Kaikki tämä tapahtui eilen. 

Sovimme äitini kanssa aamulla puhelimitse, että nähtäisiin iltapäivällä ulkoilun merkeissä. Ennen tapaamistamme tunsin oloni jotenkin ylikuormittuneeksi ja ajatukseni säntäilivät päässäni moneen suuntaan. Teen paljon ajatustyötä kirjoittaessani kirjaa ja blogia. Pohdin usein omia tunteita turhan syvällisesti ja siitä seuraa joskus ajatusten sekasorto päässäni.

Muiden näkeminen piristää usein. Aina, kun näemme äitini kanssa me jutellaan paljon ja vaihdetaan kuulumisia. Nyt kaikki oli toisin. Keskityin enemmän kuuntelijan rooliin ja huomasin samaistuvani äidin elämään, jolloin 

tunsin valtavan suurta hyvänolon tunnetta siitä, että ainoastaan

k ä v e l i n 

j a 

k u u n t e l i n 

ei siis mitään sen erikoisempaa. 

Äidin näkemisestä tuli mahdottoman hyvä ja rento olo, joka säilyi koko päivän. 

 

 

  

 

 

 

 

 

Kommentit (6)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Kiitos viestistäsi 😊. Tuo eilinen virkisti omia ajatuksia ja joskus toisen elämään eläytyminen on parasta 🤗

Helena Peltokangas

Canelia

Tämä maailma on vaan niin täynnä ihmisiä, jotka haluavat puhua. Ja puhuminen onkin tärkeää! 

Itseäni muistuttelen ja opettelen sitä, että puhu niin että kuulet.

Myös itseäni (omia rajoja, tunteita, tarpeita, arvoja, motiiveja). Kuulenko toista, pysähdynkö sanojen taakse? Tauotkin ovat tärkeitä. Olen loputon herkkä pohdiskelija ja ajattelija, pisteen laitto ja irtipäästäminen on välillä vähän niin ja näin. Kysymykset ja vastaukset... Nekään ei pelaa aina vastavuoroisesti. Läsnäolo (sekä toiselle että itselle) on sitä happea, millä viestit kulkee :) 

Ansku / Say It Anyway

Ihana kirjoitus! Voin helposti samaistua tuohon fiilikseen. Työskentelen melko haastavan projektin parissa (tai no nyt ollaan jo voiton puolella) ja välillä ajatukset ovat olleet ihan täynnä, tukossa ja sekaisin kaikesta. Lounastunnilla työkavereiden kanssa yleensä olen jutuissa mukana, mutta muutaman kerran olen ollut pelkästään kuuntelijan roolissa (mitä työkaverit ihmetelleet miksi olen ollut niin hiljainen). Noiden lounastaukojen jälkeen olen saanut ajatukseni järjestykseen, kun olen keskittynyt hetkeksi ihan täysin muihin asioihin pois omasta projektista. 

Maiju

Kyllä, toiselle läsnäoleminen saa parhaiten takaisin tähän hetkeen. Itsekin elän paljon kirjoittamistyön vuoksi oman pään sisällä, omissa ajatuksissa. Minut tuo tähän hetkeen useimmiten metsäkävelyt, luonnossa oleminen ja poikani. Se tuntuu aina yhtä hyvältä. Läsnäolo. Ihan paras juttu elämässä. Eläimet on myös hyviä tässä.