www.Pixabay.com

Joskus on vaikeaa havaita, mistä alakuloinen olotila voisi johtua ja koska syytä ei aina edes löydy, saatamme herkästi siirtää negatiivista tunnetta johonkin asiaan tai toiseen ihmiseen. Siirrämme huomaamatta oman tunteen johonkin muuhun, jotta saisimme helpotusta omaan olotilaan. Yleensä ikävä tunne tulee kuitenkin vierien takaisin, jolloin olotila on vielä surkeampi.

Miten tällaisen ikävän kierteen saisi katkeamaan? 

Pixabay

On tärkeää ymmärtää, että negatiivisetkin tunteet kuuluvat elämään ja on ihan ok joskus olla huonolla tuulella. 

Olen pyrkinyt pääsemään pois negatiivisen tunteen siirtämisestä muihin ihmisiin siten, että mietin usein ikävän olotilan tullen perinpohjin, onko esim.vireystilassani jotain huomioitavaa? Onko omassa elämässäni jotain sellaista, johon en ole tällä hetkellä tyytyväinen? Jos en ole löytänyt ratkaisua siihen, miksi tunnen niin, kuin tunnen olen antanut tunteen vain olla. Ehkä palannut siihen myöhemmin jos ikävä mieli on vaivannut mieltäni vielä. Usein ne ikävätkin tunteen menevät nopeammin ohi jos niitä ei liikaa lähde spekuloimaan. 

Aina itsetutkiskelu ei ole helppoa, koska mieli on hyvin herkkä huomioimaan kaiken ympärillä olevan paremmin. Myös hormoonit saattavat sekoittaa ajatusmaailman hetkittäin, jolloin on vaikeampaa tunnistaa, miksi tunnen niin, kuin tunnen. Olen kirjoittanut aikaisemmassa blogi tekstissäni enemmän itsetutkiskelusta. Löydät sen tätä klikkaamalla 

Itsetutkiskelun avulla olen kuitenkin oivaltanut, että mikään tai kukaan muu ei kuitenkaan ole vastuussa olotilastani. Tärkeää on se, miten pystyn ikävän fiiliksen tullen olemaan vastuussa itse itsestäni ja omista tunteista.

 

 

 

 

 

Kommentit (0)