Nyt se on vihdoin täällä, ja mitä tekee ihminen? Hoitaa aamutoimensa, käy lähimarketissa niin kuin ennenkin eikä edes välttämättä laita villasukkia varastoon. Vaikka on kesä. KESÄ, K-E-S-Ä, juuri se!

Ettei tämä nyt vaan taas vilahda vahingossa marraskuuksi, laadin väkevässä tartu hetkeen -hengessä kiitollisuuspäiväkirjan – juuri sinulle, kesä.

Olen kiitollinen siitä, että vaatekaappini mustien mykkyröiden seassa on nyt muutama värikäs kesävaate helpottamassa etsintöjä. Kiitos, ettei bussipysäkillä tarvitse enää katua ei sukkahousuja farkkujen alle -periaatettaan.

Olen kiitollinen siitä, että tropiikista hankitulle paljettitunikalle voi ehkä tulla käyttöä yhtenä päivänä.

Olen kiitollinen siitä, että tropiikista hankitulle paljettitunikalle voi ehkä tulla käyttöä yhtenä päivänä. Tuuletan jokaiselle hetkelle, joina pitää lotrata kunnolla aurinkovoidetta. Kivaa, että varpaidenkynsien lakkaaminen tuntuu taas järkevältä.

Ei kovin iso asia, mutta olen kiitollinen myös siitä, että autossa on kesärenkaat. Talvirenkaisiin en ole ehtinyt hankkia niitä nättejä metallinvärisiä juttuja. Onko termi yhä pölykapseli?

Iloitsen, että ympäristö tarjoaa loputtomasti tilaisuuksia rikkoa ruokaympyrää vastaan. Jätskikioskeja, terasseja, katuruokakojuja, naapurin grillausiltoja, torikahviloita ja mökkireissuja, joiden päätarkoitus on pitää ihminen hyvässä lihassa. Iso läpsy kaikille hyville syille ottaa huikka kylmää roseeviiniä.

Kiitos synkistä päivistä, jolloin saa verkkareissa katsoa uusintoja ja laittaa valot päälle päivällä. Ja ihanasta kohinasta, kun sade iskeytyy peltikattoon.

Eniten kiitän jo etukäteen siitä yhdestä päivästä, joka kaikkien toteutumattomien etukäteissuunnitelmien joukossa yllättää täydellisyydellään. Juuri oikeat ihmiset äkisti yhdessä, jalkapohjan alla lämmin kallio, ympärillä kesän huumaavin valo – eikä missään mitään parempaa.

Ihanaa kesää!

Kommentit (0)

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat