Katsahdan ympärilleni ja havahdun. En ole nähnyt ystäviäni pitkään aikaan. Vaihdamme kyllä kuulumisia kerran viikossa puhelimitse, mutta siihen se jää. Yhteen pikaiseen viestiin tai puheluun. 

"Kiitos kysymästä. Hyvää meille kuuluu."

Suljen puhelimen ja jään miettimään... tai oikeastaan ikävöimään. Niin paljon olisi tärkeää sanottavaa, mutta tuntuu helpoimmalta kiteyttää kaikki yhteen lauseeseen. 

Olen viimeksi nähnyt yhden ystävistäni yli kolme kuukautta sitten. Tiedän kyllä ettei ystävyytemme mihinkään katoa (vai katoaako), mutta jokuhan siinä mättää että emme saa aikataulujamme sovitettua yhteen. Olenko oikeasti niin kiireinen, ettei minulla ole aikaa tärkeille ihmisille.

Kaipaan:

L Ä S N Ä O L O A,  

K E S K U S T E L U J A   K A S V O T U S T E N

J A  Y H D E S S Ä O L O A.

Haluaisin panostaa yhä enemmän ystävien näkemiseen ja aitoihin sosiaalisiin kohtaamisiin. Vaalia ystävyyttä olemalla enemmän läsnä heille. En halua tuntea ikävää tai olettaa, että ihmissuhteet pysyisivät hyvinä pelkällä somen välityksellä. 

Joulukuu on pian täällä ja haluan sosiaalistaa elämääni yhä useammin. Joulukuuhun sopiikin erinomaisesti pieni haaste, jossa pyrin sopimaan jokaiselle viikolle ainakin yhden tapaamisen ystävien kanssa (työn kautta tulleet kontaktit eivät pelkästään riitä.) Jos epäonnistun tässä minulle tärkeässä haasteessa, pyydän jokaisen ystävän meille tammikuun alussa kylään. Jatkan tätä haastetta tästä lähtien joka kuukausi ja haluan ylläpitää minulle tärkeitä ihmissuhteita.

Miltä haaste sinusta kuulostaa? Lähtisitkö kanssani sosiaalistamaan elämää? 

Kyllä se pistää mietityttämään, että mitä hyvinvoinnille oikeasti tapahtuu, jos sosiaaliset suhteet vähänevät tai loppuvat kokonaan? Kirjoittaessani tekstiä havahduin todelliseen huolenaiheeseen siitä, miten nykyään mm. Some muokkaa meitä itsenäisiksi, joka taas saattaa johtaa siihen, että olemmekin entistä yksinäisempiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Monella tuntuu kyllä olevan tosi kiire tai aikaa on rajatummin, kun ennen somea. Tällein ulkomailla ison osan vuodesta asuvana on tajunnut ystävien todellisen merkityksen mutta välimatka tuo myös omat haasteensa.

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Kiitos että jaoit tärkeitä ajatuksiasi kanssani 🌹. Pitkä välimatka tuo varmasti haasteita. Olisi mielenkiintoista kuulla, millä tärkeillä tavoilla huollat ystävyyssuhteita välimatkasta riippuen 🤗?

Mari_Shopaholic
3/8 | 

Aikataulujen yhteensovittaminen on aina melko haastavaa, mutta ystävien näkeminen on niin äärettömän tärkeetä, että se vaan täytyy saada tehtyä :). Mulla on tapana ystävän kanssa sopia aina kalentereista seuraava tapaamiskerta valmiiksi kun nähdään.

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017
4/8 | 

Hei kuulostaapa hyvältä idealta 😊. Taidan ottaa itsekin vinkkisi käyttöön 🙋‍♀️😊. Kiitos sinulle 🤗.

hannamariavv
5/8 | 

Mä olen huomannut saman asian melko usein ja se harmittaa mua ihan todella. Ja vielä kun parin kaverin kanssa ei olla mitään soittelutyyppejä, jää asiat viestittelyn tasolle. Tässä iän karttuessa kuitenkin alkaa ymmärtämään sitä hyvän kaveripiirin merkitystä entistä vahvemmin.

hanna

www.hannamariav.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla