Työkaverini kriisiytyi Facebookissa. Hän oli viilettänyt koko päivän ihonvärisinä pitämissään sukkahousuissa kuullakseen siskoltaan illalla, että ne ovatkin ruskeat.

Mitä välii? No todellakin on – olemattomaksi nailonläjäksi sukkahousut aiheuttavat elämässä aivan liian paljon vaivaa, kysymyksiä ja tunnekuohuja.

Juuri nyt, juhlien ja ailahtelevan sään ristiaallokossa, elämme sukkisepätietoisuuden pahimpia hetkiä. Voiko enää mitenkään turvautua varmaan talvivalintaan, paksuun mattamustaan? Pitäisikö ehkäpä ohentaa läpikuultavaan mustaan? Vai kannattaisiko valita kesäinen ihonväri – ja samalla päätyä todella vaikeiden valintojen eteen. Yläkropan ihonväristä poikkeava päivetyssävy, saati se ruskea, on paha, mutta niin on kalmanvalkeuskin. Kiilto on ollut jo valovuosia out, mutta tarkkaa vaanii ansa – salakiilto. Kotona turvallisen matalta näyttäneet koivet säihkyvätkin auringonvalossa kuin siskonmakkarat.

Sääntöjähän on, mutta niistä ei ole usein ristiriitaisuudessaan mitään hyötyä. Viileät tyypit eivät käytä sukkahousuja lainkaan, hienot ihmiset eivät taas näyttäydy ilman kuumallakaan. Kumpiin sitä yrittäisi kuulua?

Kuumottavia kysymyksiä, sillä väärin valitut nailonit saattavat muuttaa mielialan kokonaan. Sukkahousuissa paljassääristen juhliin erehtynyt tuntee itsensä tätimäiseksi, päinvastaisessa tilanteessa moukaksi. Kohti polvia valuva haarakiila latistaa kummasti riehakkaankin tunnelman.

Työkaverini Facebook-seinällä käyty keskustelu ei tietenkään johtanut mihinkään yksiselitteiseen ratkaisuun. Hän valitsi turvataktiikan eli pukeutui seuraavana päivänä mustiin farkkuihin. Saako niitä muuten enää pitää kesällä?

Kommentit (3)

Lily
Liittynyt12.6.2015

Voih..Tässähän tuli hyvälle tuulelle lukiessani kyseisen jutun.No nyt hymy jonnekkin tässä liikutaan vakavien asioiden äärellä.Onhan se tärkeä että onko sukat natural vai suntan kun vielä siihen lisätään muu vaatetus että mikä käy minkäkin kanssa  niin soppa on valmis.Niin tämä ku ois yhtä helppoa kuin miehelle auton väri.värillehän on ihan sama kuhan se on musta ja nuo säännöt eiköhän se tärkein ooo että jos avokärki kengät niin ei ainakaan kärkivahvikkeisia sukkiksia....TODELLA HYVÄ JUTTU tykkäsin.

Mika.

Ritva Rahkonen

Hei Johanna, ihan mielettömän hauska tää sun kirjoitus viime lehdessä, siis palstaviljelystä. Sait kyllä

minut nauramaan makeasti ja pitkään ääneen. Mielettömän hauskaa. Tervetuloa kesällä mökille minunkin viljelyksiä katsomaan. 

Petra

Ihonväriset sukkahousut....voih kuinka vaikeaa se onkaan valita oikealla tavalla ihonväriset. Milloin on liian tummat, milloin liian vaaleat. Minulla on ihonvärisiä sukkahousuja ties millä värimerkinnällä. Nude, skin, natural ym. Jonkin verran ihonvärisiä sukkahousuja käyttävänä, olen ratkaissut asian vähän ihonväriä tummemmilla sukkahousuilla. 40 denierin sukkahousuthan näkyvät jo kuitenkin, ja pääasiassa käytän juuri 40 denierin sukkahousuja.
Väreistä eniten käytän kuitenkin tummansävyisiä sukkahousuja. Esim. viininpunainen, mariini ja tummanvihreä (tai oliivi) ovat hyviä sävyjä ja sopivat yllättävän monen yhteyteen. Himmeäkiiltoiset, semi-opaque sukkahousut ovat oma suosikkini
Tähän aikaan vuodesta yleensä vedän paksut kuviosukkahousut jalkaan. Palmikko- ja ribbisukkahousut ovat oikein kivoja. Ja onneksi sukkahousuja on nykyään tarjolla ihan joka makuun.

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat