Ruuaksi riisipuuroa punaiseen maitoon ja itse leivottua rieskaa isot annokset koko perheelle. Kanakeittoa kerralla isompi satsi, vaikkapa pariksi päiväksi. Hyvää saa halvalla, kun vähän miettii mitä sieltä kaupasta ostaa. Olen kerran tehnyt erään tapahtuman yhteyteen ystäväni Irma Thonebergin avustuksella nelihenkisen perheen kauppalistan ja reseptit. Saimme edulliseen hintaan viideksi päiväksi ruuat ja vähän taitaa jäädä syötävää vielä viikonlopuksikin.

Tästä on jo aikaa muutama vuosi ja hinnat ovat toki listallamme muuttuneet. Ostoslista on viimeisenä kuvana. Hinnat ovat toki tuosta ainakin osittain kallistuneet. Mutta ymmärtänette idean. Hinnat on aikoinaan poimittu Pirkka tuotteista ja kauppana on ollut paikallinen Järvituuli. Olettamuksena oli, että vanhemmat lapset ovat koulussa ja osa ruuista syödään työpaikalla tai muualla. Annokset ovat tosin niin reiluja, että yhdelle kotona olevalle aikuiselle taitaa aina jäädä edellisen päivän tähteet vaikka lounaaksi.

Haluan siis tällä blogillani kiinnittää huomionne siihen, että valmisruuat ovat paitsi erittäin energiapitoisia niin myös kalliita. Itse tehden saa aika paljon edullisemmin ja maistuvampaa ruokaa. Tämä ei siis ole mikään taikurin lista joltain lifestyle valmentajalta, vaan kahden perheenäidin yhdessä laatima lista. Lista on siis täysin toteuttamiskelpoinen ihan normaalissa perheessä. Kokeile vaikka!

 

Osassa perheissä puuro maistuu kaikille jo aamutuimaan, mutta listaahan voi vapaasti soveltaa halutessaan. Alla olevassa kuvissa on reseptit kaikille ruuille.

Alla olevassa ostoslistassa ei siis kannata tuijotaa hintaa, vaan keskittyä lähinnä ostoslistan sisältöön. Aikaa listan tekemisestä on muutamia vuosia, ja voi olla että pakkauskootkin ovat muuttuneet siinä ajassa.

Mitäs mieltä olet? Uskallatko kokeilla? Anna rohkeasti mielipiteitäsi aiheeseen liittyen. Ja tietysti hyviä ja edullisia reseptejäkin otetaan vastaan  :D

Kommentit (0)

Seuraa 

Keski-ikäisen naisen aivopieruja elämästä, perheestä ja ystävistä. 

Olen 45 vuotias työurallani suunnanmuutoksen tehnyt naurava ja napakka täti maalta. Perheeseen kuuluvat aviomiehen lisäksi kolme tytärtä ja kaksi koiraa. Muutun hetkessä sohvaperunasta sportti-mimmiksi ja ajatukseni harhailevat milloin missäkin. Minua ei ole diagnosoitu, mutta uskoakseni keittiöpsykologiaa harrastavat ystäväni pitävät minua hiukan omituisena höpsönä.Käytän viiniä ja kynttilänvaloa tekosyynä ajattelun ja ystävyssuhteiden laajentamiseen.