Hedelmiä jokaiselle pöydälle ja liikuntavälineet tyrkylle heti eteiseen. Laihduttajia neuvotaan tuunaamaan kotinsa sellaiseen kuosiin, että se tukee parempia elämänvalintoja, esimerkiksi tuoreessa nettijutussamme.

Kiinnostava kulma oman kodin arviointiin! Millaiselle ihmiselle kotini onkaan sisustettu? Ei ainakaan kovin terveystietoiselle tyypille: hedelmäkulhossa on jääkaapin oveen matkalla olevia matkamuistomagneetteja ja niiden kaverina minttusuklaapaketti. Sivupöydän avainkulhossa nököttää pussi pähkinäsuklaakarkkeja. Liikuntavarusteet eivät ole innostavasti esillä vaan viruvat jossain komeron perillä. Urheiluvaatehyllyni on yhtä mustaa myttykasaa.

Sen sijaan kotimme on täsmävarusteltu ihmiselle, joka haluaa vaihtaa pikavauhtia kymmenen kertaa päivässä kenkiä. Siinä niitä odottaa kasapäin eteisessä. Samoin esteettömään lehdenlukuun on oivat mahdollisuudet, luettavaa löytyy kätevästi kodin jokaiselta vaakapinnalta. Puulajeihin hurahtanut tykkäisi varmaan yleisilmeestä, on koivua, pyökkiä, tiikkiä ja tammea.

Makuuhuone on laitettu henkilölle, joka on tottunut Downton Abbey -tyyppiseen elämään. Tuolilla odottaa kamarineitoa valmis työmaa: pysyvä valikoima puolipitoista ja puhdasta vaatetta. Ja jos kuuluu ihmisiin, jotka haluavat napata vaatteensa spontaanisti pyykkitelineestä, on asunnossamme alati valmis kattaus heitä varten.

Kaikkein eniten täällä on ajateltu remontti-intoilijoita. Suunnitteluasteelle jämähtäneitä projekteja riittää vaatekaapeista seinien maalaukseen. Parketissa olisi hiottavaa, ja vessan kalusteissa vaihtopotentiaalia.

Kaikkinensa asuntoilmoituksista tuttu monien mahdollisuuksien koti siis. Enää pitäisi tietää yksi asia: miksi me palvelijattomat ja remonttiallergiset ihmiset asumme täällä?

Kommentit (0)

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat