Sadan tuikkukynttilän pussi. Ikkunanpesufirman lahjakortti. Uusi vedenkeitin rikkoutuneen tilalle.

Visioimme samanmielisen työkaverini kanssa unelmalahjojamme: käytännöllisiä hankintoja tositarpeeseen.

Jos siis lahjoja pitää väkipakolla ostaa. Meistä kumpikin on sitä koulukuntaa, että aikuisten kesken lahjominen on pidettävä minimissä. Ainakin on annettava toivottuja tarve-esineitä tai sitten rahaa, lahjakortteja, herkkuja tai kukkia – jotain, joka ei vie pysyvästi hyllytilaa.

Tuntuu totaalisen pöljältä, että kaksi aikuista yrittää sokkona arvailla, mistä toinen tykkäisi, kun yhtä hyvin kumpikin voi hankkia suoraan itse haluamansa. Yllätyslahjonnan osumatarkkuus on usein parhaimmillaankin hiukan sinne päin, ja pahimmillaan minimalisti löytää paketista pahkalampun ja absolutisti konjakkipullon.

Arvostan kyllä kovasti ajatusta toisen ilahduttamisesta, ja kukapa ei taitavasti valituista lahjoista tykkäisi. Tunnen ihmisiä, jotka jatkuvasti äkkäävät läheisilleen täydellisesti sopivia juttuja. Juhlapäivinä heillä on kaapissa valmiina juuri se oikea paketti joka tyypille mummosta kummilapseen.

Omaan näkemykseeni vaikuttaa vahvasti se, että olen toista maata: luokaton lahjojen hankkija. Jos tilanne vaatii kuohuviinipulloa tai ravintolalahjakorttia mielikuvituksellisempaa ideaa, olen pulassa. Terkkuja vain kotiin, se tehosekoitin oli tosiaan pönttö ajatus.

Koska en halua kuormittaa ihmisiä surkeilla valinnoillani, olen karsinut lahjan osto- ja antotilanteet olemattomiin. Lapsuudenperheessäni vallitsee lahjakielto täysi-ikäisillle. Miehen kanssa lopetimme tavaralahjojen ostamisen muutama vuosi sitten (tehosekoitin!), emmekä kaverien kesken juuri vaihtele paketteja.

Lahjaromantikoista raha tai lahjakortti voi tuntua kylmältä. Mutta kyllä lämpimin mielin annettu riihikuiva aina paniikissa hankitun terrakottatontun voittaa.

Kommentit (2)

45 v.

Onpa kyynistä, tuollaisella asenteella onkin parasta "palkita" vain itseään. Rakastan sekä saada että antaa lahjoja, eikä se ole rasite vaan ilo. Jos vähääkään vaivautuu kuuntelemaan läheisiään ja tutustumaan heihin, lahjanosto/tekeminen on helppoa!

kantaasiakas

Hyvä johanna lahti olen tosi pettynyt Me Naiset lehden tarjous hinnoitteluun olen tilannut vaimolleni useita vuosia kyseisen lehden , mutta nyt irtisanoin koska katson tulleeni petetyksi kun tarjous vuosihinta on101 € ja minun hinta 178 € ei voi olla totta tämä on varmaan palkkio kanta asiakkaille

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat