Siihen aikaan meillä oli tapana aina tehdä tacoja perjantai-iltaisin, kaverini muisteli suhteensa alkuaikoja.

Siihen aikaan – arkinen, mutta samaan aikaan kiva ja haikea ilmaisu. Se kertoo tavoista ja rutiineista, jotka ovat jääneet taakse (nykyään ystäväni ei juuri tee tacoja), mutta ovat muistamisen arvoisia. Kahteen sanaan sisältyy katkenneita ihmissuhteita, väljähtyneitä ystävyyksiä ja avioliittoja, ohitettuja elämänvaiheita, muuttoja ja unholaan vaipuneita muotivillityksiä.

Lakkaa kului ja hikeä valui, mutta siihen aikaan se tuntui hyvältä idealta.

Osaa siihen aikaan -asioita ei halua suin surminkaan enää toistaa. Esimerkiksi sitä vaihetta, kun kiharsin syntymäsuoran tukkani joka aamu kiharoille. Lakkaa kului ja hikeä valui, mutta siihen aikaan se tuntui hyvältä valinnalta.

Mutta joitakin vanhoja tapoja on ikävä, ainakin hetkellisesti ja joskus. Sitä, kun parhaan ystäväni kanssa ajoimme hänen pikku-Fiatillaan teinirallia joka viikonloppu. Tai kun vuosia sitten toisen ystäväni kanssa aloitimme perjantaihumputtelun aina taloyhtiömme saunavuorolla. Oli kivaa, kun Mad Men oli vielä katsomatta loppuun ja kotonamme jokaviikkoinen tv-rutiini.

Ilmaisu kertoo myös käyttäjästään – tällä on jo mitä muistella.

Ja tietenkin teen nytkin asioita, jotka päätyvät vuorollaan siihen aikaan -osastoon. Mitähän veikkaisi, jokatorstaista juoksulenkkiä vai lauantain vakiokahvilareissua?

Siihen aikaan -ilmaisu kertoo myös käyttäjästään – tällä on jo mitä muistella. Kun on sitä riittävän määrän toistanut, on luonnollista ottaa seuraava askel eli siirtyä ennen vanhaan -vaiheeseen. Samalla kaikki kiusallisetkin muistot automaattisesti kultautuvat, sillä ennen vanhaanhan kaikki oli aina paremmin.

Kommentit (1)

Vierailija

Se muuta kerro kuin että sanoja on vanaha, mutta ei riittävän vanha ollakseen dementikko-tai onnekas.

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat