Ajan hermolla sinnittelevällä keski-ikäisellä vaikeita päätöksiä riittää. Voinko vielä pukeutua valmiiksi revittyihin farkkuihin? Onko enää asiaa trendiyökerhoon? Pitääkö hyväksyä, että tämä räppimusiikkihommeli on tullut jäädäkseen?

Ja sitten ovat nämä emojit. Että kuvillako tässä pitäisi ihmisen alkaa tekstaamaan? Vai pitäisikö olla alkamatta?

Ensireaktioni oli sama kuin aikoinaan juoksutrikoomuotiin: en todellakaan lähde noin naurettavaan pelleilyyn mukaan. Olin tyytyväinen totaalikieltäytyjä, mitä nyt joskus kirjoitin viestin loppuun ironisesti HYMIÖ. Ympärillä vanhan liiton kielipoliisitkin keskittivät huomionsa huutomerkkien laskemisen sijaan kuvakkeiden halveksuntaan.

Sitten pikkukuvia alkoi putkahdella fiksuina pitämieni ihmisten viesteihin, ensin ihan vitsinä vain. Seuraavaksi niillä ryhdyttiin kuittailemaan nasevasti ja kirjoittamaan kekseliäästi kokonaisia pitkiä virkkeitä. Alkoi tuntua pöljältä vastata raketteihin, tanssiviin naisiin ja ilotulituksiin kalkkismaisesti sanoilla.

Samalla tiedostin vahvasti, että tässä on oiva tilaisuus saada itsensä näyttämään ääliöltä. Tuskin on oppinut LOL-lyhenteen, ja nyt pitäisi sujuvasti heittää nokkeluuksia serpentiinisymboleilla ja naamoilla, joiden tarkoituksesta ei ota selvää. Mitä se kädet korvilla huutava hahmokin tarkoittaa? Enkä todellakaan aio nöyryyttää itseäni guuglaamalla eri kuvakkeiden merkityksiä; jossain sentään menee raja.

Mutta emojien houkutus on käymässä ylivoimaiseksi. Lämmittää nimittäin mieltä oikein isosti, että tässä on täti-ihmisellä avopaikka tärvellä nuorisolta taas yksi ärsyttävä muotivillitys. Onhan minulla jo juoksutrikoot ja risaiset farkutkin.

Katsotaan vain, kuinka kauan teinareita emojit kiinnostavat, kun iskä ja ope alkavat tosissaan heittää kuvakeläppää. Pysyvät molemmat osapuolet virkeinä ja innovatiivisina!

Kommentit (0)

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat