Riitta Ruotsalaisen tarina kuuluu blogisarjaani Elämänmakuinen Nainen. Sarjassa kuvataan eri-ikäisten elämää, työtä ja vapaa-aikaa. Kuvaajana on toiminut valokuvausta opiskeleva Keuruulainen Satu Kajosmäki.  Satu on tässä blogissa kuvannut Riitan ja minä puolestaan ihastuttavat askartelut.

Riitta on todella taitava käsistään. Lasten parissa työvuosinaan viihtynyt Riitta, sai toteuttaa luovuuttaa myös työpaikalla asiakkaiden kanssa. Riitalla ja puolisollaan Esalla, on omien lasten lisäksi ollut pari heille sijoitettuakin lasta kasvatettavana. Luulenpa, että nykyään myös pariskunnan lapsenlapsetkin saavat nauttia upeista kädentaitojen ideoista ja totetuksista. Tässä blogissa onkin runsaasti kuvia, jotka kertovat paremmin kuin kirjoitettu teksti, näistä luomuksista.

Kierrätys -ja luonnonmateriaalit saavat Riitan kokovartaloluovuuden kukoistamaan. Kesän aikana metsästä kerätyt puunkappaleet muotoutuivat syksyn aikana ihaniksi kuusiksi. Kuva alla. Kuuset todistavat että saha, pora ja liimapyssy pysyvät yhtälailla Riitan kädessä, kuin plingpling hileet ja ledivalotkin.

Pst... Keuruun Pappilanniemessä kerrotaan tarinaa tummasta naisesta, joka syysmyrskyn jälkeen kaappasi maahan tippuneet Terijoensalavan latvustot kainaloonsa. Raahasi ne kotinsa etupihalle, ja maalasi ne upeilla jouluväreillä ja koristeli hileillä. Kukakohan mahtoi olla? Älkää kertoko Riitalle, että paljastin asian.

Yllä olevassa kuvassa on jouluoksien lisäksi ihania hopeisia kuusia. Voitteko uskoa, että ne on tehty kuivatetuista herneistä? Herneet on liimattu yksitellen kuusenmuotoisen pohjan päälle.Hopeinen maali teki niistä aivan upeita luomuksia vaikka koristeeksi joulupöytään.

Riitta osallistuu lauantaina 12.12.12 klo 11-15 näiden upeiden luomustensa kanssa Vanhan Keuruun Joulutorille. Käyhän shoppailemassa ja tutustumassa livenä upeisiin teoksiin. Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1662635824021684/

Laitan tähän alle kuvia upeista tuotteista. Käykääpä tutustumassa ihastuttavaan Riittaan ja hänen kojuunsa Joulutorilla.

Kransseja on erivärisä ja eri materiaaleista tehtyjä malleja. Nam! Jokaiseen kotiin jotakin. Myös aivan valkoisia kransseja löytyy. Ne sopivat mielestäni ympärivuotiseen käyttöön erinomaisesti. Valkoiset kranssit on tehty suodatinpapereista.

Ihanan elämänasenteen omaava Riitta osaa elää elämäänsä tässä ja nyt. Todisteena tästä löytyi huoneentaulu ihastuttavan tikapuu teoksen vierestä.

Elämäsi parhaat vuodet ovat tässä ja nyt. Elä ne täysillä, niin muistat ne aina! 

ps. Mun mielestä Riitta on ihan oikea Rokki-mummo, joka rakastaa menevää musiikkia. Kaikella rakkaudella Riitalle tämä tiedoksi. Mäkin haluun olla sellainen isona.

 

 

 

 

Kommentit (3)

Seuraa 

Keski-ikäisen naisen aivopieruja elämästä, perheestä ja ystävistä. 

Olen 45 vuotias työurallani suunnanmuutoksen tehnyt naurava ja napakka täti maalta. Perheeseen kuuluvat aviomiehen lisäksi kolme tytärtä ja kaksi koiraa. Muutun hetkessä sohvaperunasta sportti-mimmiksi ja ajatukseni harhailevat milloin missäkin. Minua ei ole diagnosoitu, mutta uskoakseni keittiöpsykologiaa harrastavat ystäväni pitävät minua hiukan omituisena höpsönä.Käytän viiniä ja kynttilänvaloa tekosyynä ajattelun ja ystävyssuhteiden laajentamiseen.