Kirjoitukset avainsanalla pikkujoulut ja vaatteet

Arvatkaas, kuinka moneen "esteeseen" törmäsin lukiessani kaiken maailman sääntöjä, uskomuksia ja velvotteita ihan niin simppelistä asiasta kun pikkujoulupukeutuminen? Moneen, niin moneen säädökseen, jotka jokin taho on jossain laatinut. Vielä en ole selvittänyt, kuka ja missä. Myös kuuntelin sekä nuorempien että vanhempien tuskailua vaatteiden valinnassa. Apua, mikä koodiviidakko!

 

Mutta mutta, ensinnäkin: Anna Wintour sanoi, että nyt eletään peittävyyden kautta. Syyksi se, että ok, ei ole tarve näyttää ja taasen se, ettei kenellekkään tule kiusausta seksuaaliseen häirintään. Hmm.. Mulle ne probleemat tässä ovat: miksi sen pitää olla tarve näyttää tahi olla tyrkyllä, jos tykkää avonaisimmista vaatteista? 

Ja toinen. Naisen pitää saada pukeutua niin näyttävästi kun haluaa ilman, että joku hiplaa. Ei naisen tarvitse olla se osapuoli, jonka pitäisi muuttua näkymättömäksi vaan ne näpit pitäisi osata pitää kurissa jo ihan järjen kanssa. Oli siinä sitten"tiskillä" mitä tahansa. 

 

 

Sitten pitäisi olla esimerkkinä nuoremmille ja muille naisille. Ehdottomasti tuo nuorille- juttu on tärkeää, mutta miksi ihmeessä sitä ei voi esimerkillään näyttää myös, että vaikkakaan ei kulje peittävissä vaatteissä, niin sitä on silti arvokas. Se toisten arvostelu on huonompaa käytöstä kun vaikkapa avonainen toppi. 

Itse sain kotoonta eväät siihen, että kun ollaan nuoria niin se pukeutuminen on erilaista kun aikuisena.

Nyt kuulostaa niin syyttävältä, että pitänee äkkiä selventää: eli kenenkään kotioloja siis arvostelematta esimerkkinä: nainen saa olla juuri mitä haluaa. Nuorella työllä se pukeutuminen on aivan eri siksi, ettei elämä ole vielä opettanut ns. pelisääntöjä pelikentillä, eikä sen pitäisikään...nuoren pitää saada olla nuori ilman pelkoja ja ilman tuomitsemista. 

 

Vaan on naisten pukeutumiseen pistetty aika panokset! Olla vastuussa ihan kaikesta... kankaanpaloilla. Huh!

 

 

Ikä. Nonnii... siis jossain iässä ei saanut enää laittaa minimittaisia hameita/mekkoja. En nyt muista sitä rajaa, mutta paljon vähemmän kun oma ikäni. En nyt muista syytäkään, taisi olla jokin esteettinen syy kuitenkin. Hmm... eli siis vain nuoret, kauniit ja kiinteät saavat pitää edellämainittuja hameita? Taas yksi sääntö tuli rikottua. 

 

 

 

Jos haluat olla tyylikäs että muodikas niin...eli siis päälle niitä, mitä muodiksi kutsutaan ja olet salikelpoinen. Tottakai on ihana lukea vinkkejä ja katsella kuvia kauniista vaatteista, mutta jollei koe omakseen niin mitäs sitten?

Siksi, että se keskustelu ja arvostelu voi olla aika rankkaakin esim. työpiireissä. Paine ostaa kalliilla uutta on kova, muutoin kuulet naurua selän takana. En halua yleistää ja eihän näin joka paikassa ole, mutta käynti ravintelin vessassa riittää kuulemaan kovaa kommenttia. Eli, shoppauspaine iskee!

 

 

 

 

Jokohan tässä olisi ainesta sitten lähtöön baanalle?

 

 

Kysymys: mistä pidät? 

 

Se on se juttu, jolla saa ainakin pukeutumisen osalta kivemman illan. Kun ne vaatteet ovat sellaiset, jossa viihtyy niin se myös näkyy. Taidan olla aika paasaaja tästä asiasta, että pitää saada pukeutua niinkuin haluaa  :D Vaan sillä on isompikin merkitys: hyväksyminen. Vaatteilla ja tyylillä on niin suuri jalansija sosiaalisessa kanssakäymisessä, että siihen on syytä kiinnittää positiivisesti huomiota: kaikki on kauniita, ilman, että siitä tekisi sen suurempaa numeroa.

 

Mahtavaa päivää kaikille!

 

xoxo

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huh, ette usko, millainen rupeama näinkin simppeli juttu kuin asukuvat olivat! Kuvaajana toimin minä, eli 10s ajatus ja äkkiä jonkinlainen ilme nassulle ja yritys saada vielä asentokin siihen samaan syssyyn. Kun ulkona ei voi ottaa kuvia, ja autotallissa on vielä kesken "oma tila" niin kotona sitten. Meillä on paikat piukassa tavaraa ja eläimiä juoksee ympäriinsä. Valot ovat juuri ne, jotka sytytän kattolamppuun. Kolmijalka itsetehty aurauskepeistä ja sen sijoittaminen on jo toinen juttu. :D Hikistä hommaa. Ja kun tuo kamera on aika perus niin ajattelin photoshopin hommailla notta saisi vähän fiksattua, mutta juuri nyt näyttää yhtä helpolta kuin kiinan kielen opiskelu ilman opettajaa. Että näillä mentiin tänään ja lopputulos on sitten nähtävänä alla. :) 

Yritän asupostauksissa käyttää mahdollisimman paljon niitä vaatteita, joita kaapissani jo on. Vaikkakin rakastan muotia, niin silti käytän niitäkin, jotka ovat jo niin last season. Toki, olisi joskus ihanaa ostella vaatteita, joissa olisi parikin nollaa ennen pilkkua  mutta tässä budjetilla siinä on max kaksi numeroa ja pilkku jotain. Käytän aika paljon Henkkamaukkaa, kun on tullut jo niin tutuksi ne koot, miten toimii omassa kropassa. Välillä vien pussillisen vaatteita kierrätykseen myymälään (loistava ajatus heiltä ja niin helppoa!) Eli, tavalla tai toisella, stailaan nuita vanhoja romppeita käyttöön ja lottovoittoa odotellen.

Ensin, mekko jonka ostin aikaa sitten mutta käyttöön ei ole raasu vielä päässyt. Tämä tyyli on jotenkin itselleni sellainen, jonka laittaisin "fiininpään" menoon. Olen huono asusteisen käyttäjä..todella huono nykyään, mutta joku kiva ja näyttävä sormus olisi jees. Näin niinkuin omaan mieleeni. 

Note to myself: etsi fiinit pikkujoulut.

 

 

Kenkäpariksi pääsivat ihanat Biancon korkkikset, jotka olivat toiset niistä vähänkäytetty.fi kengistä.. Hintaa näille kengille tuli 5€ ja kunto on loistava!

Mekkoa oli vielä H&M nettisivuilla--> Mekko on muuten tosi ihana päällä. 

 

Sitten mekko, jonka olen ostanut Halensin loppuunmyynnistä hintaan 3.95€. OVH oli kutakuinkin 40€. Tykkään tämäntyylisistä, helposta pidettävistä ja silti seksikkäistä (ainakin omassa mielessäni) mekoista. Itseasiassa, huomaan nykyään olevani mekkofriikki! Huh, tämäkin vielä. Mutta tässä tämä lookki, jonka laittaisin vähän rennompaan menoon. 

 

Tähän kaveriksi ne toiset nettikirpparin löydöt, Huberto S. Mullerin ihanat korkkarit ja hintaa6€!!!! Mä niin rakastuin näihin. 

 

Mekkoa ei enää ole Halensilla, kun ei tuota Halensiakaan ole. Mutta Elloksella ja ainakin zalandolla oli samantyylisiä.

Kolmas lookki on niin villi kortti, mutta jotenkin silti...tykkään siitä. Ostin tuon mekon monta vuotta sitten H&M, ja kertaakaan ei ole ollut päällä. Nyt ajattelin muuttaa tuon asian. Välillä sitä saa loistaakkin! H&M nettikaupassa ei samanlaisia ollut enää, mutta sinnepäin olevia aika paljonkin. Yksi, joka oli näköjään ainakin leikkaukseltaan ja tyyliltään samanlainen-->Paljettimekko tuon linkin takaa.

 

 

Ja vielä vanhemmat kengät, mutta ah niin ihanan tyttömäiset ja silti naiselliset:

(Ja nuilla voi vaikka lenkinkin tehdä samaan syssyyn, niin hyvät kävellä&juosta)

Näiden tilalla olisin voinut harkita korkeampia nudenvärisiä korkkareita, mutta kun sellaisia ei ole niin näillä mennään! Tuo väri oli se juttu, joka vaan omaan silmään iski. 

 

Sitten huulipunaa, hymy, ryhti ja ei kun tuulta päin! :)

Hajuvettä tippa tietty. 

Joko teillä on sekä että pikkujouluja että vaatteet valmiina?

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Rupesin tässä ihan rohkeasti kaappiini menemään sillä silmällä notta joskohan siellä olisi jotain päällepantavaa. Sen verran on ihan pakko myöntää, että vaikkakin suurin osa ajasta menee niissä pyllyverkkareissa ja villasukissa täällä kotona ja ihan rohkeasti lähikaupassakin! Kotipaikkakuntamme asukasluku on sellaiset 2000 ja rapiat, joten hyvin sopii kaikki Valmetin haalareista pyllyverkkareihin. Mutta auta armias kun menee korkkareissa ja tällättynä! Sitten onkin jo näky! :D

Mutta kaappiini siis. Siellä on mekkoja, hileitä, nahkahameita ja kaikkea ihanaa. "Ongelma" onkin, että missä niitä käyttäisi! Nyt yritän keksiä käyttöä ja ehken jotakin pikkujoulujuttua viritellä. 

Muutoin menee hyvin siellä kaapissa, mutta pikku ongelma löytyi. Kengät. Tarkemmin korkkarit, avokkaat. Nilkkureita on jo kivasti ja saappaita (ehken yhdet mahtuisi vielä mukaan) Vein juuri aika läjän korkkareita kellariin, kun totesin että vaikka oli kuinka ihania niin ei niillä kyllä kävellä. Se korkkareitten tökkäystesti jossa kokeillaan tasaisella alustalla tökkäistä kenkään ka katsotaan, heiluuko paljon.... omani heiluivat kun lehti hurrikaanissa. Hommasin eräästä ketjuliikkeestä ovelana halvalla ja olihan nuo kauniita katsoa. Yhdet jätin, joilla jotenkin voi kävellä tasaisella maastolla. 

 

Tuo liekkikuvio ja pinta on vaan niin ihana, että vaikka väkisin tulee käyttöön. Kengissä pitää itselleni olla jotain sutinaa!

 

Mutta muuten, jäljelle jäi parit avokkaat kitten heelseillä. Nätit, mutta korkoa saisi olla enemmän. Joten! Hahaa!

Nettikirppis https://vahankaytetty.fi/ ja sinne! Mahtava paikka. Olen ennenkin tilannut ja mahtavuutta siellä on se, että tuotteet on kategorioitu, kuvattu ja käyty läpi. Lukee tuotteen perässä kunto ja muutakin infoa. Tulevat kotiin nopeasti ja ehdottomasti vain positiivista sanottavaa paikasta! Nyt löysin Biancon mustat tosi makeet avokkaat sekä Huberto S. Mullerin ihanuudet hintaan 5-6€. Oli siellä ostoskorissa kaikkea ihanaa, mutta poistelin niitä kiltisti, kun en niitä kuitenkaan tarvinnut. Ja olen luvannut pitää shoppailun minimissä. :D Laitan kuvia, heti kun tulee!

 

Sitten siellä kaapissa oli muutakin ihanaa. Pari mekkoa, joissa vielä hintalappu paikallaan. Ei siksi, että olisi liikaa vaatteita, vaan siksi että Halensin loppuunmyynnistä löysin halvalla ja ei ole vielä ollut paikka jossa käyttää. Oli siellä yksi ihana H&M pitsimekkokin, jonka ostin Glorian muotishowhun. Ja jonka vietin flunssassa kotona sohvalla villasukat jalassa, läppäriltä tapittaen. 

Ajattelin, että kokoan nuista sellaisen kokoelman meikkeineen päivineen ja vähän samalla päivittelen itseänikin. Tähän saakka olen heittänyt jonkin säkin päällelleni, joka vaan on mahtunut. EN ole antanut itselleni mahdollisuutta kukoistaa. Täyskäännös siis, ryhtiliike! 

Multitäskin- kyky?? :) Testailua, tuo mekko on varteenotettava mahdollisuus.

 

Minä ja Vilma meidän budoaarissa. Puuttuu vain lasi viiniä ja luu. Naisen elämä on joskus vaan rankkaa?

 

Kyllä tämä tästä, pikkuhiljaa asukuviksikin koostuu? :) Korkkareita odotellessa. 

Kävimme katsomassa toissapäivänä meitin uutta tulokasta, joka kotiutuu 8.12-17. Väinö. APUA, kun ihana!!! Muutoinkin oli mahtireissu, kun kävimme menomatkalla Säkylän sotkussa kaffeella ja munkilla. Olin kuullut tarinoita maailman parhaista munkeista, mutta totuus oli vielä ihmeellisempää! Täyteläinen kahvi ja se munkki.....mahtava! En viitsinyt kuvia otella, jotenkin sellainen paikka että ei vaan mun kameralle sovi. Jotenkin sellainen arvokas ja tärkeä, ei klik klik- paikka. Mutta ihan törkeän hyviä ja sotkun tädit mahtavia! Sanoinkin miehelleni, että saa viedä sinne treffeille minut koska haluaa! :D

Siinä hän nökötti, hetken paikallaankin :) 

 

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

xoxo

Kommentit (2)

Vierailija

Ihana uusi tulokas teillä❤️. Varaudu sitten reilusti sanomalehdillä ja kärsivällisyydellä😁. Nimim. Kahden koiran onnellinen omistja, joka juuri sai imuroitua ja lattiat pestyä ja ihan kohta näyttää samalta kuin ennen siivoamista😂.

Kivaa viikonloppua!

Terkuin anu

maarit71
Liittynyt2.3.2016

On hän kyllä ihuna 😊😊 ja pikkuhiljaa ollaan varauduttu, tekstiilipesurikin viritetty 😂 ah aikoja tulevia! Kolme koiruutta, neljä kissaa ja joulu... Aapuva! 😂

Kivaa viikkistä sinne myös!

xox

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Täällä kirjoittelee 47v nainen, jonka focus on voimanostossa ja yleisessä hyvinvoinnissa.

Keittiöpuuhat, lähinnä kokkailu on iso osa arkea myöskin, sillä omaan elämäntapaani kuuluu treenien ohella järkevähkö syöminen. Ilman ruokaa ei kertakaikkiaan vaan jaksa! :)

Uusi etappi elämässäni on harjoitella vieläkin kovempaa, että kehtaapi voimanostokisoihin lähteä. 

Ikä ei ole edes hidaste! 

 

Yhteydenotot sujuvat parhaiten:

maarit.uittamo1@gmail.com

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram