Kun jotain oikein kivaa tapahtuu, mitä tekee ihminen? Järjestelee naamalleen mahdollisimman kyllästyneen ilmeen ja jähmettää koko olemuksensa välinpitämättömyyden ruumiillistumaksi.

Hohhoijaa, kylläpä kyrsii jonottaa turvatarkastukseen.

Tarkoitan nyt hartaasti odotettuja erikoishuveja, kuten matkustamista. Lentokentällä iso osa porukasta on lähdössä – jee! – lomalle, mutta on muodikasta yrittää näyttää siltä kuin asioisi verovirastossa. Että eipä tässä mitään, on sitä ennenkin lennelty. Hohhoijaa, kylläpä kyrsii jonottaa turvatarkastukseen, huokaillaan, vaikka kohta ollaan todellakin ilahduttavissa poikkeusoloissa, hyvänen aika, sateenvarjodrinksu kädessä aurinkotuolissa. 

Kesämökkinsä pihaan parkkeeratessaan voi hyräillä onnesta, mutta ihmisten ilmoilla päädytään usein esittämään viileän piittaamatonta. Tuskin juuri kukaan syö vähän paremmassa ravintolassa alvariinsa, mutta silti monessa pöydässä ollaan korostetun hillittyjä – ettei vaan vahingossakaan paljasteta, että tämä on meille mahtava erikoistapaus. Jopa Oscar-juhlissa vieraat näyttävät ponnistelevan kohti välinpitämättömyyttä.

Jopa Oscar-juhlissa vieraat näyttävät ponnistelevan kohti välinpitämättömyyttä.

Innon peittely voi viestiä tottumuksesta hienoihin huveihin, mutta hauskuutta se kyllä verottaa. Miksi ei hihkuisi ääneen, kun kerrankin joku tarjoilee nenän alle herkkuruokia tai hypeksiä pikkuisen ilosta Tallinnan-laivan kävelyputkessa? Miksi uhkuisi kyllästymistä, kun voi innoissaan tallettaa kaikki koneen maustepussit matkamuistoiksi ja laskeutuessa puhjeta takarivin miesporukan kanssa riemukkaisiin aplodeihin?

Kommentit (1)

Tarja

Kiitos Johanna hauskoista ja oivaltavista pääkirjoituksista, joista pitkäaikaisena Me Naisten lukijana olen saanut nauttia. Ihanaa, että joku muotoilee sanoiksi ja tarinoiksi ne ajatukset jotka tunnistan omiksenikin! Onnea uusiin haasteisiin!!

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat