Ja yksi vakkariruoka.

Tänään oli viimeinen työpäivä ennen syyslomaa (jee, en ole kyllä vielä ihan tajunut että edessä on viikon vapaa). Aika vauhdikkaan työpäivän päätteeksi tein yhtä mun vakkarilemppariruokaa; ihan vaan kanan siipiä öljymarinaadissa. Joskus kyselette mun syömisiä niin kerrompa tän suosikkiruoan valmistuksen. Marinaadiin tarvitset yhden neljäsosan soijakastiketta ja kolme neljäsosaa oliiviöljyä (esim. 0,5dl ja 1,5dl pieneen annokseen). Nesteeseen sekoitat raastettua inkivääriä (noin rkl per desilitra), valkosipulia (mulla yleensä vähintään yksi kynsi per desilitra) ja chiliä (käytän lähes poikkeuksetta koko chilin) sekä nyrkillinen hienonnettua korianderia. Maustamattomat, pakastetut kanansiivet (joko suuret tai tollaiset minit), pilkottu sipuli ja pilkottu paprika - ja vaikka mitä muita vihanneksia laitetaan öljyllä .alustettuun uunivuokaan ja päälle kaadetaan marinaadi tasaisesti. Jos tuntuu, ettei marinaadi ihan riitä, jatka sitä oliiviöljyllä niin että kaikki peittyy.

Kanoja paistetaan uunissa 200 asteessa reilu puoli tuntia; puolen tunnin riippuen koosta; puolen tunnin kohdilla alan usein katselemaan niiden väriä ja kun kanat alkavat ruskistumaan, käännän uunin pariksi minuutiksi vielä 250 asteeseen tai grillille, jotta kanat saavat rapean kuoren. Tätä viimeistä vaihetta täytyy sitten kyllä seurata vierestä koko ajan!

Aivan sairaan hyvä ruoka, joka on parasta riisin tai ihan vain salaatin kera tarjottuna. Helppo ja hyvä siis.

 

Päällä tänään oli omatekemä neule, joka on kutistunut pesussa... siksi neulon just aika samanlaista uutta, mutta vähän helpompaa, jotta voin jakaa ohjeen teillekin. :) Joten ohjetta on tulossa ihan näillä näppäimillä! 

Itkin muuten just silmät päästäni kun lapset siirtyivät isälleen. Sitä ennen ne näyttivät mulle koulussa opitun tanssin ja sanoivat aika ihania juttuja... sellaisia, mitkä sulattavat äitisydämen, tiedätte kyllä. <3 Lapset ovat olleet mulla nyt aika paljon, joten ihan ok, kyllä tää tästä.

Ja nyt täytyy alkaa pakkailemaan; huomenna olisi lähtö etelään päin ja treffit siellä By Piasin porukan kanssa! <3

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010