Kirjoitukset avainsanalla ikäkriisi

Kuuntelun taito on arvokas lahja. Aika usein sitä kuuntelee ystävää, puolisoa, kaveria, naapuria...mutta entä sitä yhtä tärkeää? Itseään? Liian vähän.

Itselläni meni pari vuotta...ehken enemmänkin.. kun yritin vain olla niin kuin muut. Miksi? Kun se oli "sopivaa". Telkkarista tapitin pikadiettejä ja muodonmuutosohjelmia ajatellen että minunkin pitää muuttua noin. Nopeasti ja radikaalisti. Lyhentää tässä iässä jo itselleni sopivat hiukset, ei pidempiä voi vaan pitää. Olla aikuinen. Hitto, se oli tylsää!

Hieno kampaus, jonka leikkautin ei tuntunut omalta. Vaatteet, jotka puin.. ei ollut ihan itseni. Tyylikkäitä kyllä, mutta eivät minua.

Yritin siis väkisin ängetä itseäni johonkin kaavaan.. muottiin.. jossa en viihtynyt. Ja taasen, miksi? Uskoin muita, uskoin mediaa. Pitää olla näin kun ikääkin on tuon verran. Ja kruununa luin listaa, mitä pitäisi olla jo valmiina tässä iässä! Ei ole. Ei mulla ole kiire vanhentua. En ole valmis siihen vielä.

 

Tämä ei tarkoita sitä, että huuhailisin baareissa etsien villiä elämää, ei. Itseasiassa en käytä alkoholia ollenkaan ja viihdyn (nykyään) kotona. Mutta mitä se tarkoittaa? Sitä, että olen ulkoisesti sitä, miksi tunnen itseni sisältäkin. Rikkinäiset farkut, tukka sekaisin, nauru herkässä. Välillä väärässä paikassa, usein itsellenikin nauraen.

Syksyn lehdissä kahlaamista, keväällä ei muta haittaa.

 

On asioita, joita on vain pakko tietty ottaa vakavasti ja hoitaa aikuismaisesti. Ei kaikkea voi millään heittää lekkeriksi. Mutta välillä..se sisäinen Peter Pan on pakko päästää irti. Muutoin tuntee kuolevansa pystyyn, ainakin minä tunnen niin.

Nyt tämä Peter Pan kohtaa hetkeksi vakavuuden ja sitten lähtee taas etsimään varjoaan jostakin!

Ihanaa päivää kaikille!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ikä on vain numeroita. Niinhän se on, mutta kyllä tässä on pakko myöntää että pieni epäusko hiipi puseroon yksi aamu. Toukokuussa 45v. Mihin aika on mennyt? Ja kun olo on oikeastaan sellainen, että jos nyt 30v tulee henkisesti täytteen..ehkä. Pitikö mun masentua jossain välissä? 

Ympärilläni, ikäisteni keskuudessa käy sellainen pöhinä, että mitä kaikkea pitäisi olla jo tehtynä "tässä iässä"! Ja "tässä iässä" pitää jo pukeutua niin tahi näin. Kääk! 

Tämä ikä on juuri se ikä, miten sen itse kokee. En voi enkä halua lokeroida iän mukaan itseäni. Itseasiassa olo on mitä parhain juuri nyt! 

 

Vähän yli vuosi sitten sain houkuteltua  itselleni mahtavan valmentajan, joka pisti ruokavalion uusiksi. Treenit uusiksi. Ja minä toteutin ne.

Tuolla yhdistelmällä on nyt tiputettu -20kg (ainakin) ja senttejä vaikka kuinka paljon. Matka jatkuu vieläkin, kyllä..minäkin hurahdin painojen nosteluun! Toki aina ollut jollakin tasolla urheilullinen, mutta jotenkin sitä akkaantui, kun 10v sitten muutti maalle ja asettui miehen kanssa saman katon alle. 

Ensin tuli 10kg ihan vain grillauksella ja hengailulla, seuraavat (ainakin) 10kg tuli, kun nilkka meni oikein huolella päreiksi. Siinä sitten nökötin puoli vuotta sohvalla kinttuni kanssa ja tadaa! Farkut jäivät tuohon aterin kohdalle jumiin. Siitä se ajatus sitten lähti... 

 

Nyt siis enempi siinä omassa painossa...no ok. JIPPII!!! Kohti vanhoja lukemia matkalla! Samoja, kun on ollut viimeksi vuonna -94. Silloin paino oli 62-65kg. Nyt alkaa jo numerolla kuusi, kun vuosi sitten alkoi numerolla yhdeksän... 

 

Sinänsä ei se painonpudotus tee kesää taikka talvea, mutta kyllä se sitä itsevarmuutta ainakin itselleni antaa. Voi kohdata tämän(kin) iän vähän kevyemmin. Sekä sitä terveyttä unohtamatta! 

Näin tämä blogi tuli avattua, eli: tervetuloa, juuri sinä!!! :)

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Täällä kirjoittelee 47v nainen, jonka focus on voimanostossa ja yleisessä hyvinvoinnissa.

Keittiöpuuhat, lähinnä kokkailu on iso osa arkea myöskin, sillä omaan elämäntapaani kuuluu treenien ohella järkevähkö syöminen. Ilman ruokaa ei kertakaikkiaan vaan jaksa! :)

Uusi etappi elämässäni on harjoitella vieläkin kovempaa, että kehtaapi voimanostokisoihin lähteä. 

Ikä ei ole edes hidaste! 

 

Yhteydenotot sujuvat parhaiten:

maarit.uittamo1@gmail.com

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram