Mikä tahansa arjesta poikkeava muutos on tulossa, jännitän.

Lapsuudesta lähtien olen ollut kova jännittämään erilaisia tulevia tapahtumia ja elämänmuutoksia. Jännitys on ollut niin suurta, että vatsaan on sattunut jo monta viikkoa ennen tulevaa päivää. Vatsa särky ei ole ollut mitään pientä, vaan siihen on koskenut niin, että välillä olin vanhempien kanssa jopa lääkärissä, mutta mitään ei koskaan löytynyt. 

Ajan myötä jännitys on muuttunut erilaiseksi. Enää en jännitä niin suuresti elämänmuutoksia, mutta edelleen jokainen uusi tuleva tapahtuma saa minut käymään ylikierroksilla niin, että nukkumisesta ei meinaa tulla mitään. Päivät menee touhutessa kaikenlaista, jotta jännitys unohtuisi. Väsymyksestä ei siis ole tietoa silloin, kun jotain jännitän. Tätä ylikierroksilla käymistä tapahtuu niin kauan, kunnes vihdoin on se päivä ja hetki, mitä olen odottanut ja jännittänyt. 

Mitä sitten tapahtuu?

Kun tilaisuus tai tapahtuma on ohi tulee tilalle väsymys, joka ei hetkessä häviä. Saattaa mennä pari päivää aivan silmät ristissä, ajatuksen juoksu on hitaampaa ja uni jälleen maistuu normaalisti, ihanaa! En halua vähään aikaan mitään uusia tilaisuuksia tai juhlia, koska jännitys vie niin paljon voimia.  

Jotain kiehtovaa jännityksessä kuitenkin on. Siihen on varmasti selitys, miksi ihminen jännittää jotain ja lataa suuria odotuksia johonkin hetkeen? Ehkä me toimimme silloin eritavalla ja pystymme keskittymään tärkeään hetkeen paremmin. 

Minussa on hiukan perfektionistin "vikaa" ja keskityn herkästi yksityiskohtiin suunnitellessani jotain. Ajan myötä olen sallivampi itselleni ja pyrkinyt pääsemään pois täydellisestä ajatusmallista, koska sellaista ei ole. Jännittäminenkin on hiukan lievittynyt, kun olen itselleni armollisempi ja myötätuntoisempi.

Kommentit (2)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Kiitos kommentistasi 😊. Toivon joskus vielä olevani lepponen jännittäjä 😁. Kyllä me vielä opimme 💜.

Helena Peltokangas