Kuinka moni tunnistaa tunteen, ettei ole vielä riittävän hyvä, että aina pitäisi tehdä jotakin paremmin ollakseen vielä parempi?

Me kaikki olemme erilaisia ja hyvä niin, mutta miten saisimme toisemme ymmärtämään, ettei kukaan ole toista parempi. Tai voi olla parempi jossakin asiassa, mutta ei ihmisenä. 

Elämässä kannattaa tehdä juuri niitä asioita, joista saa itselle hyvää mieltä ja mikä on itselle tärkeää. Sillä ei ole merkitystä mitä muut tykkää tehdä tai missä joku toinen on hyvä. Tärkeintä olisi kuunnella itseä ja jos kokee kaiken olevan tällä hetkellä hyvin, se riittää. Miksi kurotella tähtiin ja koko ajan saavuttaa jotain enemmän?

Olen kuullut puhuttavan, että läheisen sairastuminen tai kun itse on sairastunut pysyvästi, on elämän arvot menneet uusiksi. On tullut "pysähdys", että aika on se mikä määrää ja täytyy elää hetki kerrallaan. Ymmärrys siitä miten on saattanut menettää kaiken sen mitä aikaisemmin piti itsestäänselvyytenä. Tämä voi käydä ihan jokaiselle, joten miksi emme ole tyytyväisiä tähän elämäntilanteeseen ja siihen miten hyvin meillä asiat oikeasti on. 

Riittämättömyyden tunne tulee herkästi jos ei osaa arvostaa tarpeeksi sitä mitä jo on. Varmasti jokainen meistä kokee välillä tällaista tunnetta, koska kaikki ympärillä oleva antaa ymmärtää, että et ole vielä valmis ja elämässä pitäisi koko ajan saavuttaa uusia ulottuvuuksia. Siksi on vaikeaa elää hetkessä ja osata nähdä sitä, mikä minulle olisi parasta. Mutta mitä jos unohtaisimme kaiken sen, mitä yhteiskunta meiltä vaatii? 

"Uskalla tehdä asioita, mutta älä vaadi itseltäsi liikoja." Olet hyvä juuri tuollaisena!

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

Käyttäjä4901
Liittynyt12.10.2016

Heip! Minulla on kolme teiniä. Olen heidän kanssaan pähkinyt näitä samoja asioita. Itselleni olen ne ottanut samaan aikaan kuin lapseni. Uskon vasta nyt, että ihan hyvä on riittävä. Tarpeeksi kun kolmelle lapselle näitä asioita osoittaa, tulee niitä pikkuhiljaa uskomaan myös itse. 17 vuotta on kestänyt tajuta että se mitä olen lapsilleni opettanut, koskee myös itseäni. Huima oivallus!

Haleja!

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Kiitos viestistä 😊. Yritän itselleni usein muistuttaa juuri sitä miten tärkeää on jo se, mitä on oppinut tähän mennessä. Kultaisen keskitien löytäminen vaatii lujaa tahtoa, mutta siihen pyrin 😊

Helena Peltokangas