Hikoiluttaa, väsyttää, tympii. Etsin mekkoa ta mitä tahansa kivaa juhlavampaa asua, mutta kaikissa on jokin vika: yksi puristaa, toinen on liian väljä, kolmannen väri huono. Mikään ei ole täydellinen juuri minulle.

Yksilöllisyydestä kohkaavassa maailmassa on hassua, kuinka yhä koko ajan joutuu tyytymään massatuotannon tuotoksiin. Vaikka kuinka luulen olevani oma erityinen ja ainutlaatuinen yksilöni, käytännössä vaatteeni, huonekaluni, astiani, kenkäni ja kasvovoiteeni on tuotettu ylikansalliselle keskivertoihmiselle.

Ympäröivä maailma harvoin istuu kuin hansikas yksilöllisyyden tavoittelijan toiveisiin.

Kohta kai jokainen voi 3D-printata itselleen täydellisesti istuvat kulutustavarat, mutta sitä odotellessa omaa erityislaatuisuuttaan arvostavien on harjoitettava sitä muilla elämänaloilla: Voi luoda itselleen täydellisesti personoidun ruokavalion ja terveysnäkemyksen, joka perustuu enemmän tai vähemmän tutkittuun tietoon. Voi piiruntarkasti päättää, mitä elämältään haluaa ja minkälaisia mielipiteitä lähelleen päästää. Millaisten ihmisten seurassa viihtyy ja millaisen tyypin kanssa haluaa elää. 

Mutkikasta hommasta tekee se, että kuten kaupan valmisvaate, ympäröivä maailma harvoin istuu kuin hansikas yksilöllisyyden tavoittelijan toiveisiin. Varsinkin ihmisillä on ärsyttävä tapa olla vähän tai paljonkin epäsopivia valmiiksi suunnteltuihin kuvioihin. Vaikeimmilla tyypeillä on oma, itsenäinen vaatimuslistansa. 

Täydellisyyden tavoittelu on niin meikkikaupoilla kuin elämässä yleensäkin raskasta hommaa.

Täydellisyyden tavoittelu on niin meikkikaupoilla kuin elämässä yleensäkin kovin raskasta hommaa. Helpommalla pääsee, jos kelpuuttaa pääosin sopivan massatuotteen ja suuntaa katseen sen parhaisiin puoliin. Vaikka se välillä kiristääkin, vaikka sitten hermoja, kunhan on muilta osin ihana ja mukava. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat