kashmirlangat saatu: Palma fibre

 

Hei på dere :D 

Tällaista täällä tehty viime aikoina! Tai siis neuleen aloitin jo joskus... tammikuussa, mutten oikein osanu päättää mitä näistä ihanuuksista tekisi. Kerran kun kashmirlankaa käsiinsä saa...! Se täytyy käyttää viisaasti. Aloitinkin neulomaan ihan perus patenttineuletta, mutta totesin pian, että siitä tulee liian tylsä näin ihanalle langalle ja patentti joutui purkuun. Tälle oli pakko tehdä jotain kaunista. Joku kaunis kevät- ja kesäneule, joka voi vaan heittää maksimekkojen ja farkkushortsien päälle. 

Kashmir on tietysti aivan ihanan ylellinen materiaali, sen huomaa heti. Lämmin, mutta kevyt ja aivan täysin kutiamaton ihoa vasten.

Palma Fibre on suomalais-italialainen Vantaalla sijaitseva yritys, joka toimittaa mm. ekologisia kashmirlankoja Euroopaan. Mun lanka oli EcoCash, 100 % kashmiria. Värivalikoima oli tosi laaja; nyt jo vähän harmittaa, etten valinut jotain sinistä tai punaista, mutta mietin kai, että ensin varman päälle. Näitä lankoja on nimittäin kyllä tilattava lisää, sitten ehkä savun sinistä Mareggiataa. :)) Ja ehkä jopa yksinkertaisella langalla.

 

Tilasin lankaa 10 kerää ja neuloin työn tuplalangalla. (Multa jäi lankaa yli 3 kerää.) Toki voit käyttää mitä tahansa lankaa, joka sopii 6-7 pyöröpuikolle! Langasta riippuen menekki on S -kokoon varmasti noin 300-400g.

 

Tarvitset tuplalangalle nr 6-7 pyöröpuikon. 

 

Aloitin luomalla 140 silmukkaa ja neuloin työtä suljettuna neuleena 1 o 1 n -joustinneuleella 3 cm. Joustinneuleen jälkeen aloitin sileän neuleen ja heti ensimmäisen sileän kerroksen aikana lisäsin työhön silmukoita joka 9. silmukan kohdalla - yhteensä 14 silmukkaa, niin että silmukoita on ensimmäisen sileän kerroksen loputtua 154.

Käytin suoraan tätä Dropsin mallikuviota. ja neuloin suoraa pötköä kunnes helman mitta oli 40 cm. Jaoin työn yhtä suuriin (77 silmukkaa) etu- ja takakappaleeseen ja neuloin vielä 15 cm, jolloin aloitin pääntien kavennukset. Pääntieltä kavennetaan työn keskiosasta alkaen 5 silmukkaa x2 eli kahden ensimmäisen oikean kerroksen alusta 5 ensimmäistä silmukkaa ja kolmannen kerroksen alusta 3 silmukkaa. Työtä neulotaan vielä kunnes kainalo-hartiamitta on 20 cm (tai oman koon mukaan) Jäljelle jääneet (noin 22 silmukkaa) jätetään hartiasaumaksi ja päätellään. Takakappaleen kainalo-hartiamitta saa olla pari senttiä etukappaletta pidempi.

Hihat aloitin luomalla 30 silmukkaa ja lisäämällä heti seuraavalla kerroksella joka joka kolmannen silmukan ( = kaksi silmukkaa oikein, yksi langankierto puikolle). Neuloin samaa mallikuviota ja lisäsin yhden silmukan kerroksen alkuun ja loppuun joka 17 kerros; helppo muistaa aina siinä kohtaa, kun mallikuvion kierre vaihtuu. Mun hihan pituus on noin 50 cm ja sen yläreunan leveys tulisi olla noin 40 cm, mielellään vähän reilu (tai vertaa oman koon mukaan mitattuun kainalo-hartiamittaan). 

 

Kysymyksiä? :)) 

Kommentit (15)

Vierailija
16/15 | 

Ihanaa, mutta niin tyyristä! 40e yksi lankakerä (50g), lankojen hinnaksi tulee helposti 400 euroa!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
17/15 | 

Niinpä 😞🙈 Joskin lankakerän hinta on 24,90! 😊 Kashmir on kallista, mutta myös laadukasta - joskin tämän neuleen voi tehdä mistä vain langasta jos kuvioon muuten ihastuu! 👍😊 joko jotain ohutta lankaa (noin3-4 puikoille tarkoitettua) tuplana tai paksumpaa noin 6-7 puikoille sellaisenaan. :)

Tämänkin voi siis tehdä hyvinkin edullisena, onneksi 😊😊

Vierailija
18/15 | 

Ihana!
Minulla onkin kashmir/silkki - lankaa, niin tämä menee todo listalle. Tein pojalle neuleen yksinkertaisella langalla, ja oli työläs, lankaa meni vain 180g.
Olenkin monta neuletta malleillasi tehnyt, kun ovat niin minun tyylisiä.
Päivi

Vierailija
19/15 | 

Useammin postauksia kiitos <3 :) Hyvä blogi.

Aurora
20/15 | 

Moi Johanna! Voisitko tarkentaa tämän kohdan: "Jaoin työn yhtä suuriin (77 silmukkaa) etu- ja takakappaleeseen ja neuloin vielä 15 cm, jolloin aloitin pääntien kavennukset."? Jostain syystä tämä jäi epäselväksi. Pitääkö kumpikin kappale neuloa erikseen vielä 15 cm verran? Kiitos!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
21/15 | 

Jep, eli kainaloiden kohdalla työ jaetaan etu ja takakappaleeseen ja neulotaan sitä sitten 15 cm kutakin kappaletta. Sitten alkaa pääntien kavennus, jolloin etu- ja takakappaleet pitää vielä jakaa kahtia pääntien kavennuksia varten. Eli pääntietä kavennetaan kappaleen keskeltä alkaen.

Toivottavasti selvensi eikä sekoittanut! :)) Kysy jos vielä on epäselvää. :)

NiinaJohanna
22/15 | 

Ihanaa, juuri ajattelin kysyä oletko saanut tämän valmiiksi :)

Mukavaa kevättä ja kiitos blogistasi!

Elise
23/15 | 

Lanka näyttää maksavan 24,90€ (50g). Ei nyt sentään sen enempää ja 100% kashmir saa maksaakin. Ei sitä voi verrata muihin lanka laatuihin :). Neule on ihana!

Neela
24/15 | 

Aivan ihana neule ja langat näyttää aivan upeilta 😍😍 Voiko neuleen tehdä yksinkertaisena? Jos lankoja meni 7 kerää niin hinta on ihan kohtuullinen 100% kashmir neuleelle. Luksusta ja lämpöä loppuelämäksi.

Suhve
25/15 | 

Jee! Oot mun lempilankakaupan instassa! Hienoo!

Virkanainen
26/15 | 

Kannattaa ottaa huomioon, että klassinen kashmirneule hyvästä langasta, kuten tuo ilmeisesti on, on lähes ikuinen. Sen neulominenkin on pelkkää juhlaa! Todella kestävän kehityksen paita, kauniskin!

Vierailija
27/15 | 

Kesällä ohuita mietelause käsirenkaita käytät kellon kanssa. Varmaan nettikauppa. Laitatko osoitteen.

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
28/15 | 

Hmm, ne oli täältä paikallisesta pikkukaupasta :( en muista edes mitään merkkiä, ne oli jonkun pienen norjalaisen valmistamia... :(

Neuloja
29/15 | 

Ihana neule, kuten aina!

Olisiko mahdollista saada sun neule- ja ruoka yms. ohjeille oma "hakemisto" sun blogiin, että ne siis löytäisi helposti yhdestä paikasta? Vai eikö se oo teknisesti mahdollista? Muistan joidenkin muidenkin joskus kyselleen samaa.

Vai onko sellainen jo, enkä vaan tajua, miten se toimii..? ; D

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
30/15 | 

Kiitos kysymästä :) Luulen, ettei se ole ihian mahdollista. Voisin olla paljon aktiivisempi ja parempi merkkaamaan joka postaukseen aihepiirejä, niin että ruoka-postaukset olisivat ruokateeman alla, mutta sittenkin ne menisivät Me naiset - sivuston yhteisten artikkelien alle.. jos olen oikein ymmärtänyt. Ihan varsinaista hakemistoa ei siis valitettavasti ole. :/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010