Hei vaan taas. Hiukan väliaikatietoja tännekin elämäntapamuutokseni edistymisestä. Niin tai ei ole kehumista  asiassa, eli sen junnaamisesta paikoillaan.  En tiedä miksi nyt vaan millään lähde homma käyntiin. Jotenkin pitäisi löytää se motivaatio. Uskoin, että menneen vuoden aikana ilmaantuneet fyysiset ongelmat olisivat riittävä motivaation parantaja, mutta kyllä joudun taas toteamaan, että psyykkinen hyvinvointi on saatava ensin ellei hyvään niin ainakin paljon parempaan kuntoon ennenkuin onnistun tässä isossa muutoksessa. Mieliala sahaa edes takaisin ja sen ollessa pohjalla ei mikään oikein tahdo onnistua.  Sen kanssa olen painiskellut ja painiskelen edelleen. Pientä edistymistä on onneksi tapahtunut, mutten ole tyytyväinen aikaansaannoksiini. Perfektionisti sisälläni vaatii enemmän. Uimapuku tuli ostettua, mutta sitä on uitettu vasta muutaman kerran. Salikortti on pidetty edelleen myös voimassa, aika harvoin olen sinnekään itseäni raahannut. Tartten apua teiltä, kertokaa miten se tehdään. Jos olet onnistunu pudottamaan painoasi ja tekemään elämäntapamuutoksen kerro minulle kokemuksestasi. Parin viikon päässä häämöttää rantaloma ja taas kerran tiedän sen aiheuttavan ahdistusta, kun kuumassa ilmassa hikoilee kiloineen. Jokaisen loman ja kesän jälkeen vannon, että se oli viimeinen kerta, kun painin siinä kuumuudessa kiloineni. Nyt on kovin muodikasta, että ollaan sinut itsensä kanssa juuri sellaisina kuin olemme. Minuun se ei kyllä päde. Kärsin kiloistani ja tunnen itseni kömpelöksi ja rumaksikin. Eikä ylimääräinen painolasti tietenkään ole terveydelle hyväksi.Peli alkavan lomareissun suhteen on taas menetetty. Yritän olla armollinen itselleni ja edetä maltilla. Jospa D-vitamiiniannostus auringossa  olisi tähän pimeään vuodenaikaan taas sellainen buustaaja, että pistäisi minuun vähän vauhtia. Nyt on kuitenkin aika alkaa keräämään lomakamoja kasaan,  paljon ei kannata mukaan raahata. Jossain väljässä rantamekossa siellä voi viilettää menemään ja sieltähän niitä saa. Viikonloppu meni ylitöissä ja sain myös ihanan mummin rakkaan, lapsenlapseni kotiin reissusta. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit (11)

PäiviS

Ehkä elämäntapamuutos pitää aloittaa yksi asia kerrallaan. Itse aloitin aamupalasta ja nyt yli puoli vuotta kaurapuuro-mustikka-aamiaisia  uskallan lähteä seuraavan "ongelman" kimppuun eli sen vihonviimeisen iltasyömisen, minähän olen ansainnut rankan työpäivän jälkeen monenmoisia herkkuja. Yritän vaihtaa iltaherkut pieneen kävelylenkkiin. Katsotaan sitten juhannuksena miten meni, sitä aikaisemmin ei varmaan voi puhua elämäntapamuutoksesta. Kärsivällisyyttä ja lempeyttä, niitä tarvitaan. Mutta muista, niin kauan kun jaksat ja haluat yrittää mitään ei ole menetetty.

Itseäni etsimässä
Liittynyt21.10.2016

Hei ihanaa kuulla, että olet onnistunut muuttamaan joitain asioita ainakin. Olet oikealla tiellä. Tätä itsekin yritän, mutta olen valitettavasti sellainen kaikki mulle heti tyyppi ja kun nopeasti ei tapahdu mitään, ei pitkäjänteisyys pysy päällä. Aina on se uusi maanantai tai miksi odottaa maanantaihin, uusi päivä, milloin voi tehdä muutoksen. Kiitos, että kannustat ja muistutat minua näistä pieniestä edistymisistä, että osataan olla niistä iloisia. Katsotaan yhdessä, olisiko juhannukseen mennessä jo jotain tapahtunut myös silmällä katsottuna. Ihanaa viikkoa!

Vierailija

Lujaa tahtoa, kärsivällisyyttä ja itsekuria tarvitaan, että tuloksia syntyy.

Me olemme erilaisia, joten toiselle sopii kuntosali ja toiselle kotona jumppaaminen tai jokin muu tapa.

Kannattaa kokeilla muitakin vaihtoehtoja, jos kuntosalille meno ei innosta.

Alussa on aina hankalaa ja kiloja karisee todella hitaaseen tahtiin ja joskus niitä saattaa tulla jopa hiukan lisää.

Takapakkeja siis tulee, mutta hyväksymällä sen ja jatkamalla vain yhä sinnikkäämmin, myös tuloksia alkaa tulla. Ei kannata lannistua eikä antaa periksi. Hitaasti pienin askelin, varmasti tulokset alkavat näkyä.

Liikoja ei kannata vaatia ja odottaa, vaan iloita niistä jo saavutetuista pienistäkin muutoksista, jotka kannustavat sinnikkäästi jatkamaan. Kun saavuttaa jonkun etapin, niin se antaa lisää uskoa itseensä ja tekemiseensä. Tsemppiä sinulle! Kyllä se siitä lähtee.    

Itseäni etsimässä
Liittynyt21.10.2016

Hei, kiitos sinulle myös ihanasta tsemppaamisesta. Olen vuosien aikana yrittänyt jos minkälaista muutosta ja aina ne kaatuu jossain kohtaa. Pitkäjänteisyys, sitä tarvitaan ja kärsivällisyys, ei ole tässä asiassa mun parhaita puolia, vaikka muuten olenkin suht rauhallinen ja kärsivällinenkin. Tässä pitäisi saada jokin salama-alku, niin saisi tsempin päälle. Periaatteessa tykkäänkin saliharjoittelusta, oikeastaan kaikenlaisesta liikunnasta, mutta se että pääsee sinne liikuntapaikalle vaatii potkun persuksille. Yritän iloita pienistä edistymisistä ja tämä kannustuksesi on siihen hyvä muistutus. Kiitos paljon ja ihanaa viikkoa sinulle myös!

Kaneli

Pien tarina, miten minulla ajatuskulman muuttaminen auttoi.  Olen aiemmin liikkunut paljon ja tavoitteellisestikin, mutta sitten tuli isoja terveyspulmia ja oli pakko ns. vaihtaa lajia rauhallisenpaan. Lopulta liikkuminen vain jäi ja siitä tuli tapa. Kärsin kovasti nousseesta painosta ja muuttuneesta peilikuvasta sekä ahdistuneesta olosta. Elämässäni oli paljon myllerrystä, en oikein tunnistanut itseäni enää. Päässä pyöri usein ajatus, että kohta lähtee ja olen taas entisissä mitoissa!

Jossain vaiheessa vain aloitin. Pienesti pikku kävelylenkeillä. Että voisin henkisesti paremmin. En tod. miettinyt painoa tai laihduttamista tms. Nyt on tuota menoa jatkunut yli puoli vuotta. Lähtemisestä on tullut tapa. On vaan niin ihana olo, kun tulee kotia. On saanut happea ja liikkua. Umpi väsyneenä annan armoa itselleni ja silloin jään sohvalle. Taas oikein odotan jo seuraavaa lenkkiä, ja niistä on tullut jo aika pitkiä. Siksi vain, että voisin hyvin. Hyvä jos jossain vaiheessa peilikuvakin hoikistuu, mutta vain sillä voimalla en jaksaisi liikkua. Olen myös nopeasti turhautuva, perfektionisti ja suorittamiseen taipuvainen. Olen niin nähnyt ne päätökseni, että nyt tehdään ja kunnolla. Ja saan siitä vain stressin eikä hommasta tule mitään. Tsemppiä ja hyvää matkaa sinulle!

Itseäni etsimässä
Liittynyt21.10.2016

Hei ja kiitos tarinasi jakamisesta💜. Kirjoitit kuin suoraan minun elämästäni ja minun sanoin. Juuri tätä on elämäni monet viimeiset vuodet olleet ja painoa on jokaisen hetkellisen onnistumisen jälkeen tullut entistä enemmän. Tätä yritän työstää juuri, etten miettisi tätä muutosta painon kannalta vaan hyvinvoinnin ja paino putoaa sitten siinä sivussa. Tsemppiä sinulle myös ja ihania lenkkejä raikkaassa talvisäässä.

Maria rekisteröitymätön

Hei, 

kirjoitin sulle näköjään liian pitkän kommentin tähän kirjoitukseen liittyen :). Voiko sinulle lähettää sähköpostia?

Anu Ulla

Hei! 

Yksin et taida painia noiden asioiden äärellä, että ei oikein meinaa saada aikaiseksi.. Itse olen oikeastaan aina tykännyt liikkua ja harrastaa, mutta viime vuonna akillesjänteeni rajoitti liikkumistani ja siinä sitten "pakkotauon" jälkeen helposti käykin niin, että aloittamisen kynnys vaan nousee...

No päätin taas ryhdistäytyä vuoden alusta ja parhaillaan noudatan elämäntapamuutosohjelmaa, joka onnistuu ihan kotoa käsin ja se sopii minulle parhaiten, kun ei tarvitse aina lähteä kuntosalille tms. ja voi tehdä treenin ihan just siihen aikaan päivästä, mikä itselle parhaiten sopii - ohjelma on vaihteleva ja siinä on myös sopivasti lepopäiviä niin säilyy into ja mielekkyys :)! 

Itseäni etsimässä
Liittynyt21.10.2016

Hei Anu Ulla , kiitos tarinastasi ja upeaa, että olet saanut homman alkuun. Mulla on ongelmana se, että jaksaminen on ollut viime vuosina sitä luokkaa, että kun olen töissä päivät , menee illat ihan pökissä. Olen yksinkertaisesti niin väsynyt, että en oikein jaksa mitään. Tämä on sellainen kierre, tiedän että liikunta auttaisi jaksamiseenkin. Lähden nyt lomalle ja onneksi Thaimaassa ei ole suklaata tarjolla juurikaan😂. Uin ja kävelen rannalla, luen paljon ja olen vaan. Jospa siellä saisi vähän ajatuksiaan järjestykseen. Pääsee irti arjesta. Sinulle paljon tsemppiä, yritetään yhdessä💜

Vierailija

Kiitos :)! 
Olen siinä onnellisessa asemassa, että työskentelen kotoa käsin ja suunnittelen myös omat aikatauluni. Ja olen huomannut, että rytmiini sopiikin parhaiten se, että kuntoilen heti aamusta. Jos lykkään sitä ja se jää iltaan, niin vaarana on, että jääpi treenit tekemättä! 

Tsemppiä sinullekin ja oikein hyvää lomaa ja reissua :)!

Vierailija

Hei, kiitos viestistäsi. Aamutreenaaminen sopii myls minulle paremmin. On päivän treeni tehtynä heti aamusta. Teen töitä siten, että joillain viikoilla aamutreeni on mahdollinen. Illalla olen niin väsyny jotenkin päivästä, että jos tulen kotiin ja sitten pitäis lähteä esim. salille, jää usein lähtemättä. Onneksi mulla on koira suurimman osan ajasta, joka vaatii kunnon lenkkiä, että ainakin tulee lähdettyä ulos lenkille. Se ei kyllä riitä. Kiitos tsempistä ja ihanaa kevättalvea ja kiitos myös lomatoivotuksista⛱

Seuraa 

Olen 55-vuotias, nainen, vaimo, äiti , mummi, matte. Elämässäni on monta roolia. Nautin kesästä , mökkeilystä, lapsista ja lapsenlapsestani, eläimistä etenkin koirista. Kokkaan, sisustan, rakastan ja huolehdin. Töissäkin joudun käymään, jos voittaisin lotossa keksisin jotain muuta tekemistä , hyväntekeväisyyttä ja auttamista. Tarinoin täällä elämästäni iloineen ja suruineen. Tervetuloa mukaan!