Kuntotestin tulokset vuodelta 2006. Edeltäjältäni peritty lukijakirje 80-luvulta. Kaksi käyttämätöntä nitojaa ja kolme pakettia vääränkokoisia niittejä.

Olen viime päivät siivoillut työpistettäni ja tehnyt kiinnostavia löytöjä – ennen kaikkea itsestäni. Me toimistohamsterit taidamme olla yleinen laji. Säilytämme kirjeveistä, vanhoja kalentereita ja rei'ittäjää, vaikkei kukaan liene mapittanut mitään 20 vuoteen. Semitärkeät, epämääräiset paperit on helpointa kasata kaappiin odottamaan lajittelua, jota ei koskaan tapahdu.

Kaiken varalta -korkokengät ovat käyttämättömyyttään pölyyntyneet. 

Työpisteeni perusteella minulla on myös vahvoja harhakuvitelmia toimistominästäni. Paitsi että oletan nitovani kaiket päivät tärkeitä papereita, olen myös kovan luokan mielikuvituskuntoilija. Salikengät, pyyhe ja kattava hygienia- ja föönausvarustus ovat valmiina, jos aikeeni kuntoilla lounastunnilla joskus toteutuu.

Teekokoelma ja kukkakupit henkivät yksinään kaapissa rentoa nykyajan työntekoa. Visioissani tee huuruaa kauniissa kupissa, kun läppäri sylissä löhöten luon voimallisesti uutta. Todellisuus on kuitenkin osoittanut, että minulle virikkeetön neukkari ja asiallinen työtuoli ovat luontevampia vaihtoehtoja.

Kaiken varalta -korkokengät ovat käyttämättömyyttään pölyyntyneet. Söpöjä muistikirjoja olen raahannut ulkomailta saakka, niihin uskoo ostohetkellä kirjaavansa kuolemattomia ajatuksia. Tyhjiä kaikki, mutta toisaalta vanhojen A4-arkkien taakse on tuherrettu paljonkin. Niitä taas ajelehtii pöydällä kuin muoviroskaa valtamerissä.

A4-arkkeja ajelehtii pöydällä kuin muoviroskaa valtamerissä.

Tämän ilmestyessä nekin olen toivottavasti siivonnut, kun siirryn johtamaan Sanoman aikakauslehtiä. Jumppakamat otan optimistisesti mukaani, mutta 80-luvun lukijakirjeen jätän muistoksi seuraajalleni Iina Artima-Kyrkille. Ja ehkä yhden kissamuistikirjan, onhan hän koiraihmisiä. Lämpimästi tervetuloa, Iina!

Suurkiitos teille kaikille lukijoille hauskoista ja ikimuistoisista yhteisistä hetkistä, ihanista kirjeistä ja välillä kipakoistakin puheluista. Olipa kivaa!

Kommentit (0)

Seuraa 

Johanna on Me Naisten päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii enemmän ja vähemmän tärkeitä asioita. Kuten jonossa etuilua, 80-luvun suosikkibändejä, ristipistojen tekoa ja joskus elämän tarkoitusta.

Teemat