Olen yrittänyt muistella luettiinko minulle lapsena satukirjoja, luulen että ei luettu. Isäni sisar on minua vain viisi vuotta vanhempi ja häneltä perin pinoittain kirjoja ja luin ne kaikki moneen kertaan, kun opin lukemaan. Saariston lapset, Salainen puutarha, Peppi Pitkätossut ja Tiinan tarinat. Vihervaaran Anna ja Iiris rukka. Viisikko-ja Salaisuus-sarjat ovat jääneet erityisesti mieleeni. Teininä lukeminen jäi moniksi vuosiksi unholaan muka muun tärkeämmän tieltä ja lasten ollessa pieniä luin  toki kirjoja heille, mutta en juurikaan lukenut muuta kirjallisuutta. Olen ollut hiukan sellainen tuurilukija. Välillä on ollut pitkiä taukoja ja sitten taas lukenut enemmän. Ostan harvoin kirjallisuutta, lainaan sitä kirjastosta. Muutama vuosi sitten keksin Helmet palvelun ja koin ahaa elämyksen. Sieltä voi varata kirjoja aina, kun tulee jokin teos mieleen. Mainosten tai jonkun suosittelemia kirjoja. Minulle ei ole niin väliä vaikka jotain uutuutta joutuu odottelemaan vähän pidempään. Kierrätyskeskus, oiva paikka ostaa kesä- ja lomalukemista. Eurolla kappale kun haalii kassiin luettavaa, voi ne luettuaan jättää ilahduttamaan seuraavia vierailijoita. Monissa hotelleissa on pieni kirjastonurkkaus, mihin voi jättää kirjat ja lehdet. Ei ole painona enää kotimatkalla. Olen myös aikakauslehtien suurkuluttaja.  Minulle tulee muutamia kestosuosikkeja kuten Me Naiset , Avotakka ja Glorian ruoka ja viini ja Kodin kuvalehti. Niiden lisäksi taitaa tulla pari muutakin. Olen lehtimyyjien ihanneasiakas. Tosin tilailen niitä aina tarjouksista, koska tuntuu tylsältä olla kestotilaajana ja maksaa tuplasti verrattuna näihin määräaikaisiin tarjouksiin. Enkä kyllä pääse niiden lehtihyllyjenkään ohi ostamatta jotain. Viikonloppuna juuri kävin taas kätköjäni läpi ja huomenna lähtee iso kassillinen lehtiä ilahduttamaan työpaikan taukotilassa eväitä syöviä työkavereita. Voi sitten taas hyvällä mielellä hankkia pari uutta lehteä yöpöydälle.  Mieheni hermostuu kyllä ajoittain näihin pinoihin, kun en raaski hävittää niitä pitkiin aikoihin. Mökilläkin niitä on jokunen. Lukeminen kannattaa aina, lukekaa lapsille ja lukekaa myös itsellenne. Hömppää tai vakavampaa , lehtiä tai sarjakuvia, ihan sama. Lukeminen jos mikä on laatuaikaa, hyggeilyä, ihan itselle.  Kirja tai lehtitilaus on myös ihana lahja lähimmäiselle näin joulun aikaan. 

 

Kommentit (2)

Vierailija

Samat kirjat on tullut luettua omassa lapsuudessani ja nuoruudessani. Kirjojen listaan lisään vielä omasta puolestani runot sekä Aino Räsäsen ihanat romaanit, kuten Helena-sarja. Elämänkerrat ovat myös mielenkiintoista luettavaa.
Lukeminen ja myös kirjoittaminen ovat olleet minulle aina rakkaita harrastuksia. Välillä on taukoja lukemisessa, mutta sitten tulee luettua sitäkin innokkaammin. En muista, että minulle olisi luettu kirjoja lapsuudessani, mutta minä itse olen lukenut paljon lapsilleni ja lapsenlapsilleni. Lukeminen rikastuttaa lapsen sanavarastoa ja kielellisiä taitoja.
Ostan lapsille aina lahjaksi jonkun kirjan. Miten ihanaa onkaan käpertyä sohvan nurkkaan lapsukaisten keskelle ja lukea heille kirjaa. Siinä tulee samalla läheisyyttä ja vuorovaikutusta, kun yhdessä keskustellaan kirjan tapahtumista ja kuvista.
Itselleni kirjojen lukeminen on mitä parhainta rentoutumista, kun voi unohtaa kaiken muun ja sukeltaa kirjojen mielikuvitus maailmaan. Heille, jotka eivät itse kykene tai jaksa lukea pitkiä romaaneja, on onneksi olemassa äänikirjoja ja niille, jotka eivät jaksa keskittyä kirjoihin, on lehdet parasta mahdollista ajanvietettä. Lehtien tarinat ovat sopivan pituisia ja siksi niihin jaksaa paremmin keskittyä.
Jokata pauksessa lukeminen on huippu kivaa tekemistä, kun haluaa rentoutua yksikseen :)

Seuraa 

Olen 55-vuotias, nainen, vaimo, äiti , mummi, matte. Elämässäni on monta roolia. Nautin kesästä , mökkeilystä, lapsista ja lapsenlapsestani, eläimistä etenkin koirista. Kokkaan, sisustan, rakastan ja huolehdin. Töissäkin joudun käymään, jos voittaisin lotossa keksisin jotain muuta tekemistä , hyväntekeväisyyttä ja auttamista. Tarinoin täällä elämästäni iloineen ja suruineen. Tervetuloa mukaan!