- kuvia kansallispäivänä -

 

Norjassahahan on kansallispäivän juhlinta ihan oma lajinsa; mukava sellainen. Olen joka vuosi kai kertonutkin miten aamusta herätään seitsemältä kanuunan pamauksiin - jollei aiemmin kuten tänä vuonna lähistöllä musiikkia soittavan abi-jengin meteliin. Kansallispäivän päättyy Suomeen verrattuna nurinkurisesti abien juhlinta; täällä kun ei yliopistoihin ole pääsykokeita voivat abit juhlia railakkaasti koko kevään. Kukin oman porukkansa pikkubussissa. Ollin ikäiset pikkupojat juoksevat villeinä abien perässä ja keräävät ”abikortteja” jokaiselta. Olli onnistui pääsemään yhden abipussin myytiinkin kulkueeseen - se oli huippu. :D

Huh, melkein vaikea selittää, tulkaa joskus kokemaan 17. Mai!

 

Yksi tärkeä perinne on tietysti kansallispuku, jota monet etenkin naiset kantavat ylpeinä. Kansallispukua täällä käytetään 17. main lisäksi häissä ja ristiäisissä juhla-asuna. Siksi minäkin olen hankkinut omani - joka saa aina ihastelua osakseen vaikka norjalaisiin verrattuna aika yksinkertainen onkin!

 

Päivä oli hyvä ja kuuma, ystävien pihassa vietetty. <3

 

Täällähän on vielä huominenkin pyhä; siis maanantai (en nyt muista onko Suomessa) joten saatan lähteä pienelle seikkailulle Tanskaan nyt! Mutta nähdään!

Kommentit (7)

Seuraajasi savosta
8/7 | 

Kansallispukusi on kyllä todella kaunis. Joka kerta kun se vilahtelee kuvissa se sykähdyttää ja sopii sinulle loistavasti.

Julia & pojat
9/7 | 

Voi kuinka kaunista - ja erilaista verrattuna suomalaiseen itsenäisyyspäivän viettoon. Ihanaa, kun kansallispuvut ovat käytössä noin usealla, jopa lapsilla!

Vierailija
10/7 | 

Mahtavaa kun norjalaiset osaa juhlia päiväänsä noin juhlavasti. Kansallispuvut ovat kyllä hienoja!

Erja2406
11/7 | 

Hei! Onko tuo sinun juhlapukusi suomalainen kansallispuku vai norjalainen? Olisi kiva tietää. Itselläni on Pyhäjärven puku ja siinä on vähän samanlaisia osia kuin sinulla.

Elina1
12/7 | 

Onkohan siellä yleinen juttu tuo, että talot ovat pääosin ulkoa päin valkoisia? Minusta se on toisaalta mukavan näköistä, mutta toisaalta taas ...... mukavaa pikku lomaa.

Vierailija
13/7 | 

Hei,
olet joskus varmaan kertonutkin, mutta on unohtunut: mikä kansallispuku sinulla on?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010