Minulla on hyvä esimerkki siitä millainen on sisältäpäin kaunis ihminen ja sellaisen salaisuuden haluaisin itsekin löytää. Millaista on olla sisäisesti kaunis? Sen tiedän, että ulkoiset tekijät ovat sisäisessä kauneudessa sivuseikka ja ulkoapäin tuleva kauneus ei mitenkään vaikuta siihen millainen ihminen on sisältäpäin katsottuna. 

Edesmennyt mummini oli sellainen sisältäpäin kaunis. Hänestä huokui hyväntahtoisuus ja lämpö, jonka pystyi melkein käsin koskettamaan. Mummi arvosti itseään ja kohteli muita ystävällisesti. Hänen seurassa oli todella hyvä ja tervetullut olo, koska hänestä välittyi se kaikista suurin tunne RAKKAUS. Rakastava ihminen on mielestäni kaunis sillä silloin hän näyttää teot välittämisen ja arvostuksen kautta, jonka toinen pystyy havaita jo ilman puhetta. Läsnäolo, halaus, kauniit sanat ja turvallisuus. "Haluatko tulla syliin? Ei ole mitään hätää." Niin mummini usein sanoi jos tunsin oloni turvattomaksi. 

Näillä pienillä teoilla on suuri vaikutus:

  • Olemalla ystävällinen saat aikaan paljon hyvää 
  • Näytän kiinnostukseni toiselle
  • Välittämällä hyväntahtoisuutta eteenpäin kehuen sekä kannustaen.
  • Oman arvostuksen kautta pystyy auttamaan muita niin että se hyvä energia ja läsnäolo huokuisi aidosti muille.
  • Virheiden myöntäminen ja anteeksi pyytäminen 

Sisäinen kauneus ei tule kuitenkaan pakottamalla ja pelkällä harjoittelemalla, vaan ehkä niin, kuin mummini aikanaan sanoi.

"Ole oma itsesi ja anna rakkauden välittyä itsestäsi. Jos haluat hyvää näytä se." 

 

 

 

 

 

Kommentit (7)

Mariela
Liittynyt18.6.2018

Tämä juuri on tänään alkaneen #YESICAN-hyvinvointimatkan kuudennen viikon teema, jota olen pohtinut todella paljon lähiaikoina. Kauneus on mielestäni sisäinen tunnetila, ennenkaikkea se rakkaus ja empatia itseään ja toisia kohtaan. Kauneutta voi kokea parhaimmillaan juuri tuollaisissa hetkissä, mitä kuvasit mummisi sylistä. Silloin myös tuntee itsensä kauniiksi ja haluaa levittää kauneutta hyvän olon tunteena myös ympärilleen. <3

Kaunista syksyä!

Mariela

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Suuri kiitos näistä kattavista ajatuksista ja kommentistasi 🤗. Sattuipa hyvin, että kirjoitin aiheesta, joka on myös teemana 😊.

Kiitos samoin, iloista syksyä sinulle ❣

Helena Peltokangas

Virpi

Sisäinen kauneus on niin vaikeasti sanoitettava asia. Itselle se näyttäytyy ehkä parhaiten silloin, kun henkilö viihtyy itsensä kanssa. On sinut sisäisen ja ulkoisen maailman kanssa. Hyviä pohdintoja sinulla tässä.