Kirjoitukset avainsanalla Bangladesh

Aivan mielettömän ihanaa naistenpäivää kaikille ihanille naisille!

Itselle tämä päivä merkitsee paljonkin, aina ei naisen asema ole niin hyvä kuin täällä meillä. Ah niin, tuon kukan toi mieheni äskettäin..

Joskus aikoinaan, kun matkustelin paljonkin kävin myös muutamissa aika radikaaleissa paikoissa, näin naisena.

Ensimmäinen matka oli muistaakseni vuonna- 88 Dubaihin. Ikää oli 18v ja älliä ei senkään edestä. Tuolloin ei ollut nettiä tahi muutakaan niin selvää paikkaa, josta olisi infoa kulttuurista hakenut. Lähdin siis 15min varoajalla ja matkavaatteina..yep...minihame ja toppi. Taisi olla aika ensimmäisiä Finnairin matkoja, ja länsimaalaiset eivät olleet niin jokapäiväinen/viikkoinen näky vaaleine ihoineen sekä hiuksineen. Ja niin kuin minulla...minihameineen.

Vaan reissu oli aivan mahtava, ihmiset ihania ja selvisin kotiinkin. Kauppaakin olisi käyty: 30 kamelia ja timantti rolex oli päivän hinta. Tahi kultakauppiaan ykkösvaimoksikin olisi päässyt.. Mutta kun ne kamelit eivät mahtuneet lentokoneeseen, niin jäi kaupat tekemäti. Kultakauppiaan kanssa ei oikein synkannut, kun en tykkää jakaa ;)

Mutta siellä se naisen asema ei ollut lähellekään se, mihin olin tottunut. Itseasiassa, tuohon ikään ja aikaan olin aika järkyttynyt. Kävimme ulkona syömässä ja eräs sheikki ilmestyi kera koko vaimokatraan samaa paikkaan. Voitte vain kuvitella, kuinka murhaavia katseita sain omasta pukeutumistyylistäni, kun vaimot olivat täysin hunnutettuja. Burka oli aika kova sana.

Muutoinkin hotellissa oli sekä henkilökunta että asiakkaat pääasiassa miehiä. Turisteja lukuun ottamatta. Mielenkiintoinen matka, avartava myös.

Toinen aika ääripää oli, kun päätin lähteä omamatkalle Bangladeshiin. Juu, ei paljoa päätä pakottanut.. näin jälkikäteen katsottuna. Se oli aika seikkailu, johon kuului pommiuhka lentokoneessa, otin vahingossa unilääkkeen lennolla ja vaihto oli kahden tunnin päästä siitä.. sekaisin kun seinäkello. Kaikkea muutakin mukavaa mahtui matkaan. Hyvä, kun kuitenkin pääsin kotia.

 

Mutta sielläkin.. tuo naisen asema, ei todellakaan mikään häävi. Itseasiassa olin ainoa naispuolinen yleisillä kaduilla (vartijan seurassa) tahi siinä motellissa. Opin tuolloin, mitä köyhyys on ja mitä en tule pitämään itsestään selvänä, ikinä.  Yksi on naisen asema.

 

Eli siis juhlitaan sitä nyt ja toivotaan, että tämä sama leviäisi joku päivä myös paikkoihin, missä sitä ei ole.

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Täällä kirjuuttelee keski- iän saavuttanut nainen, jonka aamu lähtee käyntii vain ja ainoastaan kahvin voimalla. Vaikkakin tuota ikää on tullut jo 47vuotta ja lisää tulee pian, niin missään nimessä en suostu olemaan kategoriassa "keski- ikäisen naisen pitää".Tuolla tarkoitan vaatteita, meikkejä tahi mitään muutakaan sellaista, joka ei vaan ole omaan ajatusmaailmaan sopivaa. Itse rakastan eri tyylisiä ihmisiä ja oma vahvuuteni tässä maailmassa on olla oma itseni. Peukutan aina rohkeudelle toteuttaa itseään sekä sille, että uskaltaa näyttää oman persoonansa valtavirran kommeneista huolimatta. 

Yksi asia, mitä haluaisin toivottaa aina aamulla: Ihanaa päivää kaikille! 

xoxo

Yhteydenotot: maarit.uittamo1@gmail.com

Kategoriat