Saisinko sinut vakuuttuneeksi minusta ainoastaan sillä, että kertoisin olevani positiivinen ihminen. Tuskin! Mutta jos osottaisin konkreettisesti teoillani sen, millainen olen muita kohtaan voisi yhteys hyvään ja positiiviseen kuvaan löytyä. 

Sanoista tekoihin

Pohjustan aihettani sillä, että yhä enemmän yhteiskunnassamme kiinnitetään huomiota millaisia olemme (surullista, mutta totta). Siitä syntyy tunne, että jokaisen pitäisi yrittää olla jotakin, jolloin oma identiteetti kärsii. Moni haluaa tulla kuuluksi siitä, millainen on ja mitä tuntee (some vaikuttajat), kuten minä itse. Voisin itse esim. kertoa ummet ja lammet siitä, miten kiva on elää tasapainoista elämää ja olla iloinen ihminen... tosiasiassa se ei kuitenkaan kerro minusta mitään.  

Haluan avata tällä kirjoituksella oven maailmaan, jossa avun antaminen, jakaminen ja tukeminen olisivat tärkeitä asioita myös oman minuuden kasvamisen kannalta. Silloin vasta positiivinen näkemys voisi saada syvemmän merkityksen ja kertoo millainen todellisuudessa olen.

Jos voisin, haluaisin auttaa kaikkia ihmisiä. Auttaa nälkää näkeviä, ottaa kotiini kaikki ne lapset, jotka asuvat lastenkodeissa ja antaa turvan heille, jotka ovat menettäneet kotinsa. Mutta todellisuus on toista.

"Yksin en voi pelastaa koko maailmaa, mutta voin tehdä paljon hyviä asioita kaikille heille, jotka ovat elämässäni ja ympärilläni." 

Millaisilla keinoilla osoitan sen, että haluan hyvää:

  • Kysyn voinko olla avuksi? Pienet teot
  • Olen kiinnostunut läheisten hyvinvoinnista, kuuntelen ja olen läsnä
  • Annan parhaani mukaan ymmärrystä läheisilleni hyvinä ja vaikeina aikoina
  • Teen työtä, jossa voin olla läsnä ja apuna muille
  • Teen hyväntekeväisyyttä, jotka liittyvät lapsiin, vanhuksiin, vammaisiin ja sairaisiin

Teoista se luottamus rakentuu, "että hei toi onkin mukava ja positiivinen tyyppi".

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (7)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Mietin pitkään otsikkoa, että miten siitä saisi mielenkiintosen, kun tekstin sisältöähän tulee pohdittua useamman hetken. Toivottavasti tää toimii. 😊 Kiitos Lotta 🤗

Helena Peltokangas

Emma / Haaveita ja hauiskääntöjä

On totta, että moni kuvailee itseään kivoilla trendisanoilla ja positiivisilla adjektiiveilla, mutta teot todistavat ihan toista. Miusta esimerkiksi positiivisen ihmisen kuuluu etsiä asioista aina niitä hyviä puolia, tuoda niitä esiin ja kannustaa muita epätoivon hetkilläkin! Ei siis riitä, että hymyilee, silloin on vain hymyileväinen :)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Tätä mieltä itsekin olen, mutta tuo kirjotus on mun näkökulmasta 😊. Ainakin tuo somen vaikutus pyrkii muokkaamaan meitä enemmän pinnallisiksi.

Helena Peltokangas

hannamariavv

Hyvin oli punainen lanka postauksessa mukana, mutta kaipasin loppuun jotain yhteenkokoavaa kappaletta jossa päästään vielä syvemmälle aiheeseen - se aihe kuitenkin kun on todella tärkeä! Tätä aina jaksan toitottaa, että ei ole naapurin onni itseltä pois (vaikka "somevaikuttajanakin" tunnen välillä kateutta, se on ihan luonnollista) ja päivää voi piristää pienillä teiolla - niin omaa kuin muidenkin.

hanna

www.hannamariav.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla