Velkommen in!

Meinasin jo joskus talvella kuvata kotia vähän enemmän - niin että saatte suunnilleen käsityksen mitä mun pieni majani pitää sisällään. Se ei vaan tuntunut heti ihan kuvausvalmiilta ja sitten tuli kesä ja tuli lomat ja kaikki meno vei mennessään. Niinkuin kesällä on tapana.

Loppukesä on aina ihanaa aikaa palata sisälle. Alkaa rakentamaan pesää. Tehdä ruokaa sisällä ja neuloa sohvalla. Muuttaa ulkoa vähitellen sisälle. Nyt on siis ehkä aika kuvata taloakin enemmän. 

Mun talo on alunperin rakennettu 1800-luvun puolella, mutta sitä on laajennettu suunnilleen makuuhuoneen ja kylppärin verran 90-luvulla - ja saman verran yläkertaan. Yläkerta ei Suomessa varmaan olisi asuinkelvollista lainkaan, sillä sen huonekorkeus on maksimissaankin mun korkuinen ja ovista en mahdu lainkaan sisään kumartumatta - saati aikuinen mies. Yläkerta onkin lasten valtakuntaa; niillä on siellä omat huoneet, yksi tilava aula ja yhteinen tv-huone. 

Alakerrassa mulla on olo-ja ruokailutila, joka on ennen ollut kolme pientä huonetta, mutta joiden välistä on seinät poistettu. Ja keittiö ikivanhoine kaappeinneen, eteinen portaineen, makuuhuone ja kylppäri.

Tällaisia vanhoja taloja on Norjassa paljon. Näistä täytyy vain pitää huolta. Mun talon ulkoseinät maalattiin kesälomalla meidän ollessa Suomessa, muuten tässä on kaikki aika kunnossa. Talven pärjää ilmalämpöpumpulla ja tavalla. Ja huomaan muuten, että mun talon kylmin ja kostein osa on mun makuuhuone; se 90-luvulla rakennettu osa taloa. 

Vanhoista kannattaa pitää huolta. <3

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010