Tänään ei oo montaa kertaa hymyilyttänyt. 

Kl 12 lähetettiin oppilaat koulusta kotiin ja klo 14 tuli päätös, että koko maan koulut ja päiväkodit suljetaan kahdeksi viikoksi. Hyvä sinänsä - aivan oikea päätös. Corona -tartuntojen määrä on kasvanut täällä ihan huimaa vauhtia parissa päivässä. Alkuviikosta veikattiin kai, ettei pääsiäiseen mennessä tartuntoja tule olemaan yli sataa. Tänään niitä oli yli 700. 

Koulujen ja päiväkotien lisäksi suljettuna pysyvät myös suunnilleen kaikki kulttuuri- ja urheilutoiminnat, kuten kuntosalit. Samoin kauneushoitolat ja kampaamot. Mitään ei saa järjestää eikä mihinkään osallistua.

Meille terveydenhoidossa työskenteleville on asetettu matkustuskielto. Norjasta ei saa poistua. Ei lomille eikä työmatkoille. Mun ja Olavin oli tarkoitus lähteä Kuubaan kahden viikon kuluttua. Voin sanoa että meinasin käydä itkemään. 

Mulla ei siis ole töissä kauheasti tekemistä seuraavaan kahteen viikkoon. Tai juu, meitä terkkareita on suunniteltu sellaiseen Drive In -testiin. Mahdollisesti corona -oireilevat saavat tulla autolla testaamaan itsensä ja me sitten otamme niitä testejä suojapuvuissa auton ulkopuolelta. Lapset ovat just nyt isällään, mutta isä on justiinsa tullut kotiin Espanjasta ja siksi karanteenissa kaksi viikkoa. En siis ihan tiedä koska lapset oikeasti saavat tulla mun luo - mahdollinen tartuntahan voi siirtyä sitten tänne. Kaikki ulkomailta kotiin palaneet joutuvat kahden viikon karanteeniin oireiden ilmenemistä odottamaan. 

Mulla piti olla huomenna jumppatunti; eipä tarvitse herätä. 

Kohta tulee kaksi kaveria viinille ja iltapalalle. Meinasin ottaa yhden lasin (huomista jumppaa ajatellen) mutta nyt saatan ottaa useamman. Phuuh. Olav on töissä, siis ihan normaalissa päivystysvuorossa. Veikkaan että sillä on jopa ihan rauhallinen ilta; tänään on ollut niin kaaospäivä etteivät ihmiset vouhota mistään muusta kuin coronasta eivätkä ehdi/halua raahautua minnekään terveysasemalle. 

Ja ihan hyvä niin. Tärkeintä on tietysti saada tartunta loppumaan. 

Koti-iltaa, kynttilöitä ja hyvää naposteltavaa, kohta ne mun vieraat tulevat. <3

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram