hieman vastata kysyjille. Sosiaalisissa medioissa on oltava tosi tarkkana mitä sanoo ja mitä jakaa ja olen aivan samaa mieltä että nämä ovat henkilökohtaisia asioita. En kuitenkaan voi hyväksyä sitä että minusta saa sanoa mitä vain - ja blogikin on sellainen, jossa tykkään aika rehellisesti kertoa elämästä - omissa rajoissani tietysti, mutta jotkut asiat kaipaavat pientä selitystä lun tähän hommaan on ryhtynyt. Mulla ei ole mitään tarvetta puhua pahaa tai loukata miestäni enkä luule että sekään tästä tekstistä loukkaantui(si). 😊

Vierailija
80/40 | 

<3 Voimahalaus. Neuleesta sen verran, että aloitin projektin mutta en saanut siitä järkevän näköistä jälkeä :)ihmekkö tuo kun en huomannut virhettä, kiltisti van noudatin ;).Mutta loppujen lopuksi sävelsin vähän itse ja ihan hyvä siitä tulee.
-Mari-

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram