Kerron omasta kokemuksestani sen, miksi minä en koskaan sano lausetta. "Niinhän ne kaikki miehet tai naiset on just tollasia."

Isäni kasvatti minut ja hän onnistui siinä hyvin. Hän näytti esimerkillään, kuinka elämässä pärjää olemalla oma itsensä ja antoi minulle mahdollisuuden onnelliseen elämään. Minulle isä oli esikuva siinä, missä jollekin on äiti, isovanhempi tai sukulainen. Isä näytti rajat ja rakkauden, eikä koskaan lakannut uskomasta minuun. Hän luotti siihen, että kyllä Helena osaa ja niin se oli. Vaistosin tämän ja se antoi minulle enemmän, kuin yksikään tunnilla istuttu minuutti. Kiitän isääni usein siitä, miten hienosti hän on ollut tukenani kaikessa ja antanut minun tehdä elämässä ne ratkaisut, jotka ovat olleet minulle tärkeitä. Isäni ei koskaan puhunut ikävään sävyyn naisista tai arvostellut ketään. Jos hän jotain kertoi, oli se aina positiivista. Siitä johtuen olen saanut eheän kuvan naiseudesta ja löytänyt oman minuuden.

Koen tärkeänä lähettää tätä minun mielestäni oikeanlaista asennetta eteenpäin. Kukaan meistä ei varmasti halua kuulla itsestään puhuttavan monikossa tai olla samanlainen, kuin muut. Minä voin aikuisena vaikuttaa lasteni tulevaisuuteen ja siirtää niitä kauniita sanoja eteenpäin. Haluan näyttää, kuinka tärkeää on arvostaa toista sellaisena, kuin hän on.

Satuin kerran kuulemaan, kuinka eräs nainen puhui bussissa kaverilleen ikävään sävyyn miehestään. Nainen kertoi, kuinka mies ei ollut tehnyt niin, kuin nainen olisi halunnut. Hetken hiljaisuuden jälkeen nainen tokaisi, "kyllä sä nyt noi miehet tiiät, ei niistä ole mihinkään." Lausahdus särähti pahasti korvaan, mutta kuulijana ymmärsin heti, että naisella oli itsellä paha olla. 

Mielestäni ei ole olemassa pelkästään kaikenlaisia miehiä ja naisia, vaan upeita yksilöitä, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista.

 

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla