"Laitan sinulle evääksi mukaan hieman rohkeutta. Haluan uskoa siihen, että vaikka en voi olla lähelläsi kokoajan, sinä pärjäät. Haluan luottaa sinun kykyysi toimia jos jotain vastoinkäymisiä tulee joskus eteesi. Rakkautta ja ripaus rohkeutta reppuun ja menoksi."

Kaikki lapset rakastavat tutkia kaikkea ympärillä olevaa. He nauttivat, kun saavat kiipeillä ja juoksennella vapaasti. He hakevat uusia kokemuksia kaikkialta ja haluavat todella nähdä mitä maailma heille tarjoaa. 

Olen yksi niistä vanhemmista, jotka antavat omien lasten tehdä, nähdä ja kokea asioita itse. En halua sanoa usein EI. Haluan mielummin antaa lapsilleni mahdollisuuden upeisiin elämyksiin elämässä. Mikä sen parempaa, kuin nähdä tyytyväinen ja iloinen lapsi. Tulkoon heille välillä kuraiset vaatteet tai kastukoon kengät lätäkössä. Ei haittaa! Tietenkin vaaralliset tilanteet ovat asia erikseen.

Oli kaunis ja lämmin kesä päivä ja lapseni halusi laittaa välttämättä kumisaappaat jalkaan. En väitellyt asiasta ja ajattelin, että olkoon menneeksi. Lapsi oli onnellinen ja se riitti minulle.

Millaisia ajatuksia tämä teksti sinussa herätti?

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

Vierailija

Juuri niin. Itse olen myös vanhempi joka ei kiellä kiipeilyä,rapakoita,hyppimistä ja pomppimista,metsään menoa,juoksua,sotkemista,toki rajojakin asetetaan,sotkut opetellaan siivoamaan ja anteeksi pyydetään kun tilanne sitä vaatii. Hassua että itsekin juuri olen kirjoittamassa pitempää tekstiä vanhemmuudesta.

Hyvä kirjoitus.