Onko meillä oikeus puhua ja kirjoittaa täällä sananvapauden maassa mitä tahansa sontaa? Parin viime päivän kirjoittelu edesmenneen Teri Niitin asioista saa minut voimaan pahoin. Tämä on tietenkin vain yksi kirjoittelu monien muiden ehkäpä vieläkin härskimpien kirjoitusten joukossa, mutta eikö ihmisillä ole minkäänlaista kunnioitusta vainajaa kohtaan. Olen törmännyt useaan keskusteluun, jossa on haukuttu kyseinen henkilö aivan maan rakoon taannoisen rintamaitokohun tiimoilta sekä homoudesta. Vähän niinkuin oltu sitä mieltä, että kaveri sai mitä ansaitsi. En voi uskoa, että tänä päivänä jotkut suoltavat moista sontaa suustaan tai kirjoittelevat mielipiteitään ajattelematta yhtään edesmenneen henkilön omaisia ja ystäviä. Hävettää heidän puolestaan. Monessa suhteessa tämä nykyinen maailmanmeno ja sosiaalisen median ja keskustelupalstojen meininki on mennyt liian raadolliseksi. Meistä jokainen tekee elämässään virheitä, eikä kenelläkään ole oikeutta sellaiseen vihapuheeseen, mitä esim. Teri sai ja saa kuoltuaankin osakseen. Annetaan jokaisen olla sellaisia kuin kukin on ja pidetään omat mielipiteemme, jotka loukkaavat toisia ominamme tai ollaan sen verran selkärankaisia, että selvitetään ihmisten kanssa kasvotusten asiat. Nimimerkin takaa on helppo huudella ja vaikka joku siellä huutelee myös julkisesti profiilinsa nimissä, on sekin todella halveksittavaa.  Minulta nämä huutelijat saavat vain säälipisteitä, todella raukkamaista toimintaa. Mietitään hetki, miltä tuntuisi lukea moista kirjoittelua omasta läheisestään. 

Kommentit (4)

atomi
5/4 | 

Luin saman asian tiimoilta uudestaan HS kuukausiliitteeseen taannoin tehdyn jutun tästä imetys-somekohusta. Eipä voi muuta sanoa kuin että kyllä asia sai aivan järkyttävät mittasuhteet. Eihän Teri Niitti edes paheksunut itse imetystä vaan sitä, ettei rintaa - ja koko imetystä- suojattu huivilla. Ko mielipide sallittakoon, olipahan siitä itse mitä mieltä tahansa, mutta mammamafian teilaus oli vertaansa vailla. Niitin julkista anteeksipyyntöä ei hyväksytty -  päin vastoin sekin käännettiin häntä vastaan. Uskomatonta, miten ihmiset menettävät täysin järjen ja hyvät tavat nettikeskusteluissa. Vaikka tämän tietää, ja sen myös, että tietyt aiheet ovat erittäin tulenarkoja, jaksaa se kyllä ihmetyttää.Olen samaa mieltä kanssasi vainajien panettelusta. Toivottavasti Teri Niitti saa levätä rauhassa. Itse ainakin jäin kaipaamaan tätä värikästä ja rohkeaa persoonaa.

Mumoinen1966
7/4 | 

Eihän Suomessa ole edes sananvapautta, heti jos arvostelet homoja tai mustia niin olet rasisti.

Itseäni etsimässä
Liittynyt21.10.2016
8/4 | 

hei, kyllä Suomessa mielestäni sananvapaus on ja saa ollakin, se mitä arvostelin tässä kirjoituksessani on, että kun ihminen on kuollut, on todella ikävää, että häntä solvataan mielin määrin eri kirjoituksissa. Kyllä some on tuonut mukanaan kaikenlaisia ikäviä ilmiöitä. Arvostellaan julkisesti toisen uskotoa, ulkonäköä, rotua tai jotain muuta ominaisuutta. Tällainen julkinen lynkkaus aiheuttaa monelle henkistä pahoinvointia, enkä toivo sellaista kohtelua kenellekään. Jokainen saa olla asioista mitä mieltä tahansa, mutta onko se pakko kaikki aina tuoda näillä keinoin esille. Mustat, homot, valkoiset ja minkä tahansa rodun tai  vähemmistön edustajat ovat kuitenkin ihmisiä, ihan samalla lailla kuin sinä tai minä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen 57-vuotias, nainen, vaimo, äiti , mummi, matte. Elämässäni on monta roolia. Nautin kesästä , mökkeilystä, lapsista ja lapsenlapsistani, eläimistä etenkin koirista. Kokkaan, sisustan, rakastan ja huolehdin.  Tarinoin täällä elämästäni iloineen ja suruineen.  Elämäntaparemontti alkoi 1.1.2019, fitforsixty teemalla. Tavoitteellisesti, mutta ilman paineita. Tervetuloa mukaan!

Hae blogista

Blogiarkisto