Noin kaksi vuotta sitten lähdin kokeilemaan, millä tavalla oma elämä muuttuisi jos luopuisin osittain omista rutiineistani, joihin olin vuosien varsilla totuttanut itseni. Elämä nimittäin tuntui usein silloin pyörivän samojen kaavojen mukaan ja se jos joku alkoi pidemmän päälle kyllästyttämään. 

Siitä alkoi projektini rutiinit kuntoon

Ensimmäisenä päätin lopettaa kokonaan kellon kyttäämisen vapaa ajallani. Tuo vihoviimeinen stressin tuoja, kello! Luotan ja arvostan enemmän omaa sisäistä kelloani, joka kyllä kertoo, koska on nälkä tai nyt olisi aika mennä nukkumaan. 

Uusi askel koitti muutaman kuukauden päästä:

Seuraavaksi  kokeilin, millä tavoin voisin lisätä mielenkiintoa päiviin? Kokeilin tehdä jokaisesta päivästä hieman erilaisen. Jos aikaisempana päivänä olin siivonnut kotona, päätin seuraavana päivänä mennä kahville ystävien kanssa tai löhötä sohvalla tekemättä mitään. Vaihtelu arkisissa päivissä lisäsi omaa hyvänolon tunnetta.

Puolen vuoden kuluttua: 

Sitten  lähdin muuttamaan reittejäni ja matkoja, joita olin tottunut tekemään lenkkeillessäni ja pyöräillessäni. Koitin tiedostaen mennä esim. töihin eri reittiä tai jos aikasempana kesänä olimme olleet viikon Kreikassa, varasimme seuraavan matkan johonkin muualle. Kun maisemat vaihtuivat, oma luovuus pääsi valloilleen ja yllättäen syntyi uusia kivoja ideoita. 

Kun vuosi oli kulunut otin suuren harppauksen eteenpäin:

Tein lupauksen, että kiinnitän yhä useammin huomiota omiin pieniin juurtuneisiin tapoihini.

Esim. Kokkasinko aina samoja ruokia? Siivosinko kodin usein aloittaen imuroimisesta? Lueskelinko kirjaa aina sohvan vasemmassa nurkassa? 

Kun huomasin tekeväni jonkin asian koko ajan samalla tyylillä tai tavalla, koitin seuraavalla kerralla tehdä asiat aloittaen toisella tapaa tai tekemällä aivan toisin. Tämä tuntui mielestäni haastavimmalta sillä olin toiminut tähän asti aina samalla tavalla. Löysin arjen pienten muutosten avulla uutta puhtia, sekä piristystä päiviin.

Omien tapojen tutkiminen jatkuu yhä ja olen sitä mieltä, että me tarvitsemme myös joitakin rutiineita elämässä, kunhan ne eivät vie luovuuttamme unholaan. Olen sen verran utelias ihminen, että en lakkaa ihmettelemästä sitä, miten paljon me pystymme teoillamme muokkaamaan ja vaikuttamaan poitiivisesti omaan hyvinvointiin. 

 

 

 

Kommentit (8)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Olen kyllä huomannut hyviä muutoksia tapojen vaihteluissa 😊. Tosin silloin täytyy keskittyä hyvin siihen, mitä tekee ja aina tähän ei toki riitä aika. Projekti on sen takia hidasta, mutta sen arvoista 😊. Kiitos kommentistasi.

Helena Peltokangas

MINI-blogi/Elina

Kiva postaus ja sai kyllä miettimään omia rutiineja ja tapoja. Itse lenkkeilen melkeinpä aina saman lenkin, ostan samoja tuotteita kaupasta ja toi Kreikka on meilläkin se tuttu ja turvallinen lomakohde ens lomalla olis tarkoitus matkustaa muualla, mutta saa nähdä :D

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Kiitos paljon 😊. On kiva huomata, että kirjoituksiini voi samaistua ja löytää uusia ideoita. 🤗

Helena Peltokangas