Selailin eilen illalla ihmisten Instagram kuvia ja ajattelin mielessäni, miten monella saattaa oma minä kuva (varsinkin nuorilla) muokkautua epätodellisista vartalokuvista, lihaksikkaista olemuksista ja muokatuista selffie kuvista. Niitä on koko some pullollaan, mutta missä ovat aidot ja todelliset kuvat vartaloista ja kauniista kasvoista?

Tänään ajattelin näyttää sinulle miltä minä näytän, kun olen urheilu vaatteissa ja kertoa miten arvostan ja olen tyytyväinen omaan vartaloon, vaikka en ole fitness nainen, enkä malli. Liikun kolme kertaa viikossa ja syön terveellisesti. 

Olen oppinut pitämään omasta kehosta ajan saatossa. Ymmärtänyt, että vain minä voin pitää vartalostani huolta. Olen hyväksynyt sen tosi asian, ettei kukaan ole täydellinen ja jos opin pitämään itsestäni ja omasta vartalosta, muutkin pitävät. Minulle on tehty kolme sektiota ja niistä toipumiseen on mennyt aikaa. Jokaisen sektion jälkeen on mennyt vuosi, että vartalo on palautunut omaksi. Se ei ole enää samanlainen, kun ennen sektioita, mutta kannan kroppaani yhtä ryhdikkäästi, kuin ennenkin. En välitä pienestä yksittäisestä vatsamakkarasta ja olen onnellinen on sitä tai ei. Saattaa minullakin olla päiviä, jolloin katson peiliin ja huomaan etten ole tyytyväinen näkemääni, mutta niitä on jokaisella ja se menee ohi, kun huomio ei aina keskity niihin pieniin "vikoihin". Minulla on aina ollut muotoja ja olen ylpeä niistä, mutta ei ole koskaan ollut tarvetta näytellä niitä julkisesti. 

Toivon sydämestäni, että jokainen oppisi välittämään omasta vartalosta, arvostamaan erilaisuutta ja ymmärtämään että onni ei tule pelkästään treenatusta ja laihasta olemuksesta, vaan sinusta itsestäsi ja omasta arvostuksesta. 

Katsotaan niitä upeita kuvia netissä, mutta tiedostetaan totuus. 

Iloista päivää kaikille

❤: Helena

 

 

 

Kommentit (2)

Katriina_
Liittynyt21.10.2016

Hyvä kirjoitus <3 

Tuo some on kyllä melko armoton ja saa herkästi hyväänkin itsetunnon koetukselle.

Itsetuntohan ei ole peilikuva vaan nimenomaan tunne joka lähtee ihan muista tekijöistä kuin ulkoisista. 

Seuraa 

Täällä kirjoittaa 30- vuotias avarakatseinen terveydenhuollon ammattilainen ja kolmen lapsen äiti. Intohimona on katsella maailmaa positiivisin silmin ja tarjota lukijoille piristäviä ajattelemisen aiheita elämästä. Hiuskampaukset ovat vahvuuksiani ja esittelen usein erilaisia vinkkejä niihin liittyen. Hiusalanyritys myös kehitteillä.  

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat