Kirjoitukset avainsanalla ikäkapina

Tätimäinen 44v: kyllä tässä ollaan jo sen ikäisiä että ne risat farkut voi jättää nuorisolle ja itse katsoa klassisen kauniita housusja. Tätimäinen44??? 

Bändipaidat ovat vaan karseita ja vain ihmiset jotka yrittävät epätoivoissaan näyttää nuoremmalta, käyttävät niitä. Nainen 47.

Pitäisi jo tässä iässä tajuta, että nuoruus meni ja leikkauttaa klassisen kaunis kampaus, unohtaa liian rohkeat värivalinnat. Joku jollakin palstalla. 

Nainen yli 40v on niin nolo, kun yrittää olla jotain niinku samaa kun nuoret. 

 

Siis what???? Selailin kaikenlaisia saitteja läpi ja yritin tsekkailla stereotypioita aiheesta: keski- ikä ja pukeutuminen. 

 

Kun on vaakakapina, joka on muuten ihana juttu! Niin miksi ne pirun numerot ja muiden ajatukset siitä mitä saa pukea määrittävät, mistä saa tykätä? Pöh, ikäkapina!

 

Luin, että minun pitäisi nyt kiiruusti pistää väriä hiuksiini kun nuo harmaat pukkaavat ihmisen ilmoille tuleman. Paitsi että liiallisesta värjäämisestä on sitten väriaineallergia. Jipii mun harmaat! Ja kun yritän tuota, ihan oikeasti selittää että odotan innolla lisää harmaita niin: älä välitä. Ei ne pahasti näy. Voihan tuota mustikkaa vaikka laittaa sitten päähän? Miksi, kun OIKEASTI tykkään niistä teräksenharmaista raidoistani. 

Kulmakarvoja en voi samasta syystä värjällä ja ei haittaa. Luomuna mennään! 

 

Huoks. Sitten erehdyin lukemaan pukeuumisen sääntöjä omalle kropalleni. Ei hyvä homma. Olen 161cm, lyhytjalkainen, rintava, muodokas ja keski- ikäinen. Hmm.... näin pituutta, näin hälvennetään yläkroppaa ja suurennetaan alakroppaa, luodaan ihana vyötärö ja näytetään aikuiselta. 

 

AIkani ihmetellessä nuita neuvojen viidakkoja päädyin laittamaan päälleni juurikin ne, joissa viihdyn parhaiten. Apua, siis bändipaita ja revityt farkut. 

Ja hei, toki on paikkoja ja aikoja kun pitää tosiaan pukeutua koodien mukaan. Mutta omalla ajallaan? Go for it ;)

 

Vaikkakin kriisiä joidenkin asioiden suhteen on, ja tulee olemaan luultavasti jonkin aikaa..ei pukeutuminen ole yksi niistä. En yritä näyttää väkisin nuoremmalta tahi mitään muutakaan kriisiä ei ole sen suhteen. Rakastan vaan kertakaikkiaan rikottuja farkkuja, vähän villempiä vaatteita, ehken rajoja rikkovia paitoja, korkeita kenkiä, lättäpohjia, mukavia, lyhyitä hameita, nahkatakkeja, villapaitoja..eli moniruokainen ihminen ja näin olen aina ollutkin. 

 

Kaikin tavoin siis yritän olla uskollinen itselleni ja myös pukeutua sen mukaan. Mielestäni se, miten vaatteet kantaa on se juttu, joka tekee ihmisestä kauniin. Oli sitten päällä se bändipaita tahi mitä muuta tahansa. 

 

En tiedä, onko siinä perää.. kuulemma, kun ihmiselle tulee ikää niin sitä jotenkin vaistomaisesti laittaa itsensä nurkkaan. Muuttuu seinäruusuksi, kauhtuneeksi ja värittömäksi. On toki juttuja, jotka vaikuttavat ihan oikeasti ihoon naisella iän tuodessa omia haasteitaan. 

Suora lainaus ilta-sanomista, erään plastiikkakirurgin haastattelusta:

 Ihonalaiskerroksen rasva alkaa vähentyä, mutta se ei tapahdu yhtäkkiä eikä tasaisesti. Rasvan vähentyminen johtaa siihen, että ensimmäisenä poskipäät tasoittuvat, sen jälkeen suunympäryksen rasva vähenee, sitten leukaperät. Ihon kyky palautua myös vähenee, joten voi tuntua sille, että iho roikkuu. 

Kyllä, itse olen huomannut yhden lisäjutun viimeaikoina. Huulten ympärille on tullut juonteita...Jaiks. Ja totta, iho "valuu" pikkuhiljaa. Miehillä ei kuulemma tule näin dramaattisesti johtuen juuri siitä rasvakerroksesta ja hormoneista. Epistä? ;D

Itselläni on huomenna "shop till you drop"- päivä Sokoksella. Eli sijoitan jonkin verran..ok, aika paljon uusiin voiteisiin. Olkookin, vaikka suurin teho taitaa olla psykologista mutta on niitä tehokkaitakin voiteita! Kerron niistä ja omista kokemuksistani lisää seuraavalla kerralla!

 

Takaisin asiaan. Siis seinäruusuksi tässä iässä? Ei kiitos. Laitan sitten vaikka sitä helmiästä sen verran, että näkyy. Ihan siksi, ja taas lainaus mainoksesta: koska mä voin. 

 

Itse en ole henkilökohtaisesti nähnyt yhdessäkään vaatteessa merkitää ikärajoituksista. Käyttö kielletty yli 40v? Ei, en ole huomannut. 

 

Ja jos sattuisi olemaankin, niin näppäisin sellaisen saksilla äkkiä pois. 

 

Nyt, kun on ollut puhetta siitä että koko ei saa rajoittaa pukeutumista mihin haluaa (olen samaa mieltä) niin ei kyllä ikäkään!

Nykyään..tai onko aina ollut? On niin paljon sääntöjä, uskomuksia, yleisiä mielipiteitä kaikesta mahdollisesta että johan tässä on vaikeaa tietää, notta mitä saa tehdä tahi mihin pukeutua? 

 

Itse ajattelin, että puen niitä juttuja päälleni josta itse tykkään. Meikkaan niinkuin itse haluan. Pidän hiukseni juuri niinkuin haluan, harmaineni. Pääsee kaikkein helpoimmalla ja ehken pieni onnentunnekkin tulee, kun on oma olo. 

Eli keski-ikäiset...oikeastaan kaikki naiset: Vapaus olla oma itsensä! Jipii! Noh, ei sentään mitään radikaalia barrikaadeille nousua, vaan ehken kannustusta vain. 

 

Terveisin yksi oman tiensä tallaaja, joka ei vissiin osaa eikä halua mennä muotteihin. Ei vaan kroppa sovi :). Väärät muotit nääs.

 

Walk on by.. :) 

Ihanaa iltaa Sinulle!

 

xoxo

Farkut Leather Heaven, toppasaappat Tokmanni, Paita EMP ja tuo ihana villatakki Tobstone, Arizona.

Suosittelen muuten paikkaa lomailuun, aivan ihana paikka! Hetkellisesti sain asua Sierra Vistassa ja rakastuin siihen pieneen kaupunkiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija

Voihan sitä asiat selittää itselleen parhainpäin miten lystää, mutta kyllä viisikymppisen naisen miksei miehenkin parasta ennen alkaa olla jo kaukana takanapäin-tosin mies voi vielä tehdä vanhempana nuoremman emännän kanssa vaikka tenavia kuten Sale yms naisilla tuota mahdollisuutta ei enää ole kun lähde kuivuu- eikä sitä nuoruutta enää saa takaisin ahtautumalla epämukaviin epäsopiviin ja lähtökohdiltaan jo nuorillekin absurdeihin valmiiksi uutena rikkinäisiin vaatteisiin. No vapaa maa sekä ihmiset on sinänsä hyvä juttu ja siihen sisältyy sellainenkin rasite tai siunaus että joillakin heittää toisinaan teot ajatuksineen häränpyllyä.

maarit71
Liittynyt2.3.2016

Ok ja kiitos kommentista! :) Jokainen tuntee niinkuin tuntee, jos se sitten tarkoittaa että oma parasta ennen on mennyt. Eipä tässä tenavista ollutkaan kyse, vaan vapaudesta valita. Toisen häränpylly on toisen totuus... Mutta nuo housut ovat kyllä ihan mukavat... Jollei muuta.

Noin niinkuin pikku juttu.. En mä sitä nuoruutta takaisin haekkaan vaan tykkään rikotuista farkuista. Go figure 🤔

xox

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Täällä kirjoittelee 47v nainen, jonka focus on voimanostossa ja yleisessä hyvinvoinnissa.

Keittiöpuuhat, lähinnä kokkailu on iso osa arkea myöskin, sillä omaan elämäntapaani kuuluu treenien ohella järkevähkö syöminen. Ilman ruokaa ei kertakaikkiaan vaan jaksa! :)

Uusi etappi elämässäni on harjoitella vieläkin kovempaa, että kehtaapi voimanostokisoihin lähteä. 

Ikä ei ole edes hidaste! 

 

Yhteydenotot sujuvat parhaiten:

maarit.uittamo1@gmail.com

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram