Kirjoitukset avainsanalla keski- ikäinen nainen

Ikä: parin viikon kuluttua 47v. Ok, selvä. Mihis nämä keski- ikäiset, wannabe nuoret kalkkunat kärrätään, kun ei nuo tajua piiloonkaan mennä? 

 

Kutakuinkin tuollainen fiilis on viime aikoina tullut, kun puhutaan keski- ikäisestä naisesta. Miehet kuulemma vaan komistuvat, mutta naisista tulee jotenkin ihmeellisisä puumia ja huomiota ei saada enään muulla kun vaikkapa avonaisella paidalla! Kuinka vulgaaria! 

 

En siis yleistä, ei kaikki ajattele näin mutta muutama. Valitettavasti. Ja ronskein sanakääntein. Menin siis lukemaan muutamaa viestiketjua ja heräsin siihen, että piru vie, kuulun juurikin nuihin parjattuihin olentoihin! Mutta miksi ei saisi olla seksikäs? Jollei muuten niin vaikka omasta mielestään? Mitä pahaa siinä on? Ja miksi sen pitäisi olla tabu tietyssä iässä? 

Kauneus on aina katsojan silmässä ja aivan varmana, rakas lukija, joku löytää myös sieltä päästä jotain purnattavaa. Pitääkö sitä muuttaa itsensä että oma tyylinsä, palonsa ja drivinsa siksi, että joku saattaa nähdä sen erilaisena kun omat arvonsa?

Entäpä sen rajan vetäminen. Mikä on vielä ok ja mikä menee yli. Ehkä hyvä keskitie on se, että jollei loukkaa ketään niin antaa palaa! Tämä on ihan valtava aihe, ja aion paneutua vielä syvemmälle tässä kesän mittaan, itseasiassa kun on #bodypositive niin voisi olla #agepositive myös! 

 

 

Itseäni loukkaa jonkin verran se, että en saisi olla oma itseni ja jos olen niin vähintään tyrkky. Ei, ei tarkoita että hakisin huomiota, eikä sitä että ripustautuisin ajatukseen: ikuisesti nuori.

Seksikkyys on jotain, mikä on korvien välissä ja sieltä se hohkaa ulospäin, samoin kuin muutkin fiilikset. Onpa ne sitten niitä konservatiivisia, hyväksyviä, kritisoivia, ihan mitä vaan! Kauneus on katsojan silmissä ja sitä värittää omat oppimiset elämän varrelta, ehken kotoonta opitut opit, elämänkoulun tuomat asiat. Mutta, jos hetken miettii ennenkuin kritisoi ja tuomistee niin.... miksi? Miksi pitäisi heittää se ensimmäinen tahi toinen kivi kun voisi vaan antaa olla. Tuolla tarkoitan sitä, että kun lähdetää porukalla arvostelemaan toista niin miksi? Ei ole olemassa täydellistä oikeaa tyyliä ja tapaa. Sitäpaitsi, olisi ihan älyttömän tylsää, jos kaikki olisi samanlaisia ja kuvavirrat toistaisivat toisiaan. 

 

Äitini sanoi jo nuorena minulle: jollei miellytä niin ei tarvitse katsoa. Koskee liikennettä molempaan suuntaa. Eli opin jo nuorena sen, että vaikkapa naapurin täti hiippailisi yöpaidassa pihalla niin ei välttis paras näky, mutta hänen juttunsa. Ei ole minulta pois. En jaksa kauhistella asiaa sen enempiä. 

 

Saako sitten keski- ikäinen näkyä?

 

Tottakai saa. Miksi ei saisi? Valitettavasti monet vaatebränditkin suuntaavat sen mainonnan ikärajattuna alle 40v. Eipä tuo haittaa, kun ei siitä välitä. MUTTA kertoo sitä tarinaa, jota tämän ikäisista ajatellaan. Valitettavasti. 

On olemassa niitä sääntöjä, joita ei edes tarvitse sanoa, sen verran itsestäänselvyyksiä ovat. Esimerkkinä oma käytös. Se on tärkeämpää kuin se, mitä on päällään. 

 

Voiko keski- ikäinen olla vahva?

 

Nythän tämä ilo vasta alkaa! Henkisesti ollaan nähty jo jonnin verran elämää, joten jotain käryä on maailman menosta. 

 

Fyysinen vahvuus taas ei ole ikäsidonnaista, vaan riippuvainen siitä, mitä haluaa. Tuostakin on muuten viestiketjua, että onko järkeä enää tässä iässä treenata. Pöh. On jos haluaa!

 

 

Aika usein rajoitukset ovat pään sisällä olevia asioita. Ajatellaan vaikka tankotanssia. Miksi ei? Tietty jos vaikka kroppa ei kestä, niin eri asia, mutta perusterveenä? Miksi ei? Ei ne numerot estä mitään, vaan omat ajatukset ja pelko, jos joku vaikka nauraa...tämän ikäisenä tänne...

Ei välttämättä aina niin helppoa tosiaan lähteä tutusta ja turvallisesta kolostaan, mutta ei kai sitä vielä pidä hautautua elävältäkään? Ja kuten totesin, jokaisella on omat juttunsa. Ei tarvitse olla se tankotanssi :D vaan vaikka laulaminen, käsitöiden aloittaminen, juoksu, kuntosali..mitä vaan tulee mieleen!

 

Tämä on tärkeä aihe itselleni, kuten varmaan näkyy. Vähän on sellaisessa välitila- iässä ja niitä ikääntymisen merkkejäkin on. Mieli sitävastoin on vielä pirteä ja ei mitään merkkiä luovuttamisesta! Sen omaksuminen, että näillä mennään on välillä haastavaa ja pelottavaakin, mutta silti elämisen arvoista, omalla tyylillään. 

 

Eli saako keski- ikäinen nainen olla seksikäs?

Tottakai saa.

Se on se oma fiilis, kun ratkaisee.

 

 

Huh, nyt kun on tämä lankakerä avattu niin voi hyvin mielin mennä syömään kaalikääryleitä ja kahvia pannullinen. Ehken ihonhoitoakin mahtuu iltaan. Ja hei, ei ole tarkoitus paasata vaan ihan kertoa, että naiseus ei ole iästä kiinni. :)

Ja...I´ll be back tämän asian tiimoilta! :D

 

Ihanaa päivää kaikille!

 

xoxo

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Vierailija

Mahtavaa! Jatka samaa rataa, pukeudu niin kuin haluat, ole sellainen kuin olet ja anna muiden kontata sinun perässä kun eivät uskalla olla sitä mitä ovat <3 
Pukeutuminen on nykyään kovin vakavaa puuhaa vaikka sen ei tarvitsisi olla ja seksikkyys todella tulee sisältä ja kun on seksikäs fiilis niin näytät seksikkäältä vaikka muovipussissa :) 

maarit71
Liittynyt2.3.2016

<3 Kiitos ihanasta kommentista, made my day!! :) Juuri näin, ne omat fiilikset näkyvät kyllä ja kaikille on kyllä tilaa! Ja kyllä se on niin pirun vakavaa puuhaa, kun se voisi olla ihan hauskaakin! Ihanan mahtavaa päivää sinne, mikroshortsit kinttuihin ja pihalle ;) <3

xox

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Täällä kirjoittelee 47v nainen, jonka focus on voimanostossa ja yleisessä hyvinvoinnissa.

Keittiöpuuhat, lähinnä kokkailu on iso osa arkea myöskin, sillä omaan elämäntapaani kuuluu treenien ohella järkevähkö syöminen. Ilman ruokaa ei kertakaikkiaan vaan jaksa! :)

Uusi etappi elämässäni on harjoitella vieläkin kovempaa, että kehtaapi voimanostokisoihin lähteä. 

Ikä ei ole edes hidaste! 

 

Yhteydenotot sujuvat parhaiten:

maarit.uittamo1@gmail.com

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram