... vaikkei kotona kamalasti olla ensimmäistä adventtiviikonloppua vietettykään.

 

Mutta tältä täällä nyt näyttää. En niin kauheasti yleensä korista jouluksi siksikään, ettei me juuri koskaan olla jouluna kotona. Silti suurin syy on kai se, että mulle joulutunnelma on eniten tuoksuissa ja tunnelmissa. Hyasintit, kuusi, kynttilät, glögit ja takkatuli. Ostin meille nyt tollaisen pienen pöytäkuusen (vähän siksi että ihan tuoksui kaupassa), sillä kunnon kuustahan meille ei voi matkustamisen tähden hankkia.

Kuusesta puuttuu vielä koristeet. Niitä tulee siis, mutta pakkaan ne lasten pakettikalenteriin; saavat sitten joulukuun alussa koristaa pikkukuusen. Pakettikalenteriin tulee muutenkin pääosin tekemistä; uimahallia, kyläilyä, leipomista, askartelua. Niin, tänä viikonloppuna käytiin jo teatterissa katsomassa H.C. Andersenin Lumikuningatar kun ei vaan saatu joulukuun näytöksiä sopimaan aikatauluihin. Hitsi, sekin olisi ollut niiiin justiinsa passeli kalenteriyllätys.

Rakastan oikeastaan kaikkia tollaisia lasten esityksiä ja yritän bongailla ihan pieniäkin juttuja, jonne lapsia voi joulun alla viedä. Kerran muistan kun paikallinen näyttelijä luki joulukertomuksia keskustan kahvilassa eräänä pimeänä joulukuisena iltana. Suuri silinterihattu ja frakki päällä, nurkassa joulukuusen vieressä istuen. Jotenkin se loiste lasten silmissä ja se eläytyminen on niin ainutlaatuista - sellaista, mitä telkkarissa tai edes elokuvissa ei voi kokea. Elävä teatteri on aina elävämpi. Elämys.

 

Sitten vaan odottelen että hyasisintit alkavat tuoksua. Polttelen kynttilöitä ja keittelen glögiä iltaisin. En odotan lepääväni viikonloppuisin enkä nauttivani joulutunnelmista viikonloppuisin, vaan joka ilta

<3

Kommentit (3)

Sisse
5/3 | 

Ai että, kuinka hyvä fiilis kuvistasi hehkuu... Kiitos sinulle Johanna, kun jaksat tehdä tätä blogia!

Millaisia joulukortteja "tehtailet" tänä vuonna?

Celia C/ goodtobehome
6/3 | 

Tykkään myös tuosta ajatuksesta, että täytyy nauttia olostaan joka päivä ja joka ilta. Siis nyt eikä viidestoista päivä ;)

Mukavaa joulun odotusta,

Celia C

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010