www.Pixabay.com

"Istuin yksin rappukäytävässä ja itkin. En halunnut mennä kotiin, koska olimme riidelleet äitini kanssa. Soitin kaikki kaverit läpi, mutta kukaan ei vastannut enää siihen aikaan puhelimeen. Oli keskiyö ja edelleen istuin rappukäytävässä. Äkkiä alhaalta kuului hilpeää naurua ja kaksi vanhempaa rouvaa tulivat hyväntuulisina vastaa. - Mitä tyttö itket? Kysyi toinen rouvista. En saanut sanaa suustani, koska itkin niin vuolaasti. - Otetaan tyttö turvaan. Päättivät rouvat yhteistuumin. Sinä yönä en nukkunut, mutta tiesin, ettei tarvinnut pelätä yksin yönselässä."  Sen koommin ei murrosikäinen 16v. Helena enää lähtenyt karkuteille. 

Nämä kaksi rouvaa tekivät kauniin hyvän teon, joka muistuu mieleeni vielä tänä päivänä.

"Olin kaupan kassalla ja edessäni seisoi pieni ala- aste ikäinen tyttö. Hän osti itselleen pienen karkkipussin ja tikkarin, mutta rahat eivät riittäneet, kuin karkkipussiin. Näin tytön ilmeestä heti, että häntä suretti, joten halusin hyvää hyvyyttäni ostaa tytölle tikkarin. Hän kiitti kauniisti ja jatkoi matkaa hymyssä suin. Taisi pieni hyvä teko, pelastaa tytön pahalta mieleltä."   

Pienellä teolla on suuri vaikutus

Haluan tehdä hyviä tekoja myös läheisille ja näin ollen tulen niistä itsekin hyvälle mielelle. On tärkeää näyttää välittämistä muille. Ei sen teon tarvitse olla aina suurta ja ihmeellistä. Esim. eilen rasvasin rakkaan mieheni jalat ja hän ilahtui siitä kovin.

Taivas ja maa on rajana sille, miten ikinä voimme tehdä toisen mielen paremmaksi. 

Olisin kiinnostunut kuulemaan millaisia pieniä tai suuria hyviä tekoja sinä olet tehnyt tuntemattomille tai tutuille ihmisille? Voit jättää viestiä tämän kirjoituksen alle tai sivulleni Hymyillään blogi Facebookissa. 

Tässä muutamia vinkkejä, joita voi hyödyntää jos haluat tehdä hyviä tekoja. (Saattavat kuulostaa itsestäänselviltä asioilta, mutta eivät niitä aina ole.)

  • Jätä kiva kommentti somessa (nykypäivää)
  • Jätä viesti läheiselle paperilapulla
  • Kehu toisen ulkonäköä tai luonteenpiirrettä
  • Auta toista oli asia mikä tahansa
  • Pyydä ystävä kylään kahville
  • Tee hyvää ruokaa tai leivo muille
  • Osta jokin herkku tai kukkia toiselle
  • Kerro kuinka tärkeä toinen sinulle on?
  • jää hetkeksi juttelemaan naapurin kanssa

Tiesitkö että vapaaehtoinen auttaminen on hyväksi sydämen terveydelle ja saattaa jopa pidentää elinikää. Joten ei muuta, kuin tuumasta toimeen ja kohti hyviä tekoja.

Mitä mieltä sinä olet? Laitetaanko yhdessä hyvä kiertoon? 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla