Muita kohtaan on helppoa olla ystävällinen. Se tulee luonnostaan. Olen kohtelias ja ymmärtäväinen. Haluan huomioida toiset positiivisessa valossa ja antaa kehuja, mutta miksi itseään kohtaan on välillä niin ankara?

Tunnistan moittivani itseäni välillä ihan turhaan. Edes lepääminen ei luonnistu kunnolla jos kotoa löytyy yhtään tekemättömiä töitä. Ristiriitatilanteissa toiselle on helppo antaa anteeksi, mutta omaa käyttäytymistä jää pohtimaan pitkäksi aikaa.

Haluan löytää keinoja, jotka voivat auttaa minua olemaan itseäni kohtaan armollisempi.

Lupaan itselleni, että

  • Haluan olla kiltti itseäni kohtaan. Niin, kuin olisin hyvälle ystävälle.
  • Moittimisen sijaan kehun itseäni. Yksi moite vs. Kahta kehua 
  • En häpeä tekojani, vaan etsin niitä positiivisia puolia. Missä asioissa onnistuin?
  • Tekemättömät työt kyllä odottavat, joten sallin itselleni lepohetket.
  • Riidan jälkeen annan myös itselleni anteeksi.
  • Nostan katseen ylöspäin ja päätän, että hyvä yrittäminen riittää ja täydellisyyttä en tavoittele sillä sellaista ei ole.

Tärkeää olisi usein muistutella itseään siitä, että voin välittää itsestäni ja teoistani paljon ilman, että se olisi jotenkin itsekästä. 

Lempeää päivää sinulle ❤

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (10)

Jasmiina

Tää oli hyvä postaus. Tärkeää pohdintaa, jota olisi jokaisen meistä hyödyllistä harrastaa tietyin väliajoin. Kiireessä ja stressissä se tärkein helposti unohtuu. Meidän oma hyvinvointi. Kiitos tästä postauksesta <3

Onneli Winter

Samaa mieltä  kuin edellinen kommentti, hyvä postaus. Meillä on jokin kummallinen systeemi rakennettu itseemme ja pohjaton itsekritiikki. Olenko kyllin hyvä näin kun olen? Armollisuus itseään kohtaan on hyvästä ja toivon että jokainen edes hetkittäin sen löytäisi. Hyvinvointia kaikille <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla