Muistelin kahden viikon takaisia juhlia, jossa tarjolla oli Rocky road suklaaherkkua. Se jäi jotenkin mieleeni ja halusin myös itse kokeilla tätä herkullista jälkkäriä. En kovin usein tuo leivonta kokemuksiani blogiin, mutta välillä on kiva poiketa rutiineista.

Oma masu suosii paremmin laktoosittomia ja gluteenittomia tuotteita, joten otin selvää löytäisinkö kaupasta tällaista suklaata ja Löytyi kyllä. Brunbergin tummasuklaa ainakin on laktoositon sekä gluteeniton. Tätä suklaata en kuitenkaan löytänyt pienistä kaupoista, joten käytin googlea ja löysin suklaan lopulta meitä lähimpänä olevasta K- Citymarketista.

Gluteeniton Rocky road suklaapala

Jaoin itse tämän ohjeen puoliksi, mutta juhlia ajatellen tämä ohje tällaisenaan on kannattavampi.

1. Palottelin suklaan muoviastiaan ja sulatin 600g suklaata (vesihauteessa). Lisäsin suklaan sekaan 20g sulaa voita.

2. Lisäsin sulatettuun suklaaseen Haribon mini vaahtokarkkeja 2,5 dl ja suolapähkinöitä 1dl. Sekaan voi myös laittaa rusinoita, kuivattuja hedelmiä tms.

3. Levitin leivinpaperin lasiseen kuperaan astiaan. Laitoin suklaaseoksen astiaan ja ripottelin päälle vaahtokarkkeja. Laitoin astian jääkaappiin 1h ja lopuksi leikkasin pieniä paloja syötäväksi. 

Ohje oli mielestäni nopea tehdä ja sopii mainiosta juhliin. Makeanhimon saa kyllä nopeasti pois näitä syömällä. Hyvää siis pienissä määrin.

Löydät lisää erilaisia vinkkejä Facebook sivullani Hymyillään blogi 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Vierailija

Sattuipas sopivasti! Mun on koko kesän tehnyt mieli leipoa tätä, mutta en vaan ole kerennyt/saanut aikaiseksi :D nyt täytyykin pistää tuumasta toimeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla