”Eikun earl grey on NIMENOMAAN maustettua teetä.”

Löysin itseni luennoimasta nuorelle kahvilanmyyjälle, joka erehtyi kutsumaan suosikkiteetäni maustamattomaksi. Olisin toki vaan voinut ottaa teeni mukinoitta, mutta ei. Eihän alan ammattilaista voinut jättää tuollaista harhaluuloa levittämään.

Juuri tuollaisia kommentteja olisin nuorena odottanut yhtä kiihkeästi kuin eläkelaskelmaa.

Tässä sitä ollaan. Juuri tuollaisia kommentteja olisin nuorena odottanut yhtä kiihkeästi kuin eläkelaskelmaa. Eikä kovin vaikuttuneelta näyttänyt tämäkään parikymppinen. Mutta oikean tiedon ja toimintatapojen kertomisesta on tullut viime vuosina yhä vahvempi henkinen velvollisuus. Hallussani olevilla korkeamman ymmärryksen jalokivillä on vain ihan pakko tuoda valoa pimeyteen.

Osaanhan täyttää tiskikoneen ylivoimaisen oikein, tiedän millaisessa muodostelmassa kassoille pitäisi jonottaa ja pursuan käyttämätöntä informaatiota suomalaisten ruokasienien kasvuolosuhteista.

Teen pyyteetöntä valistustyötä, mutta eihän sitä aina osata arvostaa vastaanottajapäässä. Varsinkin kotona on vallinnut jo pitkään krooninen kiittämättömyys. Sen takia olen yrittänyt siirtyä enemmän pään sisäiseen opastukseen ja oikomiseen. Älä nyt hyvä ihminen laita toukokuussa sukkahousuja farkkujen alle, neuvon äänettömästi kuntosalin pukuhuoneessa naapuripukeutujaa. Ei kannata, turhaan nousee hiki pintaan, huokaan mielessäni, kun joku yrittää pinkoa kohti pysäkiltä lähtevää bussia.

Helkkariako kenenkään sukkahousupolitiikka minulle kuuluu?

Kirkkaina hetkinä kyllä ymmärrän ojentaa itseäni: helkkariako kenenkään sukkahousupolitiikka minulle kuuluu? Kahvilassakin päädyin mumisemaan anteeksipyytävästi jotain teehifistelystä mutta toki samalla livauttamaan perusteluksi tiedon, että earl greyssä monia tökkii juuri sen mauste, bergamottiöljy.

Sitten luikin puolinolona pöytääni. Mutta ehkä haluatte nyt kuulla hiukan lisää bergamottiöljystä?

Kommentit (3)

Vierailija

Hei, löysin blogisi vasta äskettäin ja luin saman tien aiemmatkin. Nyt saa nauraa ääneen! Kiitos hauskoista teksteistä. Hengenheimolaisia ollaan tuossa valistusmielessäkin. Vielä meidän ansiomme tunnustetaan ja neuvot otetaan opikseen, jos vaan joku ymmärtää omaa parastaan. Aurinkoista kesää!

Vierailija

Juon lähinnä  sukkahousunnäköisissä pusseissa olevaa pussiteetä. On kuulemma jotain ylijääneistä t- moskista kerättyä suttua joka piti saada kaupaksi jotenkin ja  pilaan senkin kiehuvalla vedellä, mutta kyllä sitä nyt juuri maidon kanssa juo jos ei kahvia ole saatavilla. Eikö tuota bergamottia käytetä vanhusten istumakylvyissä ja wc:n puhdistukseen raikastamiseen yms

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat