Ihan ensin: Tämä on ehkä mun idioottivarmin ohje ikinä. :'D Neule on megahelppo, se neulotaan suurilla puikoilla ja se valmistuu pian. Enkä ole kai koskaan kirjoittanut näin huolellisen tarkkoja ohjeita! Nyt jos koskaan siis onnistut jos aloitat. <3

 

Tämä on mun melkein kolmas korona-aikana valmistunut neule. Mutten taida haluta kutsua näitä koronaneuleiksi, aprillineule kuulostaa paremmalta. Tykkään tosi paljon Puno -langasta ja tää luonnonvaalea pastellinen multiväri on houkutellut niin, etten voinut jättää sitä neulomatta.

Mulle tässä neuleessa se juttu olikin juuri langan väri; malli sai olla ihan simppeli. Jos juuri tätä Punon multicoloria on mahdotonta hankkia, voit tehdä niinkin, että ostat 1) jotain muuta ohutta multivärilankaa kuten vaikka Novitan Baby Merino Dream JA 2) jotain pehmää vaaleaa vaikkapa alpakkalankaa kuten Drops brushed alpaca silk. Veikkaan, että tällä yhdistelmällä saatat saada langat jopa halvemmalla ja lopputuloksesta jopa pörröisemmän.

Mun Punoon suositellaan puikkoja 5-7, neuloin numerolla 9. Neulon aika tiukkaa ja halusin lopputuksesta aika löysää. Lopulta pesin kuitenkin neuleen vielä 30 asteen villapesussa, jossa se hieman tiivistyi ja tasoittui. Ei kutistunut, mutta tykkään että pesu tekee neuleesta vielä kauniimman ja tasaisemman. 

 

Okei, tarvitset siis puikon nr 9 - tai 7 jos neulot mieluummin löysää

Mulla meni Punoa 7 kerää eli 350 g. (jos käytät kahta eri lankaa, molempia se 350g tai suunnilleen sama metrimäärä)

Neulo ensin hihat. Ne ovat oikeasti varmasti koko homman tylsimmät, joten hyvä saada alta pois. Aloitat hihan 30 silmukalla 1 oikein 1 nurin -neuletta tasona. Kun olet neulonut tarpeeksi ranteen joustinneuletta (mulle riitti 3 cm) jatkat sileää neuletta eli oikella oikeaa ja nurjalla nurjaa. Ensimmäisellä sileän neuleen kerroksella lisätään silmukoita: neulo kerroksen l\kolme ensimmäistä silmukkaa normaalisti js lisää yksi nostamalla, neulo kolme ja lisää jne. Silmukoita pitäisi kerroksen lopussa olla puikolla 40. Lisää vielä kahdella seuraavalla oikealla kerroksella yhden silmukat kerroksen alussa ja lopussa ja neulo näillä 44 silmukalla hiha kainaloon asti, noin 40 cm (mun hihat ovat vähän lyhyemmät, sillä tykkään vajaamitasta). Tässä vaiheessa siirrät hihat pois puikoilta ja aloitat itse paidan neulomista.

Aloitin helmasta 150 silmukalla suljettuna neuleena. Tämä on helppo; neulot vain yhtä suoraa pötköä kainaloihin asti. Koko on aika reilu, tästä tulee kunnolla leveä tai oversize S-kokoiselle ja varmsti myös Medium. Neuloin 40 cm kainaloihin asti. 

Kun sekä paita että hihat on neulottu kainaloihin asti, otat hihat mukaan puikoille. Hihat on nyt neulottu tasona ja paita suljettuna neuleena, mutta tässä vaiheessa yhdistetään hihatkin suljettuun neuleeseen. Kun olet paidassa kerroksen viimeisellä silmukalla, voit siirtää hihan silmukat vasemmalle puikolle niin, että paidan ensimmäisen silmukan sijaan aloitatkin neulomaan hihaa. Kun olet neulonut kerroksen hihaa, jatkat suoraan paidan ensimmäisestä silmukasta ja neulot etukappaleen 75 silmukkaa. Sitten siirrät toisen hihan kaikki silmukat vsaemmalle puikolle ja jatkat samalla tapaa. Neulo pari kerrosta ympäri niin että hihat ja paitaosa ovat mukavasti yhtä kappaletta

Sitten voit aloittaa kavennukset. Kavennukset tehdään joka kerroksella. Ensimmäinen kavennuskohta on paitaosan ensimmäinen silmukka. Nosta silmukka neulomatta puikolle, neulo seuraava ja nosta ensimmäinen sen yli. Toinen kavennus tapahtuu etukappaleen viimeisellä ja toiseksiviimeisellä silmukalla; nämä kaksi neulotaan yhteen. Seuraava kavennus on takakappaleen ensimmäisellä silmukalla, joka nostetaan puikoille neulomatta, seuraava neulotaan ja nostetaan yli. Viimeinen kavennus on kerroksen kaksi viimeistä silmukkaa yhteen. Ja näin joka kerros 30 kertaa. Sekä etu- että takakappaleelta kaventuu 60 silmukkaa. Jäljellä on 15 silmukkaa kullakin kappaleella sekä hihojen 44 silmukkaa hartioilla. 

Aloita 1 oikein 1 nurin joustinneule pääntielle, mutta jatka kaventamista hartioilta niin, että kavennat hihojen keskikohdilta hartioilta joka kerroksella. Ensimmäisellä kerroksella neulot yhteen hihojen 22. ja 23. silmukat, seuraavalla 21. ja 22. silmukat jne. kunnes hartioilla on jäljellä 30 silmukkaa kullakin (plus 15 etu- ja takakappaleella). Voit nyt joko päätellä silmukat ja neule on valmis tai tehdä pääntien joustinneuleesta kaksinkertaisen kuten mulla. Siinä tapauksessa jatkat neulomista sileänä neuleena suunnilleen yhtä paljon kuin joustinneuletta on ja käännät sileänneuleen pätkän työn sisäpuolelle ja ompelet sen kevyillä pistoilla kiinni. 

 

Vinkki: kun neulot pääntien joustinneuletta, neulo kaksi-kolme takaosan kerrosta edestakaisin neulomatta etuosaa tällöin lainkaan. Se ehkäisee pääntietä roikkumasta suurena takana, tekee niskaosasta korkeamman ja koko takaosasta hieman etuosaa pidemmän. Ihan must -juttu mukavuuden kannalta. :)

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram