Leivoin herkullisen Kinderpiirakan tuleviin juhliin. Piirakassa on vähemmän sokeria, kuin normaalisti monissa ohjeissa. Joissakin ohjeissa laitetaan sokeria jopa 6dl, mikä tuntuu hurjalta määrältä, mutta tässä ohjeessa laitettiin sokeria 3dl ja lopputulos oli silti hyvä. Löysin tän reseptin kerran Pirkka lehdestä ja ihastuin.

Kinderpiirakka

  • Sokeria 3dl
  • 3 kananmunaa
  • Voita 150 g
  • Jauhoja 5dl
  • Tummaa kaakaojauhetta 3 rkl
  • Leivinjauhetta 2 tl
  • Maitoa 2 dl

1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää sulatettu huoneenlämpöinen voi sekaan.

2.Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahdon sekaan kuivat aineet (siivilää käyttäen) ja maito vuorotellen. Sekoita varovasti kauhalla. 

3. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin 200 asteeseen, 15 min

Anna rauhassa jäähtyä

Voikreemi:

  • Voita 150 g
  • Tomusokeria 5 dl
  • Vaniljasokeria 1 tl
  • Vettä 1 rkl

4. Lämmitä voi mikrossa muutama sekuntti niin, että voi vähän pehmenee. Lisää voin sekaan pikkuhiljaa tomusokeri, Vaniliinisokeri ja vesi vatkaimella.

5. Levitä kreemi jäähtyneeseen piirakkaan ja laita jääkaappiin hetkeksi.

Täyte:

  • Maitosuklaa 200 g
  • Valkosuklaa 50g

6. Sulata maitosuklaa varovasti mikrossa ja levitä se veitsellä kreemin päälle. Kannattaa olla nopea, koska kylmä kreemi kovettaa suklaan.

7. Sulata valkosuklaa ja tee valkosuklaaraitoja tai marmorikuvioita esim. Hammastikulla.

Kommentit (2)

Seuraa 

Täällä kirjoittaa 30- vuotias avarakatseinen terveydenhuollon ammattilainen ja kolmen lapsen äiti. Intohimona on katsella maailmaa positiivisin silmin ja tarjota lukijoille piristäviä ajattelemisen aiheita elämästä. Haluan vaalia myönteisiä ajatuksia, vaikka elämä ei sellaista joka hetki olisikaan. Erilaiset hiuskampaukset ovat vahvuuksiani ja joskus blogissani myös leivotaan. 

Blogiarkisto

2018