Kirjoitukset avainsanalla helpotusta stressiin

*Jos elämä tarjoilee sitruunoita, lisää sokeria ja tee mehua.*

Joskus sitten taas ne pirun sitruunat tarvitsee vaan imeä ja naama rytyssä jatkaa matkaa. Näin on täälläkin. Eilen imin sellaiset varmaan 5kpl sitruunoita elämän heittämiltä kapuloilta ja illalla ryppyrasvaa sen verran, että pahin naamakurttu suoristuisi. 

 

Horoskoopiltani, jos sellaisiin uskoo, olen Kaksonen. Itseasiassa, kun olen googletellut horoskooppeja, niin ei nyt ihan metsään aina mene!

Tämä on niin ihana ja osuu nappiin!

 Pohojolaane horoskooppi: 

Pahapari (22.5.-21.6.)
Sinoot sellaanen, joka ei taharo millänsäkkään antaa periks, vaan aina taharot pitää pääs. Koita ny lopettaa tuallaane tyhyjänpäivääne nuhuraaminen ja ota ittiäs niskasta kii, eihän sua tuallaasena kukaan kattele. Josset lopeta häjyylyjäs toukokuuhu mennes, isköö rometiisi takuulla kesäkuulla. 

 

Aika hyvin tämä pitää paikkansa, on se villimpi puoli ja sitten sellainen erakko, omaa aikaa tarvitseva puoli. Sama pätee tuossa stressinpurussa. EIlen, kun kotia tulin tuolta sitruuna- matkalta eli meillä oli rankka hoitokokous, niin jonkinlainen nollaus oli tarpeen. Itselläni on sen verran aktiiviset aivot, että ylikäyvät vielä yölläkin, jollen jotenkin edes yritä maadoittaa niitä. Ja tuo täysikuu ei auta pätkääkään. Eikä menkkojen alku, tahi levottomat jalat! Mielenkiintoita uniseuraa siis täällä!:D 

Laitoin puhelinta laturiin, ja huokaisin, että josko olisi vaan nuin helppoa itsekkin latautua. Laturi kiinni ja muutama hetki siinä, ah! Vaan ei. Itse tarvii keksiä ne keinot, jotka sopivat itselleen. 

 

Elämän varrella on muutama hommeli tarttunut hihaan. Yksi on tuo treenaaminen. Isoilla painoilla ja piippuun. Mutta se ei aina toimi. Kroppa toki väsyy, mutta jos mieli on oikein aktiivinen niin ei riitä väsyttämään sitä. 

 

Siihen olen huomannut muutaman helpon kotikonstin, joita käytän tarpeen tullen. Tietty, kun käyttäisi säännöllisesti niin ei välttämättä kävisi niin kierroksilla? Mutta en ole niin fiksu itseni kanssa.

Joten ensimmäinen vinkkini: 

                                                                       

Jon Kabat-Zinn ja kirja olet jo perillä. 

Tietoisesta läsnäolosta ja mesitaatiosta kertova kirja, jossa ihan mielettömän hyvät esimerkit. Ei mitään koodikieltä tahi vaikeasti ymmärrettäviä juttuja, vaan ajatuksia joita voi soveltaa ihan missä vain. Itselleni tämä kirja on sellainen tuki ja turva, löysin sen silloin kun paniikihäiriöni oli luokkaa elämää helvetissä. 

Tämän kirjan kanssa opettelin ensimmäisiä todellisia rentoutumisia ja nykyäänkin, kun puristaa niin kirja käteen ota. 

Suosittelen todella paljon! 

Tuossa linkki adlibrikseen, jos kiinostuit: Olet jo perillä- kirja 

 

Toinen vinkki.

Play- kaupasta puhelimeen ladattavat rentoudu- appsit. En osaa sanoa, onko Iphonessa muuten samat, kun itselläni tuo android. Mutta itse tykkään sellaisesta sovelluksesta kuin Darren Marks Hypnosis. Hänellä on siellä muutamakin sovellus, ja muistaakseni se ihan perus rentoutus on ilmainen. Joitakin maksullisiakin on, ja olen niistä tykännyt. Kesto on noin 10-15min ja itselleni ainakin tuo toimii. Olo on rento ja sellainen selkeämpi jälkeenpäin. 

 

Kolmas vinkki on Yogaia. Varsinkin Yin- yoga. 

Yogaia on muutenkin ihana: joogaa juuri missä haluat. Nettipalvelu, online tahi tallenteet. 

https://fi.yogaia.com/

On maksullinen mutta löytyy myös jonkin verran ilmaisia tallenteita joita voi koklailla. Siellä on sellaisena myös pitkä, 70min Yin- jooga ja voin sanoa, että tuo hidas ja rauhoittava, lantionseutua ja alaselkää avaava tunti toimii. Kaikista tunneista itselleni ihanimpia ovat muutenkin nuo rentouttavat ja palauttavat, kun fyysinen rasitus tapahtuu sekä lenkkipolulla että rautojen parissa.

 

Neljäs vinkki:

Musiikki. 

 

Tyylilaji riippuu ihan siitä että ketuttaako vai masentaako. Jos ketuttaa niin aika pitkälti se on sitten kasariheviä.

Jos muuten niin aivan laidasta laitaan: Princestä...ok, voi olla että jopa Britney Spearsiin. Mutta lujaa, kuulokkeilla. :)

Itselleni musiikki on muutenkin tärkeää, joskus tanssin ammatikseni ja kotoonta tuli kaikenlaisten muusikoiden viihtyessä meidän olkkarissa imettyä vaikutteita. Äitini oli aikoinaan kilpatanssija vuonna kivi ja kenkä, isäni soitti kitaraa ja lauloi. Hahaa, meillä oli oma bändi? :D ei sentään, oli "noloo" kun bileetkin odotti jo toisaalla. Oi aikoja. 

 

Sitten se, mikä tietty on isoin juttu. Perhe. Ja meitin ötökät. Otin eilen koiruudet hihnan päähän ja seniori pikkulenkille, kun ei enempiä jaksa ja tyttö pitkälle lenkille. 

Meillä on se ihanaa täällä, että aamuisin ei tarvitse kun avata ovi ja päästää koirat ja yksi kpl kissoja haluaa ulos. Puolet tontista, 1500 neliötä on aidattu ja on tilaa mennä. Saavat olla vapaana ja rauhassa vahtia nurkkia. Tottakai lenkitän heitiä myös, mutta pakkohan tuo on myötää, että aamulla se oven avaus on maailman helpointa. Ja kun huikkaa ovelta että syömään niin kintut vilkkuu ääntä kohden ja taas lauma kasassa. 

 

Vilma- tyttö. 

Siitä tulikin mieleeni, että tänään mennään katsomaan meidän uutta tulokasta! Iik ja ihanaa! Hän tulloo kotiin ensikuun alussa ja on nimeltään Väinö.

 

Voi apua. Sutinaa, opetetelua ja hmm...kengät piiloon. Vaan ihanaa tulee olemaan ja nuo vanhemmat koiruudet kyllä auttavat talon tapoihin tottumisessa. En ole nyt ihan varma, luokittelenko tuon siihen rentoudu- osioon. :)

 

Mutta nämä ovat niitä minun vinkkejäni. 

Jos itselläsi sattuu olemaan hyviä vinkkejä niin mieluusti otetaan vastaan!

 

Ainiin, levyllinen valkoista suklaatakin terapeuttisessa mielessä meni levyllinen. Joku voisi sanoa, ettei se terveellisin vaihtoehto mutta ainakin ihan pirun hyvän makuinen!

 

Ihanaa päivää sinne!

 

xoxo

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Täällä kirjoittelee 47v nainen, jonka focus on voimanostossa ja yleisessä hyvinvoinnissa.

Keittiöpuuhat, lähinnä kokkailu on iso osa arkea myöskin, sillä omaan elämäntapaani kuuluu treenien ohella järkevähkö syöminen. Ilman ruokaa ei kertakaikkiaan vaan jaksa! :)

Uusi etappi elämässäni on harjoitella vieläkin kovempaa, että kehtaapi voimanostokisoihin lähteä. 

Ikä ei ole edes hidaste! 

 

Yhteydenotot sujuvat parhaiten:

maarit.uittamo1@gmail.com

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram